Saturday, March 7, 2009

Streamyx oh Streamyx....

hi....still bersiaran dr rumah kat Prima Damansara.

Brg x habis angkut lagik plus hari nih byk event kat area Kl nih..mlm nih la kot akan tido kat umah Banting. hik hik hik

Last Tuesday, after lori anto furnitures ke umah Banting, Mr Hubby trus gi ke TMPoint tuk tukar line Streamyx dr umah Prima Ke Banting. Nak tau tak?

STREAMYX TAK ADA PORT KOSONG!!!!!
n paling awai akan available is JUNE 2009. Saya ulang bulan Jun..kira lagik 3 bulan...alamak...x akan la kat umah not connected selama 3 bulan .huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
isk sian kami jadik mangsa even Mr Hubby yer kerja mmg jaga Streamyx..but last2 kat umah sdr kena tunggu lama nak pasang Streamyx. Even Mr Hubby got arguments with Manager Kat TMPoint Banting....kenapa manager tuh x push HQ tuk buka port yg baru even they got high demand from users kat Banting. Dek krn lambat,diaorg akan kehilangan potential customers coz customers akan beralih ke Internet Service Provider yg lain. x ingat manager tuh jawab apa but yg penting Mr Hubby sakit hati...nak ja aku suruh Mr. Hubby ganti jadi manager kat TMPoint Banting tuh...hik hik hik..
Then the next day tuh actually ada meeting with managers TMPoint from all over Malaysia but last2 Mr Huby MC coz mata dia MERAH dek allergic habuk. Baru nak bantai diaorg but x kesampaian..hahahahahahahahah
Alhamdulillah as option sementara nak tunggu bulan 6 ni friend of Mr Hubby sanggup nak pinjam kan dia yer Maxis Broadband..hik hik hik..So nanti sambil masak petang2 leh connected n tukar2 resepi ngan Nina.
So. hari nih kami yer xtvt is :
Pagi - Swimming
T/hari-Makan Kenduri Kawen at Sg Buloh/ My Dear Warehouse Sale
Petang- Birthday party kat Seri Kembangan
Malam- Tido kat Banting.
Gambar rumah? Tunggu yer....brg2 x unpack lagik...main humban jer brg2 tuh....

8 comments:

  1. waaa...mati kutu la gini...bulan 6 baru ada line..hmmm tukar la broadband..hangpa pakai laptop senang...hehhehe..

    ReplyDelete
  2. Cik Puan.. nnt buh gambaq umah baru tau :)

    ReplyDelete
  3. watie suh ar Is pakai 3g ..staff dapat unlimited connection ..RM 50 sebulan .

    aku pun lom wat agi akaakkakak tiang tepon baru duk pasang kat blakang umah

    ReplyDelete
  4. huh tell me about it. memang streamyx bengong! i had the same prob utk transfer account he rumah baru last time. bila nak potong depa kata u'll hafta pay more nanti if nak connect balik. but tunggu sampai 5 MONTHS! baru dapat PORT KOSONG..what the $%&^*..everyday called, monthly kena bayaq jugak eventho dah tak pakai. stupid la streamyx.

    and yeah, apparently my bro faced the same prob so trus tukaq to broadband..

    *sorry ter - emo*

    ReplyDelete
  5. pindah banting? dpt keje baru ke watie? ketinggalan train aku nih..huuhuu..jauhnyeee bantinggg

    ReplyDelete
  6. Pindah umah baru ker??Watie beli rumah kat Banting ek??Jauh jugak ittew hehehe ckp org umah aku pun jauh jugak :)

    ReplyDelete
  7. RE:


    Nina-skrg dah ada brodband but lembss nak mampus...tertekan!!!!

    Ayu-gambo umah yer? tunggu!!!!!!

    Moon- dah cakap kat Is nak 3g tuh..boleh dia kata dia x perasan promo tuh..iskkkkkkkkkkk

    Drama Mama aka bai-mmg geram la streamyx nih...

    NadiahKhair- Nad aku dah tukar kerja daaaaaaa..aku masuk govt in lecturing world...hehe n nasibla tercampak kat Banting

    Izyan- yang blum lagik la....23rd April nih

    Nury-bukan pindah umah sdr yg baru...pindah ke umah sewa kat Banting coz dapat kerja yang tercampak kat Banting nih..umah sdr pening kepala nak pilih location daaaaaaaa. Nury beli umah kat mana?

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.