Tuesday, March 24, 2009

Meraung...melalak..menangis..




School holiday pun dah abis. My parent pun dah balik Penang. Bermakna Hani & Ichlas pun dah kena gi ke Playschool & Nursery. Yesterday, their 1st day gi after a week holiday at home.



Jadi semlm pagi, waktu hantar Hani still sleep but Ichlas dah bangun n guess what? Ichlas bermati-mati x nak gi 'school'..siap menyorok lagi. So, aku bwk Ichlas gi Kolej tuk punch card. n umpan dia beli bakpes mee hoon spore & air kotak. Then gi antar balik ke 'school'. Bila sampai dia still menyorok. aku trus angkat n Hani nampak trus both nangis melalak. Kau masuk nursery n aku pujuk n umpan bg mkn...lps suap mkn diaorg dah ok but bila aku nak start keter diaorg trus melalak..adusssss.

rasa yer diaorg nih homesick kot...dulu dah biasa dok umah bb sitter .nih kena dok ramai2.nampak gaya yer mmg kena la aku aku ambik helper mcm nih...Sabar yer Hani & Ichlas. Insyallah ada next month dah leh dok umah. but still kena gi school tau.

nih nursery & playschool diaorg. actually ada building lain nearby with this building. but mak segan nak jadi mamarazi kat ctu.

Skrg they learn at playschool where setakat nih x nampak lagik apa dia yer keberkesanan yer.. x sempat lagik nak jumpa teacher diaorg nak tanya diaorg yer progress. but I do continue teach them at home using material from Q-dees.



im thinking lps nih nak anto ke Smart Reader kat Banting nih but majority the students is ca-alif-nun-ya. ok ka?

5 comments:

  1. cikgu yg kt smart reader banting tu org pe??
    kalo malay ok kot..

    ReplyDelete
  2. Alalalala.. diorg nak mummy nye duk umah skali kot heheh.. manje, cam mak dia jugak :p

    ReplyDelete
  3. RE:

    Syana-ada malay n ca-alif-nun.jap pk btul2

    Ayu-how i wish i am be at home but x dapat la....huhuhuhu....my kids have to be strong!

    ReplyDelete
  4. kalu rs helper tu lebih menyenangkan ok jer wati..tp becarefull la..jgn jd mcm yg sudah2 tu..hehhe...alah hani & ichlas tu melalak kejap je..nnt diorg berdua tu biasa la dgn suasananye nnt...sama gak ngan ayuni..lepas seminggu dok ngan papa bercuti..esoknye dh tak nak gi school..tp hari2 berikutnya dh ok..

    ReplyDelete
  5. RE:

    Nina-doalah yer new helper nih ok...coz pening kepala pk pasai anak2 nih..nih boboi sampai skrg melalak n sampai demam2.

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.