Friday, March 27, 2009

Alahai Ichlas Iskandar!



Ichlas still x nak gi nursery/school. Still menangis + meraung + keraskan badan. Even sampai suara serak. N yesterday , he down with high fever 39.5. isk...susah hati mak..Hari nih mak bwk di gi office. yg sedih yer semlm waktu hantar dia mmg menangis teruk. Siap waktu aku angkat dia dia peluk aku kuat2. Even aku hantar dia sampai dlm nursery, n mandikan dia. tu pun dia dakap aku kuat2..uhuksss sedih yer. n semlm aku gi ambik dia, trus dia menangis truk..aku tgk muka
dia merah....teacher kat nursery cakap, dia menangis n nak ikut parent yg dtg ambik anak diaorg..huhuhuhuhu

sedih yer aku..prob aku ngan kerja br dah settled..nih pasai anak la pulakkkkkkkkkkk

susah hati btul aku.

12 comments:

  1. upah maid jelah...kalau betul2 homesick....

    ReplyDelete
  2. alahai ciannye boboy..dia tak penah dok dgn reramai kawan tuh..maybe perlukan masa utk dia sesuaikan diri..mcm ayuni gak dulu2 htr ke taska tu..but now dh ok la..mcm anak member pun mcm boboy gak la wati..nangis2..meraung2..
    kene byk2 sbr..kesian mmg kesian..tp mmg kene biasakan la..kalu dh takboleh sgt tu, amik je la maid..

    ReplyDelete
  3. ala cian nyer... nape x g sekolah sayang.. nanti leh jd anak yg pandai....sek. yer...

    ReplyDelete
  4. watieee.. lama tk nmpak ko.. le jauh tercampak.. lahaii sedey plak aku bc pasal hani dgn ichlas tu.. isk isk isk aku pun susah ati la kalo gitu kan?

    xpe la.. byk2 saba.. nasihat bebudak tu ulang2 biar deorang paham...
    lahaiiii... cmne ko bleh tercampak jauh watie oittttt...

    ReplyDelete
  5. RE:

    Tetty- insyallah next week akan sampai bb sitter diaorg..kekekeke

    Nina-sian kan boboi coz dia x pernah dok reramai..crancky habisssss..alhamdulillah ada rezeki di adapat dok umah but still have to go to school.

    Dikaulah cahaya kehidupan-anak manja betul ichlas nih....habis macho.

    Delima-fiza oiii aku bz n tercampak jauh..access internet pun limited..huhuhuhu... aku skrg kerja govt tuh yg tercampak jauh nih....

    ReplyDelete
  6. Watie, mula2 budak2 mmg camtu... Qis yg besor dari Ichlas pun camtu gak bila nak kena hantar gi nursery... sabar jelah erin sepanjang 2 minggu yg pertama tu...
    tak lama lepas tu dah okay dah..until today dia lak yg tak mor balik bila kita nak dtg ambik...
    pelan2 k..nanti Ichlas sure dapat sesuaikan diri dia :)

    ReplyDelete
  7. siannyer ichlas...mgkn dia xder geng kot...kakak dia xder kat dia...tu yg sedih...

    ReplyDelete
  8. alahaiii..siannye ichlas..mak bwk byk2 bersabar yee...dugaan yg sgt menduga nih..
    by the way..gee dh tuko new blog add
    >>http://geejaidiary.blogspot.com
    pls take note..tq

    ReplyDelete
  9. siannye menantu mommy ni...ichlas jgn nangis2 ek...malu la kat sofea...hehhee..lama2 ok la tu kot watie

    ReplyDelete
  10. wati bagi sikit masa untuk ichlas tu menyesuaikan diri kat nursery baru.Anak akak Irfan pon sama.Satu bln lebih dia buat perangai.Tp at last dia dah ok.Jangan susah hati.MUngkin dia x biasa lagi ngan tmpt baru tu...insyallah satu hari nanti ok la tu....eh sis...bila nk dtg lagi umah akak....???

    ReplyDelete
  11. wati bagi sikit masa untuk ichlas tu menyesuaikan diri kat nursery baru.Anak akak Irfan pon sama.Satu bln lebih dia buat perangai.Tp at last dia dah ok.Jangan susah hati.MUngkin dia x biasa lagi ngan tmpt baru tu...insyallah satu hari nanti ok la tu....eh sis...bila nk dtg lagi umah akak....???

    ReplyDelete
  12. wati bagi sikit masa untuk ichlas tu menyesuaikan diri kat nursery baru.Anak akak Irfan pon sama.Satu bln lebih dia buat perangai.Tp at last dia dah ok.Jangan susah hati.MUngkin dia x biasa lagi ngan tmpt baru tu...insyallah satu hari nanti ok la tu....eh sis...bila nk dtg lagi umah akak....???

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.