Thursday, December 2, 2010

Smart Reader Banting Year End Concert

Last Sunday, kids performed in their Year End Concert. Kira nih 1st time diaorg perform. Tahun lps Hani pi Q-dees sekerat jalan ja... Then pindah Banting, kids pi Tadika Islam Bestari pun sekerat jalan. so mana la ada concert.

Jadik kali nih mummy n daddy yg excited nak tgk diaorg performed. Tambah Hani dok nyanyi lagu n dok menari bila balik dr school. Yg Ichlas lak tanya dia nanti dancing apa....kawan buat x tau jer..haihhhh


Sblm nak pi concert tuh dalam dilema nak bawak bb Hana ker idak. Coz concert tuh dr kul 3pm-6pm.. Bila bawak takut dia meragam coz bising, ramai n plus kul 5 tuh time mandi dia...anak dara nih pantang lambat mandi....mengamuk..But nak tinggal lak kesian lak coz dalam tempoh 3 jam tuh kena la ajar dia minum susu mummy thru botol. Kesian kat mummy jugak..mesti 'B' bengkak. Ikut target x mo ajar dia minum susu mummy thru botol dalam pantang..habis pantang baru nak ajar dia minum susu mummy thru botol.


but bila tanya pendapat kawan2 kat FB and mr hubby, we decided tinggalkan bb Hana kat rumah ngan Dahlia n bb akan minum susu mummy thru botol. So sebelum pi tuh buat stock frsh ebm dlm 8oz n ajar dahlia mcm mana nak bg bb minum susu thru botol.. X sempat nak apply kaedah minum thru cawan or syringe as Farah Sarakids buat.

bb Hana dok elok2 ngan kakak Dahlia yer.....balik nanti mummy nenen puas2

suppose the concert start kul 3 but 3.45 br start....x tau apa masalah diaorg.dahla tuh sepatutnya buat kat dewan lain but 3 days before kena tukar dewan coz dewan utama aircond rosak. my kids muka bosan n kelaparan coz diaorg dah dtg dr kul 1pm lagik tuk bersiap.


kitaorg parent dtg kul 3pm.jenguk kids kat blkg stage...both muka monyok..letih n lapar..trsu dady keluar pi kedai beli air kotak n roti...n bg kat diaorg mkn..yg lawak yer kawan2 diaorg pun kelaparan....semua mcm anak burung dok tunggu aku agih roti esp kawan2 si Ichlas class 4 years.


kids with their costume

Ichlas with his friends
Hani with her friends

Iclas performed Baby Dance....daddy punya gelak tgk Ichlas perform..kekeke



While Hani lak perform Joget Tradisional.sambil menari pun muka masam..cayalah badan hani lembut menari...Mummy jgn harap la..badan keras..

bila tgk diaorg perform esp Hani rasa nak enroll dia kat dancing/balet class coz badan dia ambik lembut tuk aksi2 tuh...


terharu tgk2 kids perform. Respect kat teachers diaorg yg bg instruction n ajaq diaorg menari...rupanya kids nih lagik mudah perform coz ingat diaorg cepat n cepat jer hafal steps.


kitaorg x tuggu sampai graduation ceremony coz kids pun mcm dah letih..plu smummy pun x baper selesa dah coz B dah bengkak....oh i never let my B free more than 2 hours....



balik tuh x habis-habis bercerita...

Hani lak siap dok ajar mummy steps joget dia tuh..


apa2 im happy coz kids had fun during their concert tuh...

7 comments:

  1. zaila pon tengah pening ni nak enroll Haziq kat kindy mana, kat Bukit Rimau ada Smart Reader kan tapi takut dia xnak g sebab xde kawan, u ada nasihat x macamana nak suruh diorang suka ke sekolah??

    ReplyDelete
  2. RE:

    Fyzal-yup...but time x mo dgr cakap...mummy jadi singa mengaum


    Zaila-jom la enroll Haziq kat SR Bkt Rimau tuh...kids tahun depan pun kat ctu..sr situ tahun depan akan ada swimming pool. Haziq bp tahun??? try la bwk dia pi trial class dulu....

    ReplyDelete
  3. kak..bestnya klu dpt tgk boboi n hani menari..esp boboi..dah mcm pompuan la...

    anto la hani p class dancing..tp semua tu utk apa eh...

    ReplyDelete
  4. watie,
    tgk 'girl' yg pki baju bareback kaler gold with gincu bagai tu rasa mcm x percaya itu adalah ichlas! comeyyy nya dia, kalah hani... kikiki.
    apapun pi konsert budak2 mmg seronok. tapi part floor management tu mmg slalu hancusss... awatlah depa x sensitif langsung nak entertain audience in case ada delay ke hapa. konsert yaya ri tu pun lagu tu jugak mujur x delay berjam.

    ReplyDelete
  5. best gila tgk persembahan budak2
    heheeee

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.