Friday, December 3, 2010

1st month jab

Last 23rd Nov, bb Hana had her 1st appointment at Klinik Desa Kachong Darat for her 2nd dose of Hepatitis B. Kitaorg pi dalam kul 10am...nih gara2 tunggu anak dara bangun tido. Selamat dekat jer ngan umah clinic nih


Bila sampai ramai yer org n rupanyer kecik jer clinic nih but i loike coz ada bilik menyusu..

timbang berat 1 bulan : 4.3kg


n lps tuh ada nurse senior check bb Hana...
n dengar penerangan pasai breastfeeding.
Nurse punya suka bila bb Hana is exclusive minum susu mummy.

yang paling best is mummy x yah buat pap smear..i tot 1st checkup nih dah kena buat pap smear..gelak jer nurse bila i tanya eh x ada pap smear ker..dia kata..kasik chance la nanti...dok fobia lagik..saya pun pernah beranak juga....wahh baguih betul nurse nih....

Lps tuh bawak pi cucuk.


Sporting nurse2 kat sini bagik Mr Hubby ambik gambaq.
Kalu kat Kelana Jaya diaorg x kasik.

ini budak tido jer...nurse suruh gerak coz nanti bila cucuk dia terkejut la pulak
abaikan muka mummy yg bulat lagik...heran betul mummy kali nih susah betul nak turun padahal pantang mkn, bengkung n bla2 ( except pi berjln2 jer x leh baper pantang :P)


huwaaaaaaaaaaaaaaaa..meraung la si kecik nih but kejap jer..lps tuh sambung tido


so nanti 2nd jab pun akan datang clinic nih...akan berjumpa Datuk Zul for Rotavirus n Pneumococcal jab.

4 comments:

  1. salam iswatie...cutenye baby.geram rin tgk..hehehe....rin tgk takde nye iswatie 'bulat'...dont worry dear..kite yg fully bf ni cepat je susut badan..rin dulu b4 preggy 45...last preggy 60kg..huhuh..gomoks...skang 46kg...malas lah nak kurangkan 1kg tu lg..bnyk org ckp bdn rin skang ngam..montok skit..hahha..yeke?

    salam kenal yer...

    ReplyDelete
  2. congrates k watie dah berjaya BF sebulan... Teruskan usaha murni anda itu! Jangan risau pasal berat badan, lama2 dia akan turun dengan sendirinya... Pasti!

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah sihat babynya...

    ReplyDelete
  4. RE:

    Rin- x sabaq yer nak kurus...

    MamaGlam-mintak2 la sentiasa semangat..jgn hangat2 taik ayam jer..nak kurus nihhhh

    psst: dah try contact org kc tuh?

    zmah-alhamdulillah....lega kalu bb sihat

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.