Monday, December 27, 2010

Baby Pouch/Sling


ayooo..cukup susah nak update blog nih......sibuk mengemas brg yg x habis2 nih plus internet kat sini amatlah slow mcm siput b*bi* sigh*


ok..nak citer pasai bb Hana nih pulak.

Dulu time Hani n Ichlas x pernah pun ajaq dok dlm bb pouch/sling. Mr hubby kata ajaq dok dlm stroller jer..senang kalu jenjln kat malls. plus time tuh x bp glamer kot.. x pun kedekut nak beli ...kekeke


so waktu pregnant bb Hana ada proposed Mr Hubby tuk beli bb sling but dia kata x yah.fine..bibik lak kata..x yah bazirkan duit..pakai ja batik jawa.


jadik bila bb Hana keluaq, kalu time dia mogok x mo tido, bibik trus masukkan bb hana dlm bb sling guna batik jawa. trus kawan leh tido lena n lama....bibik ada ajarkan but mmg x reti la nak pakai...



Terdetik jugak nak beli since dah fully bfeed kan...leh gak direct bfeed baby sambil bwk dlm bb pouch/sling tuh sambil jln2...x ler nak kalut cr nursing room kan..jadik dpt la bf bb di mana2 jua...

So sapa2 yg pernah guna..leh suggest tak which type of baby pouch/sling yg baguih n baper harga dia?

or

x pun ada sapa2 nak bagi hadiah ker? :P



3 comments:

  1. watie, breastfeeding & babywearing mcm tak blh dipisahkn hehe. selain mudah nk handle baby, mudah juga nk breastfeed even in public :)

    byk types babywearing gadget ni.. ring sling, pouch sling, ssc, mei tai tradisional & buckel pn ada.

    afne pakai ringsling jumpsac. selesa & berkualiti. tak igt sgt brp rm tp masa tu afne ada voucher sempena 1k fan fb jumpsac dpt la RM13+.++. cuba2 la tgk website dia. btw, byk lg website babywearing kt blog afne (tepi2 tu haaa). harga sbnrnya tgk jenis & kualiti kain.

    afne tak suggest la guna batik jawa even purpose adalah sama tp tak secure.

    ReplyDelete
  2. Salam dear Mommy,
    I'm honored to invite you to join our giveaway contest in conjunction with the launch of our online baby shop. You could stand a chance to win a cute slogan tee for your beloved lil one. Do drop by our blog. Many thanks ya.
    mykedaibaby.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. aku ada sling dan pouch.. pouch aku brand little pod.. sling bli on9 kat mamaparadise...
    kalo jenis badan molek mcm ko elok pakai pouch.... kalo sling, takut ko yg tk selesa pakai...
    just my 2 cents.... :-)

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.