Tuesday, December 14, 2010

Beberapa jam tanpa nenen mummy

Nih kisah semalam.

Semalam pagi pi opis kejap coz nak pi hantar borang apply cuti bersalin 90hr. Tung tang dlm 2-3 jam jugak la kat sana.


so bb Hana minum susu thro botol. Plus mmg saja nak practice dia minum susu thru botoi coz dah lps 50 hari n as persediaan bila nanti mummy dah masuk kerja. Kalu ikut hati rasa sayang jer nak bg dia minum hru botoi...lagik best nenen kan dia...nih penangan BF bb...x sanggup nak berpisah...rasa nikmat BF bb. Speechless i tell u!


Jadik lps isi borang n ambik surat2/sample kat pigeon hole/workstation n anyam ketupat trsu zass balik ke rumah. Balik rumah tanya Dahlia mcm mana Hana hisap botol. Dahlia cakap Hana nangis time nak hisap botol. Time dia hisap puting, dia buat muka pelik, terus sebik n trus nangis...maybe dia tau tuh puting tipu..hehehehe...but dahaga hisap la jugak but dgn muka kelat x ikhlas. Kekadang hisap....then nangis...kalu air susu x keluar dr botol dia nangis..alolololo..cerdik betul bb Hana.

nih Dahlia bg minum susu thru botoi..see muka x ikhlas ja minum susu...mmg kasik Dahlia yg bg minum susu since baca kat blog Farah Sarakids..bb x akan minum susu kalu mummy dia yg kasik coz bb cerdik oooo.....lagik best dia minum nenen mummy trus. time nih bila bb Hana nampak mummy dia trus stop hisap susu..terpaksa mummy menyorok br dia sambung hisap balik...

nih stok susu setakat semlm....4 bungkus plastik....plus 1 bungkus dlm my fridge n lagik 1 bungkus dlm fridge jiran
stij2 nih dah selamat dok kat dalam deep freezer umah jiran aku ..baik kan jiran aku nih.. siap dia cakap nani even aku dah pindah pun aku still leh letak stok susu aku dlm deep freezer or fridges dia * dia ada 2 fridge besaq yer puan-puan* coz aku still akan dtg Banting everyday coz aku kan kerja kat sini.
maka selamatlah stok2 susu nih...susu kalu dlm deep freezer leh tahan 6 bulan. n kalu dlm fridge 2 pintu boleh tahan 3 bulan...tak lama bila aku masuk kerja...fridge kat opis la pulak jadik mangsa.kekekekeke


* nak FREE Starbucks Voucher...sila klik SINI *


2 comments:

  1. alhamdullilah watie..byk tul stok susu ko...suka tgkk

    ReplyDelete
  2. wahhhhhhhhhhh kak kena beli freezer khas nihhhh

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.