Saturday, December 11, 2010

Mission: Membawak balik stok production susu

Alhamdulillah, we safely arrived at Banting petang semlm with dengan stok2 susu yg masih keras. Stok2 susu tuh dah selamat berjumpa dengan kawan2 seangkatan dlm fridge umah Banting nih :P


Sepanjang 5 hari balik kampung, i didnt fail to cont my pumping session. Jadik pelik lak kalu x buat ...jadik mcm addict lak xtvt pumping nih..hehehehe.Plus my breast x akan rasa selesa coz bengkak susu.


Jadik 1 perkara yg i shud prepare is to know how bring back the stocks to Banting with around 4-5 hours journey.


selamat sebelum nih dah dapat info dr beberapa blog esp blog Afne & Farah SaraKids.


Ajak Mr Hubby pi beli container nih...murah jer pun...x sampai 10 inggit..x yah nak beli coleman bagai..

nih stok2 yg akan ditransfer dlm container tuh

bg lah task simpan stok2 nih kat mr hubby....

diaorg mesti kena support kita


Mr hubby pi beli ketoi ais n tabur ketul ais kat base container tuh.

lps tuh trus susun stok2 susu



last sekali tabur ais balance atas stok susu tuh trus tutup. letak kat bahagiam paling bwh bonet n lps tuh br bubuh beg. trus zass balik..x yah pi singgah mana dah....kitaorg singgah kat hentian sebelah Sg buloh jer tul lunch.


hasil yer..tadaaaaaaaaaaaa..ais n susu masih keras lagik bila sampai Banting..trus simpan dlm fridge..
MISSION COMPLETED!!!!

* nak FREE Starbucks Voucher...sila klik SINI *

5 comments:

  1. kalau-kalau on the way tu rasa dahaga, boleh terus minum susu tu..ahaksss

    just kidding tau..

    ReplyDelete
  2. masa afne dpt mc seminggu sbb chicken pox, afne travel 1 kotak besar tong putih ni penuh dgn frozen ebm & frozen puree utk haziq. selama 1 mggu tu haziq mmg bottle feed ebm sbb doctor kata antiviral yg afne amik tu tak sesuai utk bf mom. even tak direct bf pn afne tetap pam & buang ebm utk pastikan breast dpt stimulation.

    ReplyDelete
  3. great info...pasni kalau g mane2 tak payah pike2 cane nak bwk dah..lagi satu ade yg ckp letak garam kt atas air tu...ais lambat cair....

    salam ukhwah...

    ReplyDelete
  4. salam. wah wati camne susu ko bole byk camtu..? Ko makan apa? Ada petua ke? Share la skit ngan akak.

    ReplyDelete
  5. wowieee buleh wat bisnes jual eskrim gini kekeke.
    masa kak lia dulu beli botol kecil size 4 oz tu byk2 utk simpan stok ebm. tak pakai beg plastik pun sebab malas nak beli hehe. apapun support exclusive bf ni. go watie go!

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.