Thursday, December 9, 2010

100 hari tanpa ais- Get the Starbucks Voucher for Free

Tempoh berpantang 44 hari is over...skrg cabaran yg lain pulak since im breastfeeding my baby ialah :


100 hari tanpa ais...

which start frm 1st day hr bersalin la...of course 44hr tempoh berpantang tuh x sentuh ais...so kita sambung lagik 56 hari tanpa ais.

Being me yang before this is peminat air ais esp Milo Ais yang tegar maka ini adalah cabaran yang amat mencabar keimanan aku nih. Tambah people around me yg sentiasa minum ayaq ais...

selamat lambat lagik masuk kerja....kalu idak lagik tercabar coz usually my breakfast will be Milo Ais.
Tambah skrg christmas season..


Toffe Nut Frappuccino...

slurpppppppppppppppppppppppppp
oh amatlah mengugat keimanan.

dan tambah2 skrg musim cuti sekolah dimana2 saja kenduri kahwin...

harus terliur tgk org minum

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


ayaq merah aka sirap kenduri
Jadik meh la sokong aku.....


drop ur comment to show ur support to me to complete this 100days without ice challenge...



my last day for 100days with ice is on 30th Jan 2011.

GULP!

Insyallah if i complete 100days without ice nih,
i akan buat lucky draw to those yg bg leave ur comments in this entry...

maybe i will give u the Starbucks Voucher...

So apa lagik, give ur moral support to me.


Chaiyok watie!!!!!

- pic googled -

13 comments:

  1. chaiyok..chaiyok wati..u can do it!!..

    ReplyDelete
  2. wow!!!
    cayalah, tapi boleh tahan ke??
    gue nak voucher tu.. heheeee

    ReplyDelete
  3. chaiyok!chaiyok!!!
    boleh punya minum tanpa ais..44 hari boleh..takkan 56 hari lagi tak boleh..kan kan..
    kalau tak minum ais badan akan slim+cantik mcm dolu2..pastu xlah sakit bdan sangat..ok tak my support..? nk jugak voucher tuh ;)

    ReplyDelete
  4. caikyokkk mama! u can do itt!

    i did it too before this more than 100 dys..sumenyer ngenangkan sbb bf..org kata kalau bf tak elok minum ais takut bby kembung sbb anginn..so cuba gunakan motivasi ini!

    bravo2

    ReplyDelete
  5. hmm... cabaran sungguh kan kalo x dapat minum ayaq ais..

    well, I would suggest hang jadikan exclusively Bf baby Hana sebagai pendorong. So, bila teringat akan niat tuk exclusively bf baby Hana, automatically hang akan jauhi icy drinks and opt for hot drinks instead. Insyaallah hang akan kuat semangat, babe..

    ReplyDelete
  6. saya sokong !!! 100 percent gitu..sebab aku dulu hazab jugak 100 hari tanpa ais tapi berjaya ok ! dah laa pantang "TU" pun 100 hari gak..hehehehehee...

    aku boleh, ko mesti boleh punya !!

    ReplyDelete
  7. fighting... ala, memula rase lame, maybe pastu dh biasa x rindu dh la kat ais tu...
    p/s: bestnye klu bg me starbucks voucher itu, dh lame x minum... me want!!!!

    ReplyDelete
  8. dear watie,

    insyaallah ko blh pantang ais utk bf baby demi Allah. nk bf baby bkn sng tp tak lah susah. pucuk pangkalnya diri sendiri & niat kita. apa salahnya kita buat sedikit pengorbanan utk insan2 tersayang.

    haaahhh.. apa lg? bak le sini voucher tu hehe. pape pn afne support 100% ur intention utk exclusive bf baby hana.

    ReplyDelete
  9. good luck babe!

    macam manelah i nanti ek..hehhe. but since demam,batuk tak berhenti ni pun i dah practice minum air panas suam je penganti ubat batuk.harap2 masa pantang nanti boleh tahan :)

    ReplyDelete
  10. chaiyok chaiyok mak yong...katekan tidakkkkk pd AIS demi kesihatan yg gilang gumilang :)

    ReplyDelete
  11. puan watie,
    baik terus pangkah ais tu utk selama2nya. klu x minum ais badan rasa ringan, tak mudah kena angin jadi bb pun tak berjangkit angin kita. Perut pun tak buncit! heee. Takdelah sakit2 urat, segar sokmo... minum air suam2 panas lagi bagus. ni utk kesihatan berpanjangan tau hehe tp boleh ke. InsyaAllah boleh punya! Good luck eh.

    ReplyDelete
  12. go wati go!!!

    ko nak badan selim perut nipis???
    sile jgn minum ais
    nnt ko bleh pakai kebaya nyonya

    aku support ko even aku pn ke lauttt
    hahahaa

    ReplyDelete
  13. u can do it! u can do it! I knew it!

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.