Sunday, November 21, 2010

Tukang Urut Selepas Bersalin

Hari nih bb Hana dah genap 30 hari ..bermakna dah 30 hari jugak i berpantang..Rasa cepat yer masa berlalu dalam pantang. Dulu time Hani rasa lambat yer masa berlalu. kali ni rasa cepat sgt coz im enjoying my confinement period nih except sedikit rimas dgn perangai Hani n Ichlas yg suka bergaduh.


Rasa pantas maybe coz byk factor kot. Atrnya:
1. Sibuk layan kerenah Hani & Ichlas.
2. Tukang urut yg best
3. Tungku session
4. Makanan yg sedap
5. Sessi mengepam yg amat padat
6. Sibuk berFB

sampai kekadang x sempat nak tido and blogwalking pun...Fb tuh sempat coz guna handphone.


Citer pasai tukang urut nih....masa time mengandung mmg dah nekad nak cr tukang urut yg best yg dapat urut badan yg best. Plus nak cari yg boleh mandikan bb n tungkukan i sekali. Sebelum pregnant pernah ambik tukang urut tuk urut badan.

Dulu time Hani kat penang ada tukang urut but just 3 hari but dia urut x baper umphhhh coz tukang urut tuh dah tua n dah x baper larat dah...dia datang just urut ja..yg lain sdr buat....tungku, param n tapel semua sdr....last2 tungku semua tuh i x buat la..

Masa Ichlas lak paling sempoi....lps bersalin x berurut pun coz x tau tukang urut yg best kat Prima Damansara tuh. just i bertungku guna tungku Leesa Formula jer... Param semua trus i x pakai..hari 30 balik Penang baru lah berurut..tuh lagi hampeh..time tuh i ambik ex-mak bidan..dia bukan urut..dia more to ambik batu sungai n tenyeh kat badan i jer.....x feel langsung. i suka org yg urut kuat2 coz baru ada umphhhhh

Nasib la dok Banting coz senang nak cari tukang urut. Jadik i dah jadik pelanggan tetap kpd my tukang urut- Kak Moon. Even Kak Moon nih tukang urut yg ii carik time tgh mabuk pregnant. Time mbauk tuh badan pun rasa lembik giler. Biler Kak Moon urut rasa sedap/kuat sikit badan tuh. So awai2 dah roger Kak Moon jadik my tukang urut nanti lps bersalin. Plus tempah jugak Set Bersalin Away tuh dr Kak Moon jugak coz dia yg recommend yg tuh.


Paling suka pasai tukang urut nih coz i ambik 5 hari direct tuk berurut. Kak Moon nih bukan jer urut satu badan kita..dia jugak mandikan bb.. jadik 1 week lps bersalin tuh dapat specail treatment dr Kak oon nih. Mula2 dia sampai, dia akan mandikan bb Hana. dia jugak yg pakaikan baju si Hana..bg kat i tuk menyusu n trus dia tidokan bb. Lps tuh dia akan urutkan i satu badan.Fuh mmg terjerit-jerit bila 1st day dia urut tuh coz byk urat tegang time deliver si bb Hana... Lps urut dia akan tungku i ...dia tungku habis satu badan.mmg syiok sampai i leh tertido lah. Tungku dia pun tungku dia..dia bg pinjam sepanjang tempoh 44 hari....dah la tuh daun mengkudu pun dia yg bawak. Lps bertungku dia akan sapukan i param, tepel n pilis. Then dia akan pakaikan bengkung ketat... fuh mmg best.....

Ikut hati nak ambik 7 hari but lps tuh ambik 5 hari ja tuk minggu pertama..Lagi 2 hari akan dibuat pada hari ke 31 dan lps habis pantang nanti. Yg lps pantang nanti akan ada "Urut Istimewa". Bayaran pun kira ok la with her service..just RM50 perday.

oh ya..plus day 1st tuh dia datang rumah dia jugak akan urutkan bb jugak lps bg mandi bb. Dia kata bb akan badan x selesa coz melalui proses nak keluar dr rahim mummy tuh. mmg baguih..lps kena urut..bb Hana leh tido lenaaaaaaaaaaa



best la....never had this kind of experience ngan tukang urut mcm nih....

so sapa2 yg nearby Banting/Sepang/Shah Alam maybe korang leh try contact tukang urut nih..Mana tau dia leh cover korang...chewahhhhhhhh:

Kak Moon
016-3243200



12 comments:

  1. wah bila baca bab urut ni rasa macam best je satu badan... sedapkan urut lepas bersalin ni... air susu pun laju mencurah-curah.

    Cujie masa berurut dulu nama makcik tukang urut, cik yam. Dekat 50 thn gak umurnya...

    eh time sengkak tu best eh... hahah

    ReplyDelete
  2. Makcik yg urut aku time Khaleef dulu.. Time ngurut asyik cakap je..

    "NENEK TAK JUMPA URAT APA PUN NI.. TEBAL SANGAT PERUT"

    Hahaha.. urut laa apa pun nenek wei..

    Tapi masa nak naikkan rahim tu..
    Nak terkentut gak aku dibuatnya

    ReplyDelete
  3. tumpang lalu...

    hi iswatie.. salam kenal dari niezzareenamemory02. jom tukar link. ai dah follow u. hehehe

    ReplyDelete
  4. die urutkan bby skali??

    bagusnyeee...minat ni...tp nak ke dia mai umah kite yg jauh ni huk huk

    ReplyDelete
  5. Zaila nak chop kak MOon ni, area Kota Kemuning ni dia datang x??

    ReplyDelete
  6. RE:

    Cujie-best kan kena urut...paling x best kena urut jat bontit coz nak dekat tempat jahit.....

    Zell-aku time sengkak tuh....dia ruh ambik nafas sampai aku tak tau mcm mana nak ambik nafas

    NM02-Salam kenal

    Farra-aah diaurut sekali bb....Alah.kat area umah Farra mesti ada jugak tukang urut kot

    Zalia-kalu kat area kemuning tuh dia kata dia cover

    ReplyDelete
  7. hehe..baru hr ni terbaca entry hang pasai urut mengurut ni.. aku pun ada experience urut kak moon ni.. masa tu baru balik banting pas pantang si sarah.. sarah menyengih je ms kak moon urut, syok la agaknya! tp yg buat aku agak seriau tu part 'urut istimewa'.. hang mesti dah rasa kan? mcm2 aku rasa ms tu..auuww! aouchh! sume ada! kalau aku tanya hang, nak lagi tak urut istimewa?? kuikuikui

    ReplyDelete
  8. salam..
    hi iswatie?huhuhu...
    just nk tnya kakak moom ni ae lg x?
    sbb sy ingat nk contact die la utk berurut bersalin early june nnt...
    anyway sy dh follow awk...cos awk BF mommy...huhhu, i like....=)

    ReplyDelete
  9. salam iswatie..nak tnya pengangkutan mcm mn??k.moon akan dtg sendiri or kena pegi ambil dia? tq dear:)

    ReplyDelete
  10. RE:

    MamaJong- Kak Moon tuh ada lagik ....try la contact dia

    Lina- kak moon datang sendiri..u kat mana?

    ReplyDelete
  11. Kepada yang baru bersalin tu, ada harga promosi untuk sengkak ni, cubalah :

    Promosi Urutan Sengkak 1 jam 30 minit

    ReplyDelete
  12. Hi salam kenal.

    saya ni next year baru nak bersalin..
    tapi ngah survey tukang urut...
    entry akak ni pon tahun 2010...
    rasa2 k.moon ni mengurut lagi tak...
    klu ada nak try call...
    but tq in advance

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.