Tuesday, November 16, 2010

25 hari sudah

Alhamdulillah...hari nih bb Hana dah berumur 25 hari. cepatnyer masa berlalu..rasa mcm br semlm kucup ubun2 dia yg basah fresh br keluar dr rahim mummy...

tgk hari nih dah besaq dah n dah pandai sembang ngan mummy..even dah cam sora mummy.



selama 25 hari jugak berjaya breastfeed bb Hana sec ekslusif. even sblm nih ada kata2 suruh campur ngan susu formula.. Alhamdulillah..semangat mummy semakin kuat n bb Hana pun enjoy 'melekap' ngan mummy compare kakak Hani n Abg Ichlas yg amat malaih nak hisap nipples mummy... Sepanjang 25 hari nih jugak dah berjaya buat stock susu tuk bb Hana bila mummy gi work nanti...



Stock susu yg hampir nak conquer fridge..level atas susu bb Hana...n level bawah tuk letak ikan/ayam n segala jenis binatang. Bibik kata lps nih x ada dah tempat letak segala jenis binatang..hehehehe.

Sepanjang 25 hari nih jugak dah 2 kali blackout.susah hati mummy pk stock2 susu tuh..but slmt la x blackout lama. kalu idak i saman TNB...hehehehehehe

Alhamdulillah stock susu mencukupi even setiap kali production x la melimpah ruah mcm org lain. achievement paling baguih is 5 oz yg dapat. Schedule pumping pun still x konsisten esp time tgh mlm coz mummy sibuk tido..hehehe..iyolah..dah baper tahun tido nyenyak x bgn mlm....hehehehehe

3 comments:

  1. well done watie. afne sokong bf hana (ehh sama lak nama anak kita hehe). klu black out jgn kerap buka freezer insyaallah klu takt few hours tu msh selamat beku lg.

    ReplyDelete
  2. aweng cadangkan k watie beli freezer kcik utk simpan susu baby jek. so klu blackout, freezer tu x payah bukak. frezeer kcik tu dalam rm600-700 ringgit... byk boleh simpan susu. xyah gaduh nk letak kat freezer fridge yang sedia ada. neway, good luck k watie nk bf baby. masa dlm pantang mmg x byk boleh pam sebab bb kan bf direct.. so, dont worry.. dah start kije nanti, mesti k watie perasan dpt sangatttt byk stok susu! good luck ya dear! jgn putus asa! you can do it!

    ReplyDelete
  3. RE:

    Afne- tu lah kan......gelisah tunggu bila ler letrik nak ada balik

    Aweng- tu ah dok kira budget nih..hehehehe...dah la nak masuk umah baru..kekekekeke. kita tgk prestasi bila dah pi kerja..mintak rajin buat operasi memerah kat opis

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.