Thursday, November 11, 2010

Tali Pusat dah luruh


Alhamdulillah..hr tuh 30hb Oct 2010, pusat bb Hana pun dah luruh..anak2 i nih semua jatuh tali pusat slps seminggu. Hani punya tali pusat still ada dalam simpanan. Yang Ichlas punya...lps luruh tali pusat dia bungkus ngan tisu n letak dlm bakul minyak2 but mak i gi kemas..dia pi buang tisu tuh..huwaaaaaaaaaaaa..rugi..x ada kenangan tali pusat si Ichlas tuh.

kalu time ada tali pusat tuh, amat risau nak handle baby esp time nak bagi mandi n tukar diapers. Nak sapu Hibitane Spirit yg doctor provided pun amat risau


luckly la my tukang urut yg kasik mandi n pakaikan baju baby....even my mum rasa risau nak handle baby if tali pusat dia x luruh lagik.

Jadik, pagi 30th tuh nak buka baju bb tuk bg tukang urut mandikan..tgk2 tali pusat bb luruh dgn sdrnya.


jadik bb Hana..nih pusat kamu...time baby mummy jagalah pusat kamu...but bila besaq kamu degil..mummy cubit pusat kamu.kekekeke

Jadik bila pusat bb dah luruh, maka kasik gunting sikit rambut bb...Kitaorg kalu bb girl kitaorg x cukur rambut bb...sayang rasanya even ramai mesti cakap...elok cukur..nanti rambut baru lagik cantik..kalu bb boy jer kitaorg 'dogolkan' kepala baby.

kdr aqiqah pun elok dibuat bila pusat dah luruh but for us insyallah kitaorg save on 1/1/2011 kat rumah baru..sekali ngan housewarming la.....insyallah kalu ada rezeki lebih.

4 comments:

  1. alamak...tali pu sat irfan pun taktau kat mana dah. huhuhuhu

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. sila jgn lupa jemput kami ekkk nk nengok umah baru ngeeeehhhh ngan baby baru of coz!!!!

    ReplyDelete
  3. Jangan lupa jemput..
    Tu sempat lagi aku nak merendek :))

    ReplyDelete
  4. RE:

    Drama Mama- Bai...nanti next bb jgn lupa simpan yer

    Ayien78 & Zell- off course aku akan panggil korang..ok nanti masukkan dlm invitation list

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.