Wednesday, February 25, 2009

Pecah Kapla...

Fara...bukan ko jer yang nak pecah kapla...aku pun.huwaaaaaaaaa


Last Saturday morning, i got Migrain Attack...attack yg berat gak la....sampai kena dikejarkan ke nearby clinic for pain killer injection.

Im not sure what caused it. But on Friday night, Hani & Ichlas nak tido ngan aku..saja nak manja2, peluk2 n guling ngan mummy.. so tidolah kami 3 beranak atas katil. Mr. Hubby tido bilik princess... Bila dah 2 org tido, aku lah tido x nyenyak coz aku dok ubah dioarg tido coz takut jatuh katil..tambah buas2 diaorg tido..main sepak kepala aku jer...so..maybe aku x cukup tido+ penat + byk pk= MIGRAIN.

dah la Sat morning tuh Mr. Hubby gi office. I try to take a nap but x dapat coz both Hani & Ichlas ckit punya aktif. panjat sana..panjat cni...tabur mainan & lawan gusti. Ckit punya sepah umah.. Nina perasan kan umah ckit punya semak?

Then ada sekali aku tido dlm bilik, nak tau apa kerja dioarg..diaorg buka fridge n buka bekas ubat2 aku....tu pun aku heran apasal x dgr suara diaorg....padahal dok buat kerja baik punya.. aku trus tgk..aku tgk kat tgn hani & ichlas ada clarinese..kalu x silap la...kat mulut boboi ada warna putih...siap sengih lagi...Ya Alalh tersentap aku....but aku tgk diaorg x ada apa pun..Should i bring them to doctor?

Dlm tghari aku dah tak tahan dah. Sakit kepala mcm nak hentak kepala. aku meraung plus aku muntah berbaldi..aku try Mr. Hubby x angkat2...iskkk...aku nangis dpn Hani & Ichlas. Hani siap pujuk aku, picit kepala aku n bg towel kat aku.. last2 Hani pun nangis...

Then, tetiba Mr. Hubby balik. Dia try urut but makin sakit. Last, dia bwk aku gi Klinik Dr. Normah. Hani & Ichlas pun follow. sampai kat kaunter trus aku cakap nak jumpa Dr. Normah even time tuh patient ckit punya ramai. Trus diaorg bwk aku ke treatment room. Trus Dr. Normah meluru kat aku n tanya kenapa. Trus dia decide nak cucuk aku...Siap pujuk aku jgn nangis..dia kata jgn nangis dpn anak2..heheheh..Sorry la doc, saya sakit sgt. So kena la sedas ccucuk kat b*nt*t...lps tuh aku still muntah n sakit kepala. But aku sempat jap terlelap. But bila bangun still sakit kepala n nak muntah. Dr Normah tanya..nak muntah lagi ker? coz kalu nak muntah dia nak bg 2nd injection . Bila aku dgr 2nd injection, trus aku tipu kata x rasa nak muntah da. Then..boleh aku terlelap kat room tuh balik. Sian Mr. Hubby, Hani & Ichlas tunggu aku. After 10 minutes, aku terjaga kepala dah x sakit just rasa pening n loya.

The effect from that, until now aku rasa loya n pening. I'm not PREGNANT yer puan2 coz pagi dah buat UPT plus aku br ja habis p****d. :-P

So kesimpulan yer......aku pening n loya nih..huwaaaaaaaaaaaaaaa..kerja aku bertimbun-timbun, byk meeting kena attend n byk class kena cancel & ganti....sigh!

Tuesday, February 24, 2009

Happy Birthday Mr. Hubby aka Daddy!

Mr. Hubbby is a year wiser TODAY!!!!
My wish:
- semoga sihat walafiat
- semoga murah rezeki
" HAPPY BIRTHDAY DEAR!!!"

Peluang anda utk masuk govt: DPLI ambilan Julai 2009

Yang nih lagi satu..sapa2 yang berminat nak masuk Govt n also berminat dlm education field, anda boleh apply DPLI iaitu Program Diploma Lepasan Ijazah.

Program nih adalah untuk lepasan Ijazah dlm pelbagai bidang untuk menyambung Diploma dlm bidang pendidikan. Tempoh belajar ialah satu(1) tahun where anda akan belajar di IPTA2 di Malaysia. Elaun sepanjang 1 tahun disediakan dlm 1.3K ++ per month. Then lps habis belajar, anda akan di hantar ke sekolah2 Menengah.

Maklumat lebih lanjut anda boleh merujuk kepada maklumat dlm URL nih: http://upu.mohe.gov.my/


psst: meh ramai2 jadi cikgu coz skrg Malaysia kekurangan guru..betul..nih org MOE sdr cakap ngan aku..Almaklumlah dulukan project aku kat Oracle byk ngan MOE & MOHE.hehehehee

Peluang anda untuk masuk ke Goverment: KPLI & KPLI j-QAF

Kementerian Pelajaran Malaysia mempelawa calon yang berkelayakan, berpotensi, berminat dan beriltizam untuk mengikuti Kursus Perguruan Lepas Ijazah (Sekolah Rendah) Mode Sepenuh Masa atau Kursus Perguruan Lepas Ijazah (Sekolah Rendah) j-QAF Mode Latihan Perguruan Berasaskan Sekolah di Institut Pendidikan Guru.



Permohonan Dalam Talian hanya boleh dibuat dengan menggunakan nombor Pengenalan Individu (PIN) yang boleh dibeli di Bank Simpanan Nasional (BSN) di seluruh negara mulai 16 Februari 2009 hingga 1 Mac 2009 dengan bayaran sebanyak RM 6.00 (Ringgit Malaysia Enam sahaja). Calon atau wakilnya hendaklah membawa bersama kad pengenalan atau salinan kad pengenalan calon untuk membeli nombor PIN ini.

Untuk maklumat lanjut: http://apps.emoe.gov.my/kpli/mohon/iklan.html

Nanti aku bg tips mcm mana nak jawab M-Test n pegi interview.

Sunday, February 22, 2009

New Lappy!

iskkkkk...susah yer nak pilih new lappy....almaklumlah budget approved by "MOF" ciput sangat.



mmmm im really drooling this:



MacBook( RM 3,699.00)








but the price is over than our budget.sigh!




Which one that i want VS need?




Lenovo Ideapad-S10 Pink(RM 1,649)










Dell Inspirasion 1420 -Red Color (RM1,999)


Fujitsu L1010.


Sapa2 yg ada salah satu nih? Meh bagi review ckit !

Tag no 4-Google Image

Banyak btul assignment kena buat...nih sapa yg bg ek? Mengaku cepat!. (mmm..mcm nih la kot students aku dok bebel....bila aku bg assignment kat dioarg..hehehehe..nasibla)

The rules are simple. Use GOOGLE IMAGE to search the answer to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people.

I'm

I really want to go to
My Favourite place
My Favourite thing
My Favourite food


My Favourite drink

My Favourite color
I live in
I was born in




My college








My Favourite story

My hobby
I Wish

After 2 & 3 week...

Sambung balik citer pasai aku yer luahan 1st week ari tuh.

Alhamdulillah 2nd week dah ok...i manage to compiled my notes, slides, quizzes & assignments. So dah ada complete set of my P&P tuk subject Internet, Math. Just pening ckit nak buat FRP(Fail Rekod Pensyarah) coz pending RMS (Rancangan Mengajar Semester) coz lecturer sblm nih x settlekan...x suka sgt la coz dek dioarg yer problem, kerja kita pending. X suker dgr alasan busy sampai effect kerja aku. Aku boleh ja buat siap stayback lagik kat office..x la balik sharp kul 5. :-P

Then task aku as Penyelaras Latihan Industri pun ok dah settle kerja yg pending n yg x settle by lecturer sblm nih. Kawan2 kat unit tu pun mmg satu kepala n x kedekut ilmu. But dah mesra2 ngan task tuh, nama aku naik dlm meeting with Pengarah Kolej untuk jadi Pegawai Unit Pembelajaran Sepanjang Hayat. Hahahahaha..br 2 minggu dah glamer nama aku..diaorg semua dok berlawak ngan aku kata aku naik pangkat coz kat Unit LI tuh aku penyelaras but kat Unit yg bru nih jadi pegawai..iyolah tuh..korang tau apa maksud "Pegawai"? Mak n ayah aku kata Pegawai tuh stand for "Pi lambat pulang awai" kekekekekekeke. Kat Unit Li aku dok ground floor but unit br nih aku kena menapak naik tangga 1 tingkaat..oklah tuh..aku naik tingkat..ala2 naik pangkat la...hahahahahahaha. Perasaan btul aku. Tu pun diaorg suruh aku jadi pengurus pasukan sukan either bola jaring or bowling..but aku reject awai2..hehehehehehe

My travel experience pun dah stabil...rasa dekat ja dr umah ke kolej. kul 5.30am dah bgn..kul 6.30am dah keluar. Skrg dah tau shortcut..so managed sampai sblm kul 8am. But skrg terpk nak pindah ke Banting coz kat unit nih byk kena kerja on weekend..but aku nih memilih ckit cr rumah...setakat nih semua rumah aku x berkenan..But sekolah+nursery hani & Ichlas dah jumpa.

nak tau tak, masuk kerja baru nih aku berazam diet...selalu yer aku ambik bakpes ja...aku skip lunch n balik umah dah penat aku x lalu mkn..just mkn ringan such as roti ja..Even balik kerja drive x buka aircond..punya berpeluh aku but yg HERANNYA BERAT BDN AKU NAIK 4KG. Macam mana tuh? Huhuhuhuhu


Apa2 pun alhamdulillah...aku dah boleh tune diri aku dah cuma x best..gaji aku lambattttttttt..huwaaa..dah la tuh guna rate degree coz dioarg tersilap..so kene la anto surat kat ministry tuk revised balik aku yer rate coz ada Master..rugi weiiii..dah la rate gaji aku rendah dr Oracle tuh...but apa2 pun..nanti aku ada PENCEN.hik hik... Bak kata Nina, bersusah-susah dulu-bersenag-senang kemudian. Tak gitew nina? hik hik

Friday, February 20, 2009

Tag 5: Photo Tag

Been tagged by several bloggers..sapa tuh? angkat keyboard!

The challenge is :

- GO to your photos folder in your computer

-GO to the 6th Folder of your photos

-GO to the 6th photos in that folder

-Put the picture on your blog & description of it.

-Invite 6 friends to join the challenge

-Link them in your blog & let them know they have been challenged.


cuba teka nih gambaq sapa? malaih nak cakap apa dia tuh? bertuah btul yer anak kasik pose yg baik punya..


so...sy nak bg assignment kat:

-Nina

-Tetty

-Idajer

-Im

-Ayu

-Bai

Wednesday, February 18, 2009

Art attack with Teacher Watie!

I've keep promising to Hani & Ichlas to do some coloring activities a few weeks ago.

Last Saturday(V-day), we went to OU to watch Geng Pengembaraan, we stucked at Art shop. Hani cried nak join the art activity there which i need to pay around RM45 per session(1 hour). Last2 i promised to her, we will have our art session at home.

So on Sunday, hani tuntut janji. So, i cut the garbage bag tuk jadi baju diaorg to cover baju dr kotor. Then, water color & brush mmg lama dah beli coz 1 of my dreams nak buat craft activity with my kids. Hani & Ichlas sgttttttttt suker. Mak pun suka.

Cantik jubah art hani tuh? yes it is from garbage beg. No need to buy coz it will be cost u around RM20++



The coloring xtvt start:mummy tukang picit water color..habis 1 kotak water colo tuh.

Dan hasilnya, hasil kenangan from our 1st activity is TAPAK TGN where now i stick at our fridge.

Now, rasa membuak-buak nak buat another art activity with them. Mmmmm, i need to buy the colors and maybe need to do some research what kind of arts that i can do with them.

Ada sapa2 nak anto anak korang to enroll my class? Ada berani? kekekekekekeke

p/s:Oh! I cant wait to story mory my 2nd & 3rd week after...

Monday, February 16, 2009

Our Lil' Helper..

Bertuah ada anak rajin2 nih (plus yg ponteng sekolah)

Dek nak jaga hati mummy & daddy..kena denda basuh toilet...

Ichlas: yeyeye..hani kena denda..

muka2 kena paksa-rela

hah...cuci sampai berkilat ..bling..bling..kalu x mummy x mo bagi upah Susu...



Sunday, February 15, 2009

Geng Pengembaraan Bermula

Yesterday we watched Geng Pengembaraan Bermula with Nina & Co at GSC New Wing, OU.


Supposedly, Mr. Hubby do reservation on Friday night but since nak together-together ngan Nina & Co, Nina & Co booking the tickets for saturday 1pm show.


The crowd mmg ramai tambahan pulak ada maskot Upin & Ipin kat luar cinema. Plus ada poster giving activity but x dapat pun coz x kuaser nak Q panjang2. But sayang yer anak2 mak takut kat maskot2 tuh...hani lagi lah nak nak g dekat pun..nak pandang pun x berani. Ichlas lak even takut2 but still nak shake hand ngan Upin & Ipin. gambo kat bwh nih kena paksa rela..Ada crew Les' Copaque yg tolong pegangkan Ichlas n aku snap guna HP.


When the movie started, Hani & Ichlas mmg kusyuk tgk but in the middle Ichlas fallen in sleep. Maybe coz in the morning dia swimming kuak lentang semua lah...Overall i like these movie..Dari segi jln citer and also dia yer quality of pictures plus sound effect....Big hand to Les' Copaque where semua yer anak2 bangsa kita guna 3D's software tuk hasilkan these movie. Banyak guna 3D Software n just a lil' bit sketching.(aku sempat tanya weih).


But aku x puas hati tgk penampilan Upin & Ipin....i want more!!!! mak yg over tau...

Then lps tuh kitaorg gi mkn2 kat Food Court JJ and gi tgk ikan2...Lps tuh kitaorg lepak kat MPH and NIna & Co balik coz Ayuni dah nangis ..ngantuk..

Thursday, February 12, 2009

What? Poteng Skoon(School) ?


Oh Hani Oh Hani!


Ada budak dah 2 hari ponteng school this week....................eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. dgn alasan sakit perut...but bila gi umah nenek(bb sitter) boleh sengeh sampai ke telinga.


Actually, its happened time cuti CNY where school cuti for 1 week. After that Hani didnt show her interest to school compared in eraly week she always loooking forward to go to school. But now dia dah mcm x minat.


Even last week lps cuti CNY dia gi school dia citer dia nangis kat tangga coz nak balik. But both me and Mr Hubby x layan sgt la....just cakap kat dia jgn la nangis....kang x leh jd princess.


So last Tuesday after 3 days holiday....Hani cakap dia sakit perut. After sessi pujuk memujuk with Mr. Hubby, dia pun nak gi school but bila dah sampai pintu gate dia leh meraung sekuat hati. Ends up, Mr Hubby hantar ke umah bb sitter.


Yesterday lak, mmg dia x mo mandi n keep sleeping.She said..sakit perut n buat muka sedih n badan lembik. Mr. Hubby cuba pujuk but TAK BERJAYA kali nih. Last 2 anto umah bb sitter where on da way mmg buat muka sakit but sama spt semlm bila sampai depan pintu bb sitter dia sikit punya sengih.


So semlm, aku try motivate balik si Hani. I just wonder why suddendly she didnt interested to go school coz before thi sdi ammg bersemangat waja. I use my words:


Mummy: 'Hani..why you dont want ti go to school?'

Hani : " Mummy..tadi ...boboi tumbuk tummy hani"


Mummy: Erk..Tukar topik lak....

Mummy: Hani gi la school..belajar pandai2...sapa pandai baru leh jd princess.

Hani : " Mummy..tadi ...boboi tumbuk tummy hani"


Mummy: "Hani...kena gi school..mummy& daddy pun gi work ...ambik duit byk2...penat tau mummy& daddy gi work.

Hani : Hani pun punatttttttttttttttt

Mummy: Erk..

Daddy: Hahahahahahahaha


Owh what i need to do?


Wednesday, February 11, 2009

Preparing...

Dear girls...TQVM for your concern. I hope i can be OK with these new environment.

But actually, im busy with:


i) Preparing my notes and class
ii) Planning for my Jakarta-Bantung trip on April.(hopefully nanti my leave application approved ler yer)


Chiowwwwwwwwwwwwwwww

Monday, February 9, 2009

After a week!

It been a week im working in Public Sector. The result is last Friday, i cried all night long...hehehehe..emo btul aku.

Byk factors yg menyebabkan aku nangis...but its my mistake, put high expectation on it. Being me worked in MNC company about 6 months, i can felt the different on it- working with locals and foreigners.

But whatever it is, actually it is to early for me to make the assumption. Maybe this is 'NEW' environment to me. Give me a time. I hope i can cope with this 'WORLD'. Insyallah.

Owh..before this i just got 2 subject to teach but now i got 1 more additional subject which is Pembangunan Diri. Tu pun lucky i checked my schedule in the website..tgk2 ada additional subject which x ada sapa pun inform me. My challege is looking the lecturer before this or 'Ketua Program' to get the syllibus and notes. Untunglah kalu ada notes, if not u have to make a research n prepare ur own.

Plus this Wednesday dah jadi 'project manager' for ICT Training. This is my fav actually. I hope that is small matter for me.

What make im pressure is everybody keep pushing me to 'pindah' ke rumah yg nearby with my office which currently like i said hati nih masih 'berat'. Im gonna miss my edible garden coz dah rasa mcm dah ada kat 'comfort zone' gitew. Owh...actually byk perkara actually i gonna missed. But dah 3 weekends gi Banting looking for rent house. But still x jumpa yg berkenan dihati but we managed to find school for Hani & Ichlas. But it is not Q-dees. Kalu ada rumah pun yg jauh ke dalam. Berkenan kat satu kawasan coz nearby with Tesco which is Taman Sungai Emas but x ada pun iklan nak sewakan ruman even byk umah yg kosong. Uhuksss.. So sapa2 org Banting , kalu ada info umah sewa let me know k.


P/s: Thanks to Nina being good listener dgr mak nenek nih berleter n also my Hubby, my sis n my parent yg dah cuak dgr aku nangis...

Sunday, February 8, 2009

Upan & Ipin : Geng Pengembaraan Bermula- 12th Feb 09

Cant wait to watch these movie. Hani & Ichlas loved to watch their series. Even me & Mr. Hubby also can stayed infront of tv. Suker btul tgk gelagat budak 2 org tuh..plus im sure dia yer series byk di masukkan unsur2 education to our kids. Sapa agreed ngan aku?..angkat keybord!

The movie will start on 12th Feb 08. I hope i can get the tickets. sapa nak join kitaorg?

Currently. Hani & Ichlas keep repeating watched the series and preview. How i wish i can bring them jumpa budak yg berlakon citer Upin & Ipin nih. Aku pernah jumpa budak tuh time MDC's Hari Raya Open House.

Jom join kitaorg support this movie!!!!Kita mesti support our local movie.


Wednesday, February 4, 2009

...................................



" Saya penat "

n

Hani cakap " Mummy..hani pun punattttttt(penat)"




**Esok aku x gi KK coz kena gi KK Selayang...nak sambut bini PM. But kena cancel 3hours class..rugiii..jenuh nanti nak buat replacement class. x suker.

Tuesday, February 3, 2009

Tag No 3- Kod Etika Blog Anda

tagged by Ayien on Nov 2008. Hahahahahaha...tahun lps yer tag br nak layan... Yien ...ok kan aku jawab skrg...x putus kawan kan?? kan???



1.Letakkan Gambar Di Atas Dalam Entri Anda. ---> CHECKED!

2.Nyatakan Kod Etika Blog Anda
-owh yes....dlm internet pun kena ada ethics tau. But aku yer blog ethic simple ja....All contents dlm blog aku nih hasil tulisan apa yg aku pk, apa yg aku rasa.....x berniat nak ganggu sapa2..kalu x puas hati..x yah bc blog aku tuh..kalu suka baca meh link aku n jd kawan aku...

.3.Tag 7 Orang Rakan Anda.
So..dah syarat tag nih suruh aku tag org lain..aku nak tag:
  1. Nina -Member cyber.suka sembang ngan dia coz dia seorg pendengar yg baguss..
  2. Tetty- aku nak lempang budak nih coz asyik shopping.jeles.
  3. Fynn- aku suka Handbag dia.
  4. Ayu- My friends kat AGS.. Teror Math n now aku jeles coz dia dok buat PHD
  5. Niza- dia dok kat Balik Pulau.
  6. Nora -adik aku yg kadang rajin update blog n kekdang malas...bz la konon
  7. Ami- tokei TieRack yg aku dok tunggu stock2 dia...

ok..kerja sekolah aku dah siapkan Yien..ada upah tak? baju2 cantik tuk Hani & Ichlas ka?? ko kan tokei..kekekekekeke

Monday, February 2, 2009

Good Morning class!

Yeah...dah lps 1 hari bekerja as seorg pendidik! Apa aku rasa....setakat nih mcm2 aku rasa.

So...semlm aku tido2 ayam jer coz takut terbabas. Almaklumlah sblm nih kul 7 lebih br kalu nak keluar umah.Alarm aku set kul 5.30am but aku bgn mandi kul 6am. heheheheheh.. Kul 6.45am br bertolak. Wah rupa yer kat highway NKVE dah byk keter. Ramai uper yer yg keluar awai.

Nih aku ada ambik gambo dlm perjln aku..

nih kat NKVE-kat restoran jejantas Sg. Buloh.
nih lps tol Kesas exit Jln Kebunnih kat jln johan setia...mmg johan la budak depan keter aku nih...naik moto x pakai helmet...dah la tgh2 jln...


Ni pulak aku yer KK...giler kan..td gambo sikit yer gelap bila sampai KK dah cerah
bangunan KK warna merah, kuning nbiru..mcm warna school hani...hani cakap school mummy mcm school hani..school mummy school Q-dess..

So..pagi tadi Pengarah x ada but dia yer penolong bg brief. 3 org lapor diri hari nih. Then aku di pass ke ketua program. Trus ketua program bg silibus subject Internet and Mathematic. Aku mengajar 2 subject tuh. And dlm 1 week will have 3 classes. ok lah...aku sukerrrrrrrrrrrrrrrrrrr..both is my fav subject.

Then aku dibg meja but aku heran awat la meja aku ksong ja x ada PC. Rupa2 yer mmg x ada specific PC for all lecturers at KK. Semua kena SHARE. uhuk.....so several lecturers take their initiative bring their own lappy.

Lps tuh diaorg suruh aku pindah ke Unit Latihan Industri. Owhh..bilik lecturer at Level 3 yer puan2..naik senak mak panjat tangga. I got another task which is kena jd coordinator Latihan Industri(LI) tuk student IT. uhukkkk.. So girls, sapa yg nak budak LI....meh contact mak.

So..tadi aku dah start mengajar..giler kan..cuba teka aku ajar apa? hahahahaha..aku mengajar mari berkenalan ngan lecturer and student.kekekekeke. Lawak la aku tgk class2 kat KK..mcm sekolah menengah yer class. Dah la class tadi kat level 4..mmg x cukup nyawa aku panjat tangga.

balik td kul 5.15 br aku bertolak dr banting n teka aku sampai kul bp?? aku sampai kul 7pm coz byk keter n lori kat jln banting-klang. Then kat NKVE, jem gilos from Subang to Damansara. Lenguh kaki mak..dah la naik MYVI manual. So esok aku pakai GEN2 la...hehehehehehehehehe

Dek krn esok ada class Math which the topic is Getting staterted with Electronic Calculator, dgn semangat waja yer aku gi beli scientific calculator tuk aku...Yg dulu time belajar x tak tau ada kat mana aku campak...kekekekekekeke

OKlah nak tido dahhhh..esok nak bgn awai...but sblm tuh nak belek my new 'gadget'.

"Thanks to all for your wishes.."

My Bookcase Wishlist

Tahun lps aku dah start balik membaca buku..Iyolah sblm2 tuh lps kahwin trus mabuk 2 tahun direct..nak tgk buku pun rasa nak pitam lps tuh cbuk jaga budak2 kecik..nih dah besaq br ada masa nak baca buku....

I love to read book sblm tido..owhhh..aku ada tabiat burok baca buku dlm cahaya yg samar2....aku buka lampu tido ja...bg ada feel baca buku..mau tak rabun..nasib la sdr buat sdr tanggung...


nak buat collection from Sophie's:




tu ja kot setakat nih..x mo bubuh byk sgt dlm list..kang x terbeli...kalu korang nak hadiahkan pun mak suker....hahahahaha ..x malu btul....Tunggu MPH warehouse la kot coz can get it for RM20 per book.

My First day!



"Today is my first day as gov servant n as educator. Wish me lucks!"

Sunday, February 1, 2009

1001 macam

Esok aku akan gi lapor diri kat tempat kerja baru.KK Kuala Langat-Banting. Hari nih aku yer jantung dah dah dig dug kalah lagu dangdut. Sehari suntuk weih..sampai semua kerja aku buat x kena..masak bihun sup sampai sup pun 'ceroi' n sambal kicap pun pedas. But 4-5 kali gak aku ulang..kekekekeke


Semalam dah try bw keter gi sana. Perjlnan dr rumah aku takes 1 hour journey thru NKVE,KESAS and Jln Klang-Banting. Phewww...Pukul bp lah esok aku nak bertolak dr rumah ? Wahai bantal bucuk ku..ko bgnlah tuan ko kul 5.30am. I akan bertolak kul 6.30am dr rumah...mesti aku jeles tgk Mr. Hubby, hani & Ichlas dok nyenyak tido. huhuhuhuhu..

Semalam lps dah try jalan kitaorg singgah kat Bandar Baru Salak Tinggi..Mr. Hubby lah yg semangat nak cr umah sewa. Actually aku yer target lps aku masuk govt aku nak beli umah but dek krn tercampak kat banting we have to rethink back. Kekawan suggest sewa dulu kat area Salak Tinggi tuh..kalu dah ok barulah beli. N semlm pun ada gak gi beb show house kat sana but semua x fulfilled our requirements coz byk rumah yg dijual 20X60 mcm tuh.

Mak n ayah aku pun dok col byk kali tanya nak pindah ker idak coz diaorg risau aku travel jauh. But honestly, hati aku berat nak pindah kemana-mana for this moment.. Aku aimed biarla aku sesuaikan diri ngan kerja baru aku n lps tuh br aku rethink back whether nak stay kat rumah nih or berpindah ke somewhere yg nearby ngan tempat kerja aku and in the same time can accomadate Mr. Hubby gi kerja kat Menara TM. Byk benda kena pk kalu aku pindah such as nak cr penyewa umah aku skrg, nak cr school hani and maid or bb sitter or nursery tuk anak2 aku.

Apapun, hopefully it will be my experience. Perhaps, tomorrow will be run smoothly. I cant wait apalah subject yg akan diassigned kat aku tuk mengajar. My mum pun dah call wish me luck for tomorrow. Wah...semua org tersayang aku excited jugak...

Sweet Dream!!

Tag No 2 - 8 random facts

Tagged by Fynn. Sorry girl....baru ada mood nak main tag-tag nih.8 random facts about me. ...meh tgk:

1. Saya suka masak n baking n suka cuba resepi baru but saya x bp suka makan masakan yg saya masak except Nasi ngan sambal tumis or kari. Kalu kek pun saya makan ckitttt sgt2. Resepi baru lak sy paksa Mr. Hubby mkn

2. Saya suka MASAK but saya x suka kemas dapur..saya suka umah kemas but sy x suka mengemas n buang habuk2. Pemalas kah?

3. Saya nak jadi IBU PENYAYANG & PALING COOL...but kalu 2 org budak kecik tuh buat hal time mummy dia penat..mummy dia jadi gorila...suara dgr satu Indah Condo nih.

4. Saya kalu bab2 kerja kat office SUKA BUAT & CARI KERJA. My bosses kata sy byk idea n suka btul kongsi idea but ends up byk kerja yg mak kena tanggung dek krn my idea...nasib la....Tuh kerja x pernah abis but kekadang curik tulang gak tuk blog hopping.

5. Suka gi shopping complex but honestly x suker gi wondow shopping coz buat sakit hati ja...coz kekadang benda yg berkenan blum tentu dpt dibeli. But suka gi shopping kalu time tuh dlm purse ada duit berkepuk..x yah penat2 kaki gi shopping complex..berkenan, ambik n bayar..puas hatiiiiiiiii.

6. Nampak sy seorg g ceria n gila2 kan? but time sy gila2 tuh sy leh jd gorilla..tahap panas baran aku boleh dikatakan kritikal.

7. Saya nih x la mkn byk skrg but awatlah badan mcm dipam-pam. menyampah..Dulu mkn byk kali n trus tido pun perut still flat. So kesimpulan trus mkn byk la coz badan tetap akan naik..btul ka??

8. I can live without TV but janji ada katil & bantal busuk & selimut & buku.

Nak tag sapa lagik? Rasa yer semua dah buat..mak la yg last..nge..nge..nge

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.