Sunday, June 10, 2012

Princess Wallpaper for girls room

Hectic days......busy ngan kerja2 renovation rumah. actually bukan la buat major renovation pun just buat plaster ceiling kat tingkat atas. Dulu time masuk rumah  buat kat bwh ja coz ongkos yer limited... so nih kira 2nd phase la cover plaster ceiling tuk kesemua bilik/toilet tingkat atas plus bilik bibik. Mula plan bilik bibik and oilet x mo bubuh but contractor bagi harga cantik so proceed la with jugak..then contractor bagi free cornice.so lagik la mak suka.......

then lps plaster ceiling nak buat wardrobe, tv console n divider between living and dining hall. lps tuh nak bubuh wallpaper... so last friday ada drop one showhouse  nih...showhouse nih my adik beradik angkat punyer...Emy Idhouse...ada 100++ books of wallpaper....nak rambang bijik mata....for us mula2 looking damask punya corak but bila sampai mana dah x tau nak pilih coz bykkkkk sgt choice. for kids, hani nak princess while ichlas nak carrrr.



so hani pn dah rambang bijik mata nak pilih yg mana satu.....jadik auntie2 meh tolong hani pilih yer...

tapi sebelum tuh nak bagi gambaran bilik Hani & Hana. x  la besaq sgt..abaikan semak yer coz umah tunggang langgang due barang2 bersepah penangan buat plaster ceiling.


so kita start with choosen wallpers yer..

Wallpaper 1- both me n husband suka yg nih but gambar princess tuh besar n nampak full.. bilik hani kecik.....but x yah bubuh border bagai..just guna this style of wallpaper ja but not sure nak bubuh the whole room or dinding sebelah kiri bilik  ja....
nih zoom in wallpaper tuh

 jamu mata jap dia yer boder... but kami x ambik kot border dia tuh kalu ambik wallpaper 1 nih coz dah crowded kan..


wallpaper 2- yang nih cantik gak.....ada warna gold tuk bagi naik seri lagik...x la warna pink jd dominon kannn
 wallpaper 3- corak yg simple n color pun cerah so rasanya make the room bigger ckit but x baper berkenan coz ada gambar the beast...kang nightmare lak girls bila tido dlm bilik diaorg...


jadik auntie2 sekalian.....tolong jap pilih samada wallpaper 1 or 2 or 3 n comment why u choose wallpaper tuh.. hani dah rambang mata semua nakkkkk...hahahahahahah
n last dia ada cakap...apa dia tuh?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Agak2 korang la apa dia tanya?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mummy.....design barbie x ada ka? 
ayoooooo..mummy dah tepuk dahi.......

5 comments:

  1. Huwaaaaaa.... Anty lak nk nanes tgk... Cantekkk.. Cos angaramye bape eh dear? Mcm nk jee.. Hehe

    ReplyDelete
  2. Mummy which one shud we recommend to hani? Suggest jap.

    Owh the price tuk wallpaper nih range 200-400 per roll

    ReplyDelete
  3. dr atas gambo no 2 tu cantik.. anak lelaki mesti nak cars kan...

    ReplyDelete
  4. aku nmpak no 2 lebih menarik!

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.