Tuesday, June 26, 2012

Kaunter Kumpulan Wang Simpanan Pekerja di buka pada Hari Sabtu


Alhamdulillah....surat yg ditunggu2 pun dah tiba.actually dah received errrr hujung bulan 5 or awai bulan 6 hr tuh kot...hip horray...dah terbayang mcm2 nak buat..those govt yg dapat surat nih akan suka coz bila dapat surat nih akan sibuk mengisi borang KWSP tuk keluarkan duit caruman sebelum ini. Yg govt carum diaorg ambik balik.


Tu pun selamat pi kolej hujung bulan 5 hari tuh coz nak ambik surat cover claim practical nih...kena pengarah sign...so jenguk la pigeon hole ..tara..surat keramat dah ada...


jadik dah ada surat nih. isi borang n bg pengarah sign n lp stuh pi submit kat KWSP.

Memandangkan saya budak practical so bukan sesenang hati nak mintak keluar dr pejabat tuk pi KWSP tuk submit form nih.

jadi nyer.......kita pergi hari sabtu..I loike......KWSP memahami pelanggan coz x semua boleh gi time waktu bekerja Monday to Friday kan...

Jadi sebagai org Shah Alam, sy pi la KWSP Shah Alam. Dekat sgt ngann rumah..naik LKSA tuh zass dah sampai.....

FYI, ada selected KWSP branch yg dibuka on Saturday but not every Saturday la.... Dia buka on Sabtu minggu ke 1 dan minggu ke 3. Waktu Operasi ialah 8.30pagi hingga 12.30petang.


moi pegi x la awal sgt..dlm 9 lebih...sampai2...waaaaaaaaaa heaven...x ramai nye org...boleh larik2 lagik..klau pi hari biasa hitam ja KWSP tuh ngan kepala orang...



ambik nombor n dok jap x sempat bontot panas..trus number naik...submit borang, cap jari kiri kanan...akak kerani senyum lebaq coz x tension... dia cakap..duit akan masuk ke dalam account dlm tempoh 3 minggu..ok...im no hal..janji duit masuk....toingggggggggggggg..

lps tuh trus tamat urusan n zass  balik ke rumah....n dlm tempoh seminggu duit pun masuk...x yah tunggu 3 minggu...mmg pantas KWSP..mmg good service. 

so kalu nak tau which branch yg buka on sabtu leh tgk kat website KWSP di http://www.kwsp.gov.my.


No comments:

Post a Comment

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.