Wednesday, June 20, 2012

Kuey Teow Goreng @ Doli Kuey Teow Goreng TTDI

kali nih nak bwk jln2 cari makan kat Doli Kuey Teow Goreng pulak... waktu pregnantkan bb Hana ada tgk rancangan Jalan-Jalan Cari Makan. Time tuh dia tunjuk Doli Kuey Teow Goreng kat Taiping. Mcm best but x berani nak usulkan kat mr hubby..kang jenuh kwn nak drive pi Taiping. Selamat la Hana x meleleh ayaq liur coz mummy dia teringin Doli Kuey Teow Goreng nih. Lps tuh dia cakap ada branch kat TTDI atau dikenali dgn nama  Taman Tun.  Dah nama kerja kat sini kan.....so cuba la cari coz mcm x pernah nampak ja...... then tgk status kawan kat fb dia check in kat Doli TTDi lagik la percaya  mmg ada kat taman tun. 

Satu petang, nak pi kat kereta coz mr hubby parking keter jauh coz x ada parking..tetiba terpandang sign board Doli Keow Teow Goreng.....la kat sini kaaaaaaaaaaaaaa....ala dia dekat ngan kedai2 signature kitchen n naza showroom kat Taman Tun nih....memang dekat ngan office mr hubby.


so lunch me n mr hubby pi la sana...but before that mr hubby's staf dah cakap...biasa ja.x sesedap kat Taiping.....huwaaa yg taiping pun aku x pernah try lagik... 


see terselindungkan kedai dia.....dah la sign board warna brown..tenggelam..x menonjol...

kat sini dia nyer specialty is Keow Teow Goreng la. tapi ada bihun/mee goreng, sup, kuah and ada jugak Nasi Ayam.  Harga2  dia ada kat bwh nih



so....me n hubby order minuman. For me sirap bandung suam n mr hubby limau ais.
 Moi order keow teow goreng. RM6.00 sepinggan. Kalu yg special yer RM10.00. apa yg special is lebih udang, lebih n segala2 nyer lebih la...
 Mr hubby order nasi ayam
 model i yg kena paksa...support la sikit mummy blogger nih...
 tgk tuh x sedar pipi mcm kulum biji durian....suka hati nak pi jln2 cari makan....

rasa....alahai biasa ja..dah la sikit....x kenyang perut mak yg ala2 lori alam flora...kering ja keow teow goreng tuh......n nasi ayam  pun biasa ja..sikit gak...nasi ayam mak buat sdr lagi sedap tau....hahahahah

time tengahari....boleh la ada org..but x la perlu sampai q but  i told u the waiter yer service lambat daaaaaaaaa....x ada pengkelasan zon tuk ambik order customer..ada one man yg dok kat kami dah mengamuk coz org lain yg mai dulu dari dia dah dapat makanan..yg dia dok nganga x dapat apa2...


keluar dr dolo tuh trus ajak mr hubby pi 7 elaven tuk nak beli roti..buat bekalan lapaq kat opis....hahahahah mmg dasar mcm kerja kat bendang ja ko makan watie oiiiiiiii,..nasib la


Note: sapa nak RM10....sila teka berapa harga ? klik SINI nak tau details

2 comments:

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.