Tuesday, June 19, 2012

Luahan hati seorang mummy hari ini

Sejak gi practical nih kami pi hantar kids gi KAFA ngan sekolah sama2.....setakat nih with ustaz n ustazah sekolah KAFA hani kami x ada masalah...communication is superb. nih disebabkan daddy jadi YDP n mummy jadi Setiausaha.

so semlm pagi hantar la Ichlas pi tadika kemas dia..then hantar sampai ke pintu kelas i tell u...then jenguk la his teachers. yg ada assistant teacher.... Tetiba dia cakap kat saya, maybe diaorg terpaksa tukarkan Ichlas dgn budak lain utk sketsa Hari Potensi hari Sabtu nanti. Dia cakap Ichlas mcm berkhayal n lupa script...aik takkan anak aku bau gam kot.......so ckp kat teacher...x per nanti sy akan practise ngan dia kat rumah even i tested ichlas before...dia dah hafal the scrips but dia mcm malas nak cakap..ala...x byk pun ayat..ada 3 ayat jer.......dia hafal ayat tuh cua nak kena betulkan intonasi ja.

trus masuk dlm keter n 1001 mix feeling. lil Frust and also muhasabah diri..oh my....im not good enough to educate my kids....huhuhuhu... Then trus letak status dlm Fb to express my feeling coz something i got new ideas n some motivation words frm my friends.







Kekadang i put some high expectation to  my kids...... then i tukar gears myself  nak ajar kids......byk actually nak ajar even nak monitor their school activities n learning.

Mcm Ichlas susah nak monitor since diaorg x ada exam.penilaian cikgu yg akan bg penilaian. plus nak communicate ngan teacher pun susah coz sometimes sms x berbalas..alasan x ada kredit..saya tau baper la sgt gaji cikgu kemas kan.......

but compared with Smart reader yg Ichlas attend before this, kat Smart Reader dia terpaksa belajar n teacher wil report to me via sms kalu ada hari yg ichlas out focus. No wonder Ichlas suka pi Kemas but rasanya kat sana diaorg lebih fun in learning. note sure learning+fun atau pun ada byk main.

 but tahun nih mmg phase Ichlas yg bila kita cakap x mkn saman. happenned to hani jugak last time bila hani aged 6 years mcm Ichlas skrg. dunt no why..maybe 6 yeears tuh tahun memberontak n nak ikut kepala diaorg ja kot...mummy x pandai becoz im not in kids education field.


however...i try best to my kids....but maybe no enough yet..to much of fb kot mummy n daddy. :P kekekekekeke

then kawan lama iaitu kwn time sek men pm me with this words. words yg i rasa lega sgt n bg harapan baru tuk mummy n AKAN disampaikan pada daddy



 Insyallah satu hari nak balik penang n nak jumpa my old friend nih..maybe we can share with her knowledge n also with my experience.. however her words n another friends bagi satu semangat baru.....dunt give up mummy wati..looong journey to go....maybe i shud try n learn another techniques....life with kids is learning process for me day by day...


GAMBATEE MUMMY WATIE & DADDY IS


Note: sapa nak RM10....sila teka berapa harga ? klik SINI nak tau details

No comments:

Post a Comment

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.