Wednesday, June 6, 2012

Buffet Breakfast di Quality Hotel Kuala Lumpur

my supervisor cuti seminggu....so i x ada lah kerja coz sepatutnya minggu nih masuk department lain pulak tuk belajar benda lain pulak but dia x ada inform apa-apa pun. jadik dok melangut la kat office buat draft report tuk practical nih..x la nanti last minute baru kalut nak buat report kan....

tgh godek2 netbook nih tgk ada gambo buffet breakfast kat Quality Hotel time stay at Quality Hotel sempena mother's day last month.
salah satu reason knp pilih Quality Hotel tuk stay last month coz nak terjah buffet breakfast dia esp nak melantak mkn Omelet dan juga croissant dia. Terbayang betapa sedap nyer time g kursus dulu.

berikut adalah foods ygg sempat digap dan disnap..Plan nak snap dia yer variety food kat buffet area but bila nampak makanan mak terus jd pelahap x ingat dah nak ambik gambar..sibuk dok ulang alik ambik foods..heheheheheh

so mula2 kita melantak la nasi lemak with kari ayam.....suka sambal dia coz ada 2 choices..sambal sotong or sambal ikan bilis. Ikan bilis pun guna ikan bilis kecik but jgn ambik byk2 tau coz  yg ikan bilis kecik nih masin .
 

 then tibai lak omelet....yg best omelet nih coz kita ambik sdr 1 keping cheese dr buffet area n bg kat staf dia n baru diaorg buat. i tell u ...habis meleleh cheese dia..kalu dok seminggu tibai omelet nih ada yg muka jd sebulat bola Euro 2012 ..hehehehehehehe
 Ichals pun pow mummy punya omelet..x per..ambik..nanti mummy pi ambik lagik....
 Hana lak dok termenung apa tah........pk aku nak mkn apa yer.....byk sgt choie...dok nampak peti ice cream buat ditutup. ice cream ada time lunch and dinner ja..
 haaaaa..nih lagik satu yg nak terjah buffet nih is dia yer croissant. sedapppp n lembut n crispy semua ada...dulu time kursus mmg asyik licin ja coz peserta2 kursus esp kami asyik paw masuk dlm handbeg tuk buat bekalan mkn dlm bilik kursus...siap pi tanya chef lagik resepi dia.hahahahahaha

Hani lak kita dok cbuk makan asyik dok ulang alik ambik n minum...rugi weih hangpa x makan..hilang nikmat..but slmt la hangpa x yah byr buffet nih..kalu byr buat rugi ja....

 lagik......konon ambik tuk kids but mak pak ngan yg rembat...
 bubur nasik nih sedap...

 yg nih apa tah......kat buffet area mentah but kena bg kat staf dia tuk di masak......best mkn coz panas2...



itu saja laporan...sekali mamarazi nih lupa lak nak ambik gambar dia yer buffet spread tuh..kalu idak harus Quality Hotel kena bg free breakfast buffet nih kat mummy 3 hari 3 mlm tuk di lahapkan....hahahahahahaha

ada sapa2 tau kat mana lagik buffet breakast yg sedap n reasonable price.kalu dapat pakej ngan bilik lagik la best...coz plan dlm sebulan mesti nak stay kat hotel..rest n ubah suasana jap...kekekekekekeke * ayat mcm org kaya ja*

2 comments:

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.