Thursday, July 29, 2010

Bersiaran dr Bali

Salam girls,

How are u? Alhamdulillah 4+1 of us safely arrived at Kuta, Bali last night. Our flight frm LCCT is 3.50pm sepatutnya but delayed around 15 mins. We safely sampai kat Airport Ngurah Rai Internation Airport dlm pukul 8pm. The hotel van dah siap tunggu kitaorg.

X ambik pun gambar kat LCCT coz kelam kabut starts kat rumah....Seingat Mr hubby kata taxi akan sampai dlm 1.30 pm but somehow sampai kul1...padahal br habis lunch kat rumah..trus bersilat siap.


However, kat rumah dah prepare brg2 penting nak bwk ke Bali nih



sampai kat airport, the check-in lane tuk AA punya la panjang coz dia buat open counter..nak pi mana2 location kat Indonesia semua bercampur. Dah la tuh ada yg x gi sekolah suka hati ja potong Q. Since im 7 months pregnant, they request the letter frm my gynae. Slmt dah sediakan.

3hours journey went smooth. Rasa mcm nak pi London ja coz mostly flight passenger is Mat n Minah Saleh. Kids pun behave coz byk stock jajan tuk diaorg.




knp mr hubby/ penat or busuk dok ngan mat salleh kat sebelah?


slmt sempat print colouring sheet tuk kids...so kids sempat buat xtvt coloring dlm flight.



makan time. kids td time lunch x mo lunch kat rumah....so Hani with her spagetti & milo la

nih nasik lemak sapa?


yer mak yong yg punya


x habiskan makan pun..share ngan Mr hubby..

Ichals tido..aman dunia


x suka la naik flight....coz x leh nak reading.....trus jadi mabuk...nak tido pun mcm x nyeyak...mcm mana nak fly 12-13 jam nih?


sampai Bali dah gelap. nih otw nak pi hotel

We stayed at J Boutique Hotel its 1km away frm Kuta Beach. yg btoi2 dekat becah semua dah fully booked. x nak ambik yg murah2 coz saja nak mengada-gada..hahahaha


OKB Iswandi sedang check in


haihh nasib la..camera laki yg beli mak yg jd photographer

our room 106- Business Executive Room

puas hati besaq n cantik..

samapi2 ja bilik trus lepak2, mandi , dinner dgn nasi n lauk pauk yg bwk dr rumah Msia n trus lepak tgk CSI Trilogy ...trus zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Tunggu yer day 2 punya laporan pulak

Tuesday, July 27, 2010

Bali or London?...u choose!



Remember my entry before this?




so agak2 me with 26 weeks of pregnancy......
did we stick with our decision to travel to London?


coz tomorrow we will travel to
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
LONDON
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kenapa x percaya ker?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
YES
.
.
.
.
.
.
.
We will travel to
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
BALI
.
.
.
.
.
.
.
hehehehehe
.
.
.
.
nih last minute thingy

bila both of us decided nak gi BALI since mak yong sorang dah sihat.

Plus it will be our babymoon, honeymoon n n segala jenis moon.


we brought the kids...oh x sampai hati tinggai diaorg.
coz nanti kena dtg lagik ngan diaorg tuk tgk Bali..

so lps nih leh pk g LONDON lak.

Preparation to travel..

- Letter frm gynae
Lots of foods & mineral water: we brought small rice cooker, rendang ayam, rendang daging n sambal ikan bilis kering.
- kids' medicines


since its last minute thingy, kitaorg x dapat nak dok kat HRC Hotel or Alam Kul2 coz semua fully booked. Tambah rupayer time kitaorg nak gi nih is peak season.

If our trip to Jakarta-Bandung is for shopping, kali nih ke Bali is to pampered ourself. The activity is byk tidoq kat hotel yg 4 bintang, spa n jugak sightseeing. Kalu nak shopping pun maybe i will grab HRC Bali yer t-shirt as kenangan.

Our flight will be on 3pm.

jadik doakan kami selamat pergi n selamat balik with a good health.
coz sblm nih Datuk Dr Zul frm SMC cakap my kids nih kena sumpahan negara Indon.

apa2 tunggu ler liputan bila balik nanti..insyallah ikan paus yg sebelum nih tersadai kat Port Dickson akan tersadai kat Kuta Beach mcm gambaq kat bwh nih

hahaha.jgn mimpi la nak tgk mak ramping mcm tuh..kalu skrg pakai mcm tuh harus semua org kat Kuta beach tuh larik.

** pic googled**

Monday, July 26, 2010

Ikan paus tersadai di Port Dickson

Last 2 weeks we had getaway to Bayu Beach Resort, Port Dickson with my beloved parents, sisters n brothers n nieces n nephews.


My sister yg booked & sponsored the 2 bedrooms apartment coz saja nak lepak coz her husband is away for induction course for 3 weeks. Kalu bab2 free nih laju ja...plus for kids pun suka coz diaorg mesti seronok dpt main pasir, mandi laut n mandi pool.


Kitaorg dah biasa stay at Bayu Beach Resort nih we can get cheap 2 bedrooms apartment since My brother is staff Bank Islam. We just paid RM111 for that apartment. Cuma kali nih kami pergi the service x bp baguih where byk lift rosak. plus the security is very straight since Bank Islam x byr maintenance fees, jadik the security didnt allow us to park the cars inside. Dah la tuh tuk loading & unloading begs pun diaorg x bg. mmg angin satu badan btul. However, despite with that problems...


yg pasti kids still enjoy the beach/pool vacation.



apa2 layan ja lah gambar yer..




Kids had fun kat swimming pool.







and sesiapa yang pergi PD last weeks?

tau tak PD gempar ngan penemuan ikan paus terdampar kat pantai?

.
.
.
.
.

betul

.
.
.
.
.
.
.
x percaya?
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
betul
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mr Hubby managed to snap
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
cuma x masuk dlm newspaper ja
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sebabnya
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
mak yong sorang nih yg jd ikan paus..
hehehehehe

Friday, July 23, 2010

Bila mummy & daddy angkat kaki



It Friday again...yippie....

knp lately rasa cepat ja masa berlalu?


Hari nih ptg ada appointment ngan gynae for my 7months checkup.

wahhh dah 7 bulan dah..tinggai lagi 2 bulan ++ ja nak meletop..


btw, rasa mcm nak tukar gynae & hospital ja...mmm nanti kita citer lain la...


x sabaq nak tunggu weekend 2-3 minggu nih coz pi check in kat Presint 15 umah adik coz mak berkampung kat rumah..


x sabaq jugak nak tunggu weekend nih coz nak pi makan kat Victoria Station coz ada org nak belanja me & mr hubby..


Anyway,


this is us when the kids do their own 'business' on weekend's night.

Hubby with his lappy, remote tv n also with his BB...Multasking btul...


n kids yer brg2 dah mcm garage sale dah.


HAPPY WEEKEND GIRLS!!!

Thursday, July 22, 2010

Whoopie Pies

Gosh....i try my best to update this blog everyday

Suppose it's shud be like that. **dah nama pun Iswatie's Colors ( or colours ek?) of life kan...so kena la bg byk "colors" dlm blog nih kan**


but some this week is not good week for me coz:

1) im trying to adjust my time with new class timetable and with students.

2) Kids is throwing their tantrum..ayooo kids with their own kepala keras...( eh ikut sapa nih?)

3) Yesterday, i tersadai kat tepi jln tgh2 atr my college with kids school due empty fuel tank.
Luckily ada neighbor yg baik hati gi pick up the kids n trus mai hantaq minyak.


However, my wish to eat whoopie pies comes true... I made the order frm KS and she delivered to Mr Hubby last Tuesday at Menara TM. Thanks to Mr Hubby's staff yg tolong ambikkan the box of whoopie pies tuh coz Mr Hubby stucked in the meeting.


ptg tuh panas bontot tunggu Mr Hubby sampai rumah. trus ngap once the box at my hand but rupayer Mr Hubby dah awai2 rasmi..hehehehehe


9pcs of whoopies. 3 ketoi dah x ader coz 1 dah kena ngap by Mr Hubby n lagik 2 ketoi upah kat staff Hubby with her wife yg sama boyot ngan mak yong sorang nih

terliur tak? kalu terliur siler la contact Puan KS.

You can email her at :

shoppingqueen78(at)gmail(dot)com

Tuesday, July 20, 2010

Kids berYoutube...mummy gigit jari

budak2 zaman skrg...celik2 mata keluaq dr perut mummy dah terdedah dgn benda2 ict nih.

Iyolah...mummy dlm pantang sibuk bertenet gak...anak tidoq mengadap laptop..

x pun paling senang riba anak sambik sibuk bertenet.

Jadik....zaman kita dulu mummy n geng2 kampung sibuk mandi kat tali air

but anak2 skrg sibuk beryoutube!



Huh kekadang rasa menyesal ajar diaorg beryoutube...

cepat btul diaorg nih tangkap belajaq guna lappy or HP

till mummy dah hilang kuasa veto...


both kids dah conquer...so mummy gigit jari lah


Hani sdg ajaq si Ichlas nak beryoutube guna lappy

okeih...lappy pink tuh tuk Hani
jgn kacau!



okeih...Ichlas layan youtube ben10 guna handphone mummy yer




sampai satu tahap...si Hani dah request kat both of us..mummy n daddy dia nak laptop pink x pun dia nak hp Nokia mcm mummy tuh

adussssssssssssssssssssssssss

Monday, July 19, 2010

1st week of semester & Mee Goreng


Today is the 1st week of semester July 2010.

This semester is hectic since i got 2 full class of Internet Subject.
Students pun dlm 60 org.

Giler la sakit pinggang nanti time nak monitor n evaluate diaorg buat practical dlm lab.

n

i need to finished my syllabus cepat coz before final year exam since
i will start my 60days leave with PEACE before final year!

* jenuh la nanti sapa yg replace me akan menyumpah kalu i x habiskan lagi syllabus*

to motivate me & uols girls..

me kita tg gambaq Mee Goreng Basah cooked by me yesterdat time balik lunch.
*Heaven rumah dekat..leh la balik lunch sempat masak lagik*
* Buah limau hijau-yg-x-masak-lagi tuh taken dr my edible garden depan laman rumah*

Friday, July 16, 2010

26 weeks old!

I am now is 26 weeks old!

My tummy is growing bigger n bigger...

Alhamdulillah

Semua cakap kali nih perut ai membesar dgn jayayer..

iyolah lemak2 sblm pregnant pun byk..

actually x la rasa beban with perut nih
but
kali nih peha n bontot lagi berlawan membesar

kalu naik tangga


rasa mcm bwk batu ja kat paha nih..



okeih kasik update sikit our latest check during 22 weeks.

Based on gynae's scan everything is OK.

Yang paling is gender baby la coz before this yer checkup gynae didnt give the confirmation og baby's gender.

But kali nih mula2 gynae mcm memberi keraguan dekat kitaorg..Jadik i asked again to Dr Siti.. She scan back n time tuh baby kangkang sikit punya baik..

jadik yer.....

insyallah we will expecting


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Baby GIRL!



Actually x kisah apa2 gender but we're blessed with Hani n Ichlas.

Nak tau gender coz senang nak beli baju2 baby

Kalu bb girl syiok membeli baju yg comei...

kalu anak pompuan mmg mencabar nak jaga

kalu laki tuh senang sikit nak jaga besaq nanti

However.....both of us doakan zuriat kami ini akan menjadi org berguna kpd ibubapa, bangsa, agama dan negara.

Apa2 pun tgk la perut mummy yg dah berselera naga nih..
.
.
.
.
.
.
.
.
.


pic taken yesterday kat R&R MEX on the way back frm KLCC coz ada event kat sana.

Thursday, July 15, 2010

Add me in Facebook!



Hi girls,

Rasa mcm dah beberapa hari tak upkan the entry in my blog.

Actually byk nak citer but x tau nak start dr mana.

but x ada la citer bombastik mana but all about the kids.


However, recently i received many request frm FB to add as Friend

but...

i really very carefull to accept the request

since...

sometimes students pun byk request

but for me...

my rules i dont want my students as list of friends in my FB account..

habis kantoi Puan Morni yer bahasa, gambar n merapu...

but i welcome all blogger mommies to add me.

just i have 1 simple request is:

Please intro yourself..at least ur blog address..

jadik senang la i recognize u all is blogger mommies.

Boleh la lps nih we share our thoughts, ideas n bla2 about kids n life.
:P

Recipe Choc Fudge Brownies

KHAS BUAT EyeDa.

Recipe Choc Fudge Brownies
Original recipe frm: AmiHoney





Ingredients:
1 cup butter
1 cup cocoa powder
1.5-2 cups caster sugar
1 1/2 teaspoon vanilla extract
4 eggs
1 1/3 cups all purpose-flour
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
1 cup chocolate chips or walnut(i prefer choc chips)

Directions:
1.Pre heat the oven to 175 C,grease a baking pan.
2. Melt the butter.Stir the cocoa powder,sugar,vanilla extract into the melted butter.Beat the eggs until the mixture smooth.
3. Combine the flour,baking powder and salt.Mix into the mixture.Stir in the choc chips.
4.Spread the mixture evenly into the prepared pan.Bake for 30-40 minutes, do not overbake. Cool in pan and cut into squares.

Monday, July 12, 2010

Apabila Mr Hubby memasak

Morning girl!


Monday blues ka?


jgn la mcm tuh...kan weekend dah spent ur time with the loved one. So hari nih kena la semangatkan coz dah cukup kasih sayang.


kalu still Monday blues...meh tgk gambaq makanan lagik..

Yg nih yg dimasak oleh Mr Hubby.

sotong masak kunyit

nih menu wajib Mr Hubby...ikan bilis goreng ngan bwg+ cili+kicap. I know Mr hubby dah expert buat nih

makan ngan nasik panas perghhhhh..

even the menu is simple but bermakna weih. bukan senang Mr Hubby masuk ke dapur

Thanks Mr Hubby

Lain kali jgn lupa masak lagi...lain menu lak.ok kan??

Friday, July 9, 2010

Happy weekend girls!!

Yeay..

its Friday....

This week rasa cepat sgt....best nyer dah weekend!

n cant wait nak dating midnite dgn Mr Hubby tuk layan Twilight Eclipse.

Yeah....im ketinggalan zaman..iyolah kalu weekdays mana sempat nak bermidnite ngan mr hubby....rushinggg..

We want to take our own sweet time together layan tangkap cintun ngan Edward, Jacob n Bella.heheheheheh

Have a nice weekend!

Choc Fudge Brownies

This week is the last week of semester break. Next week, students akan masuk balik. plus ada students baru yg masuk. Yg pelik yer this coming semester students yg register ramai lak... last semester student IT 1 class ja but kali nih 3 class.


jadik last 3 weeks in row unit kitaorg kat office nih buat potluck every Friday. mau tak bam bam sorang2. Jadik last week, baked the brownies tuk diaorg nih..


yg lawak yer tragedi before baking brownies nih time2 nak buat tuh rupa yer stock tepung n telur ayam dah habis. See punya lama x buat xtvt baking nih...slmt la serbuk coklat semua tuh x expired. Jadi apa lagik ketuk pintu jiran sebelah mintak pinjam telur ayam n tepung gandum.

Okeih hari nih gambar makanan ja...hehehehehe

Ketam masak lemak & sambal tumis ikan bilis ngan petai

okeih pagi2 Jumaat kita tayang gambar makanan lagik... nih menu yg di masak hari apa tah dlm this week. Teringin nak mkn masak lemak cili padi ketam but kali nih x la buat masak lemak cili padi coz kalu idak kids x leh nak mkn la..Plus hr tuh time kids warded kat SMC, Ichlas cukup suka makan masak lemak ayam.

moh layan:

Masak lemak ketam

sambal ikan bilis ngan petai

saja buat special la coz kebetulan skrg bibik dok posa ganti..ha baru kalut nak posa ganti..plus skrg bibik tuh ok sikit so as majikan bg reward kat dia mkn sedap2 la...

Thursday, July 8, 2010

Kek Lapis Sarawak

Nih mmg entry basi but dek krn Kek Lapis Sarawak susah nak basi jadi up jugak this entry.

Last month, im craving for Kek Lapis Sarawak-Kek Lapis Tembikai to be exact. Jadi Mr Hubby telah menroger konco2 di Sarawak tuk baking that cake. N kebetulan my boss were at Sarawak. Jadi my boss jd pengantara. Semangat my boss bwk balik ke sini. Thanks my boss.

dah alang2 ada org tgh kan...jadi tambah order lagik..Ikan Terubuk Masin...

Then a week after that, konco Mr Hubby dtg ke KL. Jadi dia call nak apa....jadik Mr Hubby order lagik Kek Lapis Sarawak nih. All is FREE!





Makan sampai lebam la but be mak yong..teringin yer beria but dah mkn sepotong dua trus x heran dah..dok keras dlm fridge..silap2 sampai raya coz kek nih leh tahan berbulan-bulan.

ada sapa nak order ka? kalu ada leh roger konco2 Mr Hubby nih

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.