Tuesday, July 6, 2010

Smart Reader Banting Sports & Family Day 2010





Last Sunday kids & us had our 1st School's Sports & Family Day at Dewan Sri Jugra, Banting. With gloomy Sunday, we as parents bangun jugak tuk supports kids.

The event start dlm kul 9.15am mcm tu lah...Meanwhile sementara tunggu kids lain sampai...ada clown yg dok entertain the kids. Yg paling terkejut is clown tanya ada sapa tau nyanyi lagu Bangun Pagi Gosok Gigi..ada seorang budak yg aku kenai angkat tgn...Cuba teka sapa?


.

.

.

.

.

.

.

.

Adakah Ichlas?



.

.

.

.

.

.

Adakah Hani?

.

.

.

.

.

.

Yer anak dara saya yg selalu yer yg pemalu n buat muka masam depan org yg angkat tgn n volunteer nyanyi..n she sang very well...lirik yg lengkap n very clear...Bravoooo we proud of you Hani.

Bila kids dah cukup baru la start the event with perbarisan teachers n students. Theme kali nih is Green the World oe Earth eh?..alamak lupa la pulak..kekekekeke

Lps perbarisan....kids break for their morning tea break.

The event continue with performance frm the kids ikut year. ..Hani pun perform dancing wakil class 5 years old.

Ichlas lak nampak mummy dia asyik nak berkepit ja ngan mummy but alhamdulillah kids behave n independent on that day compared ada kids habis mood swing bila nampak parent...trus x nak participate in any activities bila nampak parents.

Then kids join the telematch. Tuk year 4-5 telematch bwk bola pingpong dlm sudu. Yg class Hani lak tuk 5 years participated in telematch sorong sarung guni. Even anak mak kecik..dia leh tarik her friend dgn kuasa powerpuff girl...kekekekekeek



Lps tuh ada magic show frm clown n joget lambak...

x sangka lak ada activity tuk parents. To show our support to kids n their school. Mummy n Daddy pun participant in the game. Ala game kacang ja.....bwk bola sama, daddy tiup belon n balut mummy jd mumia... We won 2nd place so dapat la hamper..:P


The last activitiy is prize giving ceremony. Kat cni x ada konsep kalah. semua dapat Trofi n goodies bag. Yg pasti kids is very enjoy. Ichlas sikit punya nyanyi n dancing.




Dlm kul 1pm balik la rumah..Mummy n daddy pengsan while kids is continue playing kat rumah..Ayooo x tau la kuasa apa yg ada dlm badan dioarg tuh. Ichlas tido time maghrib while Hani tido kul 11mlm.

2 comments:

  1. Aku pun kadang2 heran ngn tenaga depaorang ni..

    G jenjalan seharian.. balik kul 10 malam pun.. Dia leh lagi tu g punggah bakul menan main sampai 1-2 pagi..

    ReplyDelete
  2. RE:

    Zell- tu lah pasai..kalu lah kita ada tenaga mcm diaorg kan best...

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.