Tuesday, July 6, 2010

Alhamdulillah... im able to step my foots to the kitchen back after my 4 monthsof the-whole-day-morning-sickness. I can cook the yummies foods. X larat dah nak susun kedai kat banting nih....tambah2 bila tgk Tempe..

Jadik pagi2 Isnin nih dr korang melayan Monday Blues better korang layan foods yg dimasak hari Jumaat lepas. Nampak gaya bb dlm perut nih seleranya org Penang. Same like Hani...jadi bb girl kah???


Jgn kutuk me gemok mkn byk2 coz now is nikmat mkn compared 4 months ago..bila org sebut makanan pun dah muntah hijau n siap nangis lagik nak kena makanan yg x leh masuk dek tekak. Jadik why not enjoy the foods while you can :P


Sorry of the quality pics yg sedikit kabur coz guna hp ja...Camera tertinggal kat office. damn! Kalu idak harus meleleh air liur berlebihan.

nih gulai ikan bawal



sayur tauge goreng kicap

sebab ada gulai harus mkn ngan sambal belacan..kali nih sambal belacan + pelam kuinin. korang tau ka pelam kuinin tuh apa?
dah ada sambal belacan kena ada ulam....ulam pucuk jangguih....yg berlubang tuh bibik yg makan..isk diaorg nih kalu bab makan tolak batu ngan kayu ja. Dtg sini sikit punya selim skrg gemok nak mampus...nak suruh kejar kids pun dah x larat.

dan yg best is saya sayang jiran saya coz ada ja benda dok huluq kat pagar rumah saya. dah habis masak gulai..dia huluq nasi lemak yg llengkap ini. Sebagai balasan dapat la dia merasa sambal belacan+ pelam kuinin saya..kekeke






eh ada tak sy bubuh entry brownies saya? siap pinjam telur 2 bijik n 1/2 kilo tepung gandum lagik kat jiran saya nih... tunggu petang nih or esok lusa sy post gambaq brownis lak...rasa yer petang nih nak post entry pasai kids yer sports day la....

5 comments:

  1. giler lapar trus pepagi nih...huhu

    ReplyDelete
  2. wah.. terliur aku beb.. tgk ko nyer gulai ikan bawal, smbal kuinin & pucuk jangguih... sumer tu peberet ai tuh.... alamak.. drooling la plak... hehehehe

    ReplyDelete
  3. oihhhhh dh 2 entry pasal nasik lemak...adeehhhh ni tringin ni....adeeehhh mano nk dpt yg sodap punyer ni...

    ReplyDelete
  4. nasib arini tak posa...kalau tak sure terliur sakan nih mak yong oi!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. RE:

    |A|-apa lagik gi makan....

    Zareene-hahah..cepat balik rumah gi masak..

    iEfa- paling sedap kalu jiran kasik..hahahahaha

    Bai- hahaha..ko ni kalah mak yong

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.