Wednesday, September 2, 2009

B.I.B.I.K

waIngat tak entry nih yg cakap kitaorg ambik bibik baru tuk gantikan hubby's cousin tuk jaga Hani & Ichlas. Since bebudak nih lebih prefer n secure dok kat rumah maka...last solution terpaksalah ambik bibik jugak.


Bibik nih dari Medan. Nama dia DAHLIA. Mulanya nak ambik umur yg 30++ but bila g tgk Dahlia jer yg available. Yg ada candidate umur 30++ dia x nak jaga budak so x leh paksa la..kang jd citer lain lak... Bwk sekali kawan tuk tgkkan...so bila kawan ngan Mr Hubby kata mcm ok so ambik la Dahlia nih...


Mula kenalkan ngan Hani & Ichlas, Hani still x mo dekat ngan Dahlia but Ichlas awai2 ja dok atas riba but alhamdulillah skrg diaorg dah ok la ngan Dahlia cuma kekadang Ichlas ja yg suka sakat Dahlia.


Dahlia nih umur 24.dah kawin but skrg dah janda. anak 2 org..paling kecik 3 bulan. bila mula2 tgk Hani & Ichlas dia nangis....Trus aku cuak gak la...kang x lama lak but bila sembang2 ngan dia..dia kata jgn risau..Insyallah dia nak kerja lama kumpul duit.... n dia kata dia takkan lari...I asked her to call me as Puan while Mr Hubby Tuan. bg dia respect sikit. cuma Hani & Ichlas panggil dia kakak. But keakdang dia bedal panggil aku Nyonya.Then dah sediakan Jadual as guideline tuk kerja..nanti x ada la reason x tau nak buat apa.



nih gambo dia....kalu korang jumpa dia kat mana2 trus call aku. Susah jugak nak ambik gambo dia...dia x bagi..dia kata malu....

** abaikan gambar bontot Ichlas yg hitam itu..auwwwwwwwwwwwwwwww

****

Jadi, perlu bantuan kawan2 sekalian yg ada bibik....jom kumpul tips to handle bibik nih. Really appreciated for any tips . Thanks



7 comments:

  1. watie...bagusnyer dah wat schedule...leh emailkan x??kot2 la tingin gak nak ambik maid...hehehe...

    ReplyDelete
  2. wahhh siap ade schedule in excel format tueeeeeeee!!! sungguh systematic puan muda bibik nie...ehehhehe

    ReplyDelete
  3. wah!bestnyer ko dah ada bibik!jeles2.hehe..aku takde bibik tp mak aku ada.tip pertama: ko jgn bg diorang ni bersosial sgt. mmg leh jadi sgt haru biru kalau diorang dah jumpa 'geng' nnt. suh je diorang duk umah diam2 buat kerja.hehe..:-)

    ReplyDelete
  4. watie, aku nak cari bibik gak le... brp riban ni??

    ReplyDelete
  5. jgn bg kuar rumah sangat..zura sangat2 menyesal sbb bg dia byk kebebasan, gaul ngan maid jiran2..last2 maid tu lari maid zura pon lari..cissss

    ReplyDelete
  6. akulah bibik kat umah aku. jdnya tak susah nak jaga aku.. hehehe.. wehh.. apa lagi..tukar la pinggan ko.. hehehehe

    ReplyDelete
  7. san, akhirnya ada bibik dah ek..lama tak post gambar menantu dgn hani...rindu same diorg

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.