Thursday, September 10, 2009

The announcement

The govt announced the good news for the support staffs in govt service for duit raya RM500. Congrats Nina and others...jadi lah kan RM500 tuk raya preps and buka sekolah nanti.

US ..as pegawai who my mum said " yg pi lambat pulang awai" sengih kerang busuk ja lah....Dlm hati sedih coz for me this is the first year i am as govt servant n tahun nih x dapat la merasa vitamin B nih. x merasa all taxes yg dibyr time kerja private tuh. Kalu dulu paling lekeh pun dapat la 1 month salary n Kat Or*cle x yah citer lah kan....senyum sampai telinga la.

What ever is insyallah ada rezeki dlm ramadhan. Even we will celebrate Aidilfitri at Sarawak, the budget allocated dr tahun lps lagik..semangat btul Mr Hubby. and ada juga rezeki bulan Ramadhan nih hasil my jualan kecil-kecilan.


The Question is " AGAK-AGAK KORANG LA, TIME BUDGET NANTI ADA TAK EK TUK KITA?"

hah..jom kita ramal..

3 comments:

  1. sokongan jer dpt .. yg kami pegawai2 nie senyap je lah .. mmg tk harap apa2 .. thn nie pun raya ala kadar jelah .. dgr2 citer bonus pun x der thn nie ..

    ReplyDelete
  2. Rasenya mcm ade..cuma rase2 mcm PM baru ni nak buat 'magic'..ala2 surprise gitu..kita tungguuu..

    ReplyDelete
  3. dgr2 citer..takde kot..tu pun jenuh cuepacs mintak..baru le dpt..tu pun hok celah gigi jer..igt dpt ler RM1000..rupanya dpt RM500..takpe la wati..tunggu next year k..budget tahun ni byk perabih ke pilihanraya yg membazir & H1N1 antiviral..

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.