Tuesday, May 5, 2009

Vacation 4D/3N!

Byk menda nak share during our 6D/5N Jakarta-Bandung's Trip but nak share dulu pasal Hani.

Hani dah start deman during early April waktu i've attended kursus di Batu Pahat. Then 2 days before we fly to Jakarta, her tempeture hit 40C deg. Kitaorg bwk ker paed n we back home with 1001 medicine.

Then once arrived at Jakarta, her fever started again and kali nih trus berjangkit kat Ichlas. So, we spent more time in hotel's room compare shopping around Jakarta. Then ke Bandung lak, their fever become worst and we brought them to the the Hospital at Bandung. The doctor just prescribed them with Paracetamol syrup and antibiotic. The doctors also suggest us trus bwk ke hospital once we arrived at KL.



So our we arrived at LCCT on 3pm n direct back home. Balik umah mandi n dlm kul 6 lebih trus bwk diaorg ke Emergency Unit, Hospital Banting. Selamat Hospital Banting nih depan perumahan jer. N Mr Hubby also pun gi Emergency Unit coz he also having a high fever.



For Ichlas, doctor said his fever becoz of sore throat n for Hani, the doctor is not happy with her condition. She has been monitored and IV drip for 3 hours in Emergency Unit n trus doctor suggest to admitted her to ward.


In the ward, Hani still continue with IV drip and also oxygen. Then in the morning, hani went for Nasal Suction and after that Lung X-ray. The X-ray result show there are several small white spots. Doctor diagnosed her with Phemonia. Hani were prescribed with antibiotics for 3 days. Alhamdulillah every her progress is much better. Hani dah mkn n minum n duduk. Kalu idak terbaring tido ja.
1st night in ward


next day...















After 4D/3N, Hani pun dah boleh keluar ward. Yeay! But she had to continue with antibiotics for 5 days.

9 comments:

  1. alahai siannya hani & ichlas .. kita pun tgh demam nie ..mula2 adam demam ..pastu kita plk berjankit ..takecare kak ;-)

    ReplyDelete
  2. watie, irfan pon baru baik demam. phlegm dia teruk sangat sampai merengek 24 jam. lepas neb 3 kali baru okie.

    kesian hani and ichlas, take care ya. rajin2 makan ubat tau!

    P/s : selera ka tu makan spaghetti? hehehe

    ReplyDelete
  3. ala hani admitted ke... dia ke phemonia ke... so skg dah ok la ye...

    naik kurus ku tgkkan anakmu itew..

    ReplyDelete
  4. sian tul budak dua org tu..nak ber holiday pun tak syok kan...hmm...so pasni kene dok diam2 dulu...tak sangka lak hani smpi kene warded..ishh..hati2 wati..risau la..kan skrg ni mcm2 virus ni..anyway, syukur alhamdulillah...hani dh balik umah..suoh mummy beli Appetton Syrup..hehhe..leh gain weight..ayuni makan appeton 2 kali(2 hari)..la ni asyik dok makan jer..hehhe

    ReplyDelete
  5. laaa..sian ye..kalu tahu boleh pi melawat..tak jauh pun...kirim salam kat hani ek..

    ReplyDelete
  6. Siannye Hani..

    "KAK" Ayu doakan get well soon..

    Opss.. kak?!? Heheh

    ReplyDelete
  7. cian tgk hani..lembik je..tapi udara jakarta pon tak ok la..hubby pon dulu kena lepas blk dr sana..is is..ape2 pon semoga cepat sehat k

    ReplyDelete
  8. laaaa... ciannye budak-budak comel itu.... semoga cepat sembuh... makan banyak2 ye sayang eh!

    ReplyDelete
  9. Salam kak, terpanggil untuk kongsi pengalaman..anak sulung saya pon ada athma yang agak teruk juga, pernah emit kat HTAR, Klang 2 hari..masa tu sy pregnant anak ke2..penat xterkira..pastu anak sulung saya xleh salah makan / g tempat sejuk2, nanti kn lelah tapi sekarang ni alhamdulillah, sejak budak nursery saya suh kami amalkan jus minuman herba (INTRA), anak saya dah ok & dah lama xkn lelah..saya bukan nak promote barang, tapi kalau akak nak cuba boleh hubungi saya, tapi kalau xberminat pon xper..
    p/s : akak boleh delete komen ini sekiranya rasa ia mengganggu blog akak=)

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.