Monday, May 18, 2009

Jakarta-Bandung-Day 2

Huh br leh publish entry Jakarta-Bandung Day 2. bercinta nak publish entry nih. geram bila upload ja gambo abis larik gambo2 n tulisan.jenuh den nak kejar


Day 2

Good Morning Jakarta!


Hani & Ichlas in the morning. Nyanyi lagu negaraku.



We started our 2nd at Jakarta with tour to Ancol Dreamworld. Ancol nih mcm2 ada such as Seaworld, beach, Gondola n bla2. But syg beach dia air kotor. x sesuai tuk mandi but aku tgk ada ja org mandi.uwekkkkk




Kitaorg pusing2 dlm Ancol ngan Mobil Pregio. Tuk masuk 1 mobil RP 20,000 while seorang RP 25,000.


First, we all breakfast kat McD. McD kat cni set ayam dia ada nasik n air yer teh. Then ada spagetti. Taste dia sedap.








Lps tuh, kitaorg naik bot or sampan ek? sampan nih guna tiang layar. So dia bergerak depends on angin. x guna enjin. Bayarannya RP 100,000 but kitaorg dapat discount RP 80,000. Sembang dgn pekerja bot tuh dlm sehari paling byk pun diaorg dapat 5 trip ja. Kira pendapatan diaorg RP 500,000. Tu pun kena bahagi kpd 3 org.









Then we moved to Seaword. Tgk Ikan2. Seaworld mmg mcm Aquaria cuma bezanya kita ada session with Shark but diaorg ngan Dugong. N dlm Seaword diaorg ada lg tema.best sgt lau tema dia. Terbawa-bawa melodi & lirik dia balik KL. hehehehehe








Oh..memandangkan hari adalah Jumaat, Byk tempat still tutup. Hari Jumaat byk tempat dibuka pd 1pm.


jadi kami truskan our adventure dgn naik Gondola iaitu ala2 Cable car. Yg tuh byr RP 50,000 seorang.








Cuaca panas sgt so semua x larat ja. Trus keluar gi Mangga 2. Gi Mangga 2, Hani dah start melepek. Actually kat Ancol tu pun dah start melepek.


Beli t-shirt jakarta tuk dibw balik as buah tgn tuk kekawan. n also handbeg. Hik hik. Lps tuh trus balik ke hotel coz mlm yer ada appointment kat Marta Tillaar SPA.






Kat Jakarta nih susah nak cr Maybank. Kalu sapa2 yg berhasrat nak keluarkan duit kat Jakarta, CIMB bank sennag nak jumpa.

Yg gi spa is aku, Mr Hubby n adik pompuan. yg lain dok hotel jaga Hani & Ichlas. Kita org ambik Package Mango body scrub n body massage. Ingat nak ambik full package but bilik dah full. Best sgt body scrub & massage dia. Hilang lenguh2 bdn. Diaorg citer Sheila Majid rajin datang ctu. Price tuk body scrub & massage dlm RP 400,00(RM 150) but puas hati.















Then trus balik coz ayah aku call kata Ichlas nangis sampai termuntah-muntah cari aku. Plus hani dah tetido demam.



Balik hotel kemas beg coz esok nak naik ke Bandung n trus tido.

3 comments:

  1. kak watie.. syok nor berjalan... jeles nie dapat berjalan naik kapal tebang...

    ReplyDelete
  2. celonoknyer pegi jln2..
    ala cian nyer si ichlas spai muntah2 ari mama yer..si kakak hani demam pulok yer...

    ReplyDelete
  3. re:

    Ijan- mmg best naik airpane(ichlas sebut). Hujung tahun nih pun naik lagik..tahun depan nak pi lagik...

    Mala- mmg seronok mala but tu lah anak x sihat trus x best nak jenjln.but tahun depan nak balas dendam

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.