Tuesday, May 26, 2009

Jakarta-Bandung ( Day 3)


Day 3


Hari ke tiga lak kitaorg naik train ke Bandung. Ubah angin dr Jakarta ke Bandung lak. Yg nih paling x sabar coz nak serbu FO2 kat Bandung tuh. Dlm kul 9 check out hotel then lps tuh trus ambik teksi bluebird tuk ke stasion keretapi.


nih monas waktu siang

kereta kuda pusing2 Jakarta

Pak Sulis tak anto kitaorg coz dia yer service just sampai semlm ja. So nak jimat ambik taxi bluebird nih. Depan hotel Ibis nih x ada masalah nak dapat teksi nih.


Sampai kat station train breakfast dulu kat Baso Malang Oasis.

Bapak n anak2 sibuk posing




Lps tuh lepak2 jap n trus naik train. Puas hati naik train nih coz tempat duduk luas. Plus diaorg ada sediakan bantal kecik. Perjalanan ke Bandung tooks about 2 ½ hours. Dlm train boleh order makanan. Diaorg ada gak bg free foods: Cake, bun & air mineral.



nak naik Thomas & Friends





Dlm perjalanan, kami dapat lihat suasana kampung di Indonesia. Byk view sawah padi la. Tgk2 lebih kurang Malaysia. Yg Nampak adventurous lagi, akan tgk keretapi nih lalu beberapa jambatan di lereng bukit yang curam.



Sepanjang perjalanan-stasion keretapi yg lain

rumah2 pinggir jakarta


tgk tiang tuh..tinggi kan???




Dlm pukul 2 sampai ler ke stasion Bandung. Pak Acheng pak supir kitaorg pun dah tunggu. Pak Acheng nih pak supir yg aku booked dr Malaysia. Org yer dlm 40-an kot n ramah org yer. Plus dia rajin melayan Ichlas n tolong jaga waktu Mummy & daddy sibuk shopping.

Yeay..dah sampai Bandung




Stasion K.A. Bandung


Pak Acheng hantar ke Cipedes Apartment. Cipedes nih jauh ckit dr Bandar. And on day way nih kena harung mancet. Check in n trus rest2 kat apartment. Apartment nih ada 2 bilik n 1 bathroom. X ada kipas n aircond coz cuaca kat ctu sejuk.

Actually kat Bandung nih mmg cuaca nyer sejuk but skrg dah kurang ckit . Pak Acheng citer dulu lg sejuk but skrg dah panas dah ckit.


Apartment Cipedes







Rest kejap n lps tuh kul 5 trus keluar gi mkn, survey hotel coz my father x bp suka dok tempat yg jauh dr Bandar. Dia prefer dok dekat ngan town. Gi mkn kat Simpang Raya makanan nasi padang. Harga kat Simpany rayua boleh tahan la but mahai sikit dr Restoran Nasi Padang –Restoran Sederhana. Lps mkn trus gi shopping kat beberapa FO… lps tuh ronda2 sekitar bandung n balik umah tido.


Makan di Simpang Raya







salah satu FO yg diserang

Hasil rembatan mlm 1st kat Bandung

No comments:

Post a Comment

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.