Thursday, May 21, 2009

Al-Fatihah & Exam

** Supposedly, this entry created for yesterday entry but somehow jd hr nih br leh post. so plz bare in mind ler dia yer wording yg semlm punya yer**

Yesterday morning, our college shocked ngan berita ada student meninggal coz xcident.

Yg terkejut a day before he came to our unit n tanya one of our colleague pasai his exam slip. Dia yer exam slip hilang. So kitaorg ada lah berleter ckit coz students kat byk yg cuai. Kalu bg nota tuh blum tentu ada yg lasting sampai end of semester. Even kertas amali pun bila time hr amali diaorg dtg bwk diri ja. Sapa tak angin kan?

So berbalik kpd citer arwah, my colleague bw ke unit exam n minta print balik slip exam tuh. n yesterday morn, dpt call dia meninggal xcident kat Olak Lempit kena langgar ngan keter.

AlFatihah to Arwah. But we realized waktu hr dia dtg ke our unit, muka dia pucat n looks sad.

Its reminds me to a few of my students yg berulang-alik dtg class dr Shah Alam, Putrajaya n Klang ngan merempit motosikal. Dah la selalu ponteng class. Ada sorang tuh rajin ponteng n tetiba dpt berita xcident n lps tuh trus tangguh semester. I do advise them menyewa ja kat area college nih.
Go to next next topix is Exam week. This week start Exam Week at my college. Phew lega la x bz ngan P&P just jaga exam ja lps tuh mark paper students. N kena evaluate amali diaorg since im teach module yg ada amali.

Ok la....nih lalalalala hr nih.....entry x ada gambo yer...kalu bubuh gambo mau x publish entry nih jenuh kejar gambar.

4 comments:

  1. Al Fatihah buat arwah..

    ermm..kar KKHL ni pun setiap semester pasti ada berita xcident gini.. :(

    ReplyDelete
  2. alfatihah...
    hmm...pada student2 berhati-hati la di jalan raya...

    ReplyDelete
  3. RE:

    YONG-ye ker yong...tu lah bebudak nih x larat nak pesan kat diaorg...

    NINA- tulah nina. wati selalu pesan kat my students. Kat Along pun...kene hati2

    ReplyDelete
  4. watie, baru je cakap, ni pagi tadi dah dpt berita, sorang stdnt sem 1 KKHL xcident...aduhhhh

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.