Monday, January 10, 2011

Percutian ke JB- Penutup tahun 2010

Entry kali nih mmg citer basi…nak citer pasai vacation tahun lps…Iyolah skrg dah masuk tahun 2011. Nih cuti-cuti Malaysia sebagai penutup tahun 2010.

Kebetulan dapat wedding invitation frm hubby’s friend which jugak jd our friends coz kawan nih kawan yg hubby rapat time matrik kat uum tahun 1999 dulu. Kira dia tau la jatuh n naik time aku n hubby bercinta..hahahahahahahaha

Plus aku n hubby x pernah lagi bercuti ke JB sejak 6 tahun kawin nih. So ambik kesempatan la ngan invitation tuh. Lagi pun makcik x- bb sitter Hani & Iclas pun jemput coz anak dia akad nikah kat jb jugak…so sekali harung.

Mula2 nak gak langkah panjang ke Singapore but due to Hana kecik lagik mr hubby kata x payah..plus keadaan kewangan x berapa best pi Singapore time2 christmas sale nih. Kang ada meroyan jugak tgk barang but x leh nak beli..so alang2 x yah gi….simpan hasrat n duit pi hujung tahun 2011 lah…

Kami booked Hotel The Zone coz ada a few friends yg recommend but bila sampai kat sana nyesal lak aambik hotel nih…..parking dia jauh coz hotel nih attached sekali ngan The Zone yer shopping complex. Parking dia share ngan shopping complex which amat susah nak angkut brg2 …iyolah anak 3 n ada bb..haruslah barang tuh bwk mcm satu kontena..hehehehehe. but nak buat mcm mana dah bayar siap2 dah tuk 4 hari 3 malam.

Bibik lak kitaorg drop kat umah adik dia..adik dia kerja kilang jahit jaket kat jb nih….slmt la rapat jugak ngan adik bibik nih…..kasik chance la kat bibik bercuti coz sblm nih sblm raya bibik ada mintak cuti nak beraya ngan adik dia kat jb but time tuh aku kan sarat so x kasik la n kata kat lps pantang saya bg awak bercuti pi jb jumpa adik coz aku tau mmg hujung tahun mmg aku nak pi jb….

Disaster bila datang sini since time tuh aku yer susu melimpah ruah but x ada tempat nak simpan. Ada suggest simpan kat fridge hotel but mr hubby x yakin..dia takut susu yg disimpan akan dicemari * awat ayat baku sgt nih *…takut org sabotaj..giler la keji pemikiran laki aku nih…trus terbantut..maka dgn hati berat n sedih..terpaksa perah n buang…soobbbbbbbbbbbbbbbbbbb…x pun paling truk perah dlm botol n paksa hana minum..hahahhahahahaha

But ada lagik disaster..punya rush pi keluar awai pagi jumaat coz nak pi majlis akad nikah anak x- bb siter tuh sblm sembahyang jumaaat but on the way makcik call kata dah selamat pun akad nikah sebelah pagi..caitttttttttttttt..

So trus chek in hotel. Malam tuh jenjln kat Danga Bay n dinner kat situ. Dinner kat Restoran Bawang Merah. kat situ lak ada fun fair..so kids nak naik train. layan jer lah

Esok hari sabtu tuh p jamuan makan anak bb sitter tuh..lps tuh pi kenduri kawan hubby lak but pi dah petang coz hujan sblm tuh..pi2 jumpa sorang jer kawan hubby..hampa betul hubby esp coz niat dtg nak jumpa kawan2 yg sama class time matriks dulu but x ada pun.. X ada rezeki la…








Malam tuh lepak kat hotel ja..mr hubby beli makanan kat luar hotel, tapau n mkn kat dlm bilik jer…yg aku lak doa berdoa cepat la masa berlalu coz x sabaq nak balik ke kl n dapat perah susu n simpan susu dlm fridge kesayangan aku tuh

Hari ahad tuh birthday Hani yang ke 5.we just wish kat dia n promised nanti kat kl baru kita celebrate coz im totally x ada mood dok pk susu yg terpaksa dibuang. Mr Hubby bawak kids pi mandi swimming pool. Lps tuh kitaorg keluar pi lunch kat Restoran Singgah Selalu coz ramai suruh pi…lps tuh pi ronda2 dlm kete around Bandar JB n balik ke hotel. Kat hotel jenjln kat shopping complex The Zone but haram x best pun…x shopping apa pun…trus balik ke hotel….tapau foods n mkn dlm bilik ja….














Hari isnin aku dah tersenyum lebaq dah coz masa untuk balik…aku yer sesi pump dah haywire dah..x sabaq nak pam dan pam n simpan stok2 susu aku tuh…check out hotel on thari, pi ambik bibik n adik dia n pi lunch kat Singgah Selalu lagik n hantar adik bibik ke rumah dia n trus kitaorg zass balik ke Banting. But singgah kat r&r Seremban coz org br lps pantang nih nak mkn soto.



Tu lah penutup percutian kitaorg tuk tahun 2010 nih n as 2d trip for bb hana. 1st trip bb hana is pada hari ke 40 balik ke penang. * tuh kira trip jugak kan?* Percutian yg betoi2 kitaorg x enjoy..coz 1st Mr hubby x jumpa kawan2 kelas matriks dia n for me…I dah membazirkan stok2 susu ….

Lps nih kena prepare n get more info how to store the express milk while u're travel la...


* nak FREE Starbucks Voucher...sila klik SINI *

No comments:

Post a Comment

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.