Tuesday, January 4, 2011

Majlis Aqiqah Nur Iswahana Imelda merangkap housewarming




Alhamdulillah...permulaan tahun 2011 dimulakan dengan kenduri aqiqah bb hana merangkap kenduri doa selamat masuk rumah baru. Alhamdulillah ada rezeki yg sedikit yag dapat dikongsi bersama kawan2 dan alhamdulillah salah satu tanggungawab kami kepada bb Hana dah selesai. ALHAMDULILLAH.Syukur padaMu Ya Allah. Dapat jugak tunaikan niat tuk gunakan bonus RM1000 yg diberikan oleh pihak kerajaan untuk kambing aqiqah bb hana.


Kami official berpindah ke rumah baru pada 25hb Dec but mula bermalam di rumah baru ini 27hb Dec dan mengambil masa seminggu itu untuk mengemas barang2 dan juga prepare kenduri Aqiqah bb hana. Selamat lah Mr Hubby cuti seminggu as his company force staf2 ambik cuti. Jadik Mr hubby lah byk jd runner n tukang kemas rumah coz on that time i dah kena allergic plus muka bb hana naik rashes due to habuk rasanya.


the kenduri went well- the foods & kambing golek, khemah, marhaban, goodies beg tuk marhaban team n jemputan dan jemputan yang hadir.


terima kasih kpd x-bb sitter Hani & Ichlas yg buatkan dress Hani & Hana dan juga karipap, adik aku Nora yg buat Chochlate box, Dr Mary for her Choc Moist Cake, DO & Putra for Barbican.


meh tgk gambaq


khemah -pink & green..mcm baju Hani & Hana

the foods. Menu hr tuh Nasi putih, masak lemak nenas, sambal udang, sayur campur, ayam goreng berempah, karipap, popia, limau mandarin, air sirap n teh tarik Ambik caterer dr Banting.....nih satu kepala RM5..murah kan...alhamdulillah rezeki bb Hana. me lak tambah sambal belacan n ulam-ulaman...tgk sambal belacan licin even i buat satu mangkuk besar

nih pengantin yer..cantik kan baju bb Hana tuh tuh kain beli kat Bandung n dijahit oleh x bb sitter bb Hani & Ichlas time dok kat Prima Damansara dulu

pengantin ngan mak pengantik yg moks..sobbb

nih lak rombongan meminang..eh silap..group marhaban..geng2 masjid Jln Kebun. Sealamat Mr hubby dapat jumpa kumpulan marhaban coz iyolah br pindah kan....i lah suruh pi umah ketua JKKK tanya....so everything settled.


alahai..awat yg hani pi lalu depan depa tuh???

hana lena dok dalamm buaian g cantik yg dihias/disponspor leh auntie cida

sekali baca doa selamat masuk rumah baru

nih lak tuk tepung tawar bb Hana..percayalah bunga2 dibeli depan temple kat Sri damansara pada pagi kejadian time pi ambik x-bb sitter kat Prima Damansara. Kul 10lebih pagik br kalut nak potong daun pandan buat bunga rampai n potong kelapa tuh. Daun padan tuh mr hubby pi mintak kat org kampung jln kebun..padahal kat blkg umah banting sikit punya merimbun pokok pandan...selai pun x bwk mai sini.

gunting sikit rambut hana buat syarat. Mr Hubby x kasik cukur habis rambut hana....coz hana nih nanti botak dia x mo pakai topi or headband.


Hani & Ayuni..suka diarg kalu dapat jumpa


on that day jugak buat sekali besday party Hani & Ichlas...bg la diaorg chance potong cake...

nih atr tetamu yg hadir:


Kak Harma-my jiran kat banting tuh..ala yg rajin masak n hulur sepinggan dua kat umah kitaorg..dia lak yg ambik Hana & Ichals dr school time dalam pantang. Fridge & Deep freezer dialah yg aku tumpang EBM bb hana..



tok mama yg dtg jauh dr K. Nerang. amatlah berbesar hati. Hr tuh tokmama balik dr Mekah x pi tengok pun coz dok dlm pantang....

ngan fynn & ami...alamak nina x ada dah time nih..dah balik. lps nih kita tunggu housewarming umah fin lak.

nih lak ngan ngan roomate - Wan time kat UUM. time degree. Skrg dia dah jd cikgu pra sekolah kat Kota Warisan.

petang2 ckit bila org kambing golek serahkan tulang kambing golek tuh....makcik bb sitter buat sup tulang lak......mmg mantapppp


maka mengadapla geng2 mr hubby sup tulang kambing tuh. geng tu lah jugak yg sponsor Barbican..


tuk tetamu n org masak kitaorg sempat prepare goodies beg

isi dlm goodies beg: Bunga telur, yassin n chocolate box ( disponsored by my youngest sis- Nora)


terima kasih kepada semua yg dapat..kami amat berbesar hati.mintak maaf kalu ada g terkurang coz everythings prepared dlm tempoh seminggu jer....


insyallah ada rezeki....nanti time Hana cukup 1 tahun akan dibuat pulak birthday party dia..terpk satu theme but ada cadangan yg sesuai theme party tuk bb hana?


hint theme party hana : barbican, sisha, Maher Zain . cuba teka theme apa? kekekeke

2 comments:

  1. alaaaa sedapnye lauk2
    frust gile wey
    kitorg gerak dr umah kul 1pm gitu..konon mcm senang la nk cari
    sekali hampess
    hahaa

    ReplyDelete
  2. waaa meriahnya! alhamdulillah murah rezeki...comei la baju bb hana!

    alah mak dia tu sat lagi kurus la balik tuuuu!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.