Wednesday, January 19, 2011

2010 achievement & plan 2011


Oh amat susah skrg nak update blog since internet kat rumah selalu x ada. Skrg baru dapat tau modem kena denda dok kat porch umah due kitaorg guna alarm system yg ganggu signal modem. hahahahahaha


plus anak dara Hana nih x leh nak dok jauh2...asyik nak berkepit ja...dia akan melalak keluar ayaq mata kalu x ada org kat tepi dia...nih pun sambail taip sambil riba dia..selamat la mummy nih cuti 90hari...leh gak belek ko Hana...next week mummy start kerja..ko buli lak Kakak dahlia yer...


Mmmg enjoy sgt dok rumah. sampai FB n blog diabaikan...kekekekeke. Even resolution tahun 2011 x terpk lagik coz resolution 2010 that we set last year pun baru nak review balik. What we achieved during 2010.

what we achieved last year

  • kids performed well at their school. Hani can read books n Ichlas enjoyed his school time
  • im pregnantkan Hana
  • Berjaya gi Langkawi ngan kawan2 opis, pi Jakarta/Bandung with my big family, pi Bali with hubby n kids.
  • Berjaya berpindah ke rumah baru
Alhamdulillah apa yg kitaorg achieved last year. x banyak but amat besar maknanya.


What i want in this 2011 area:

  • last year byk kitaorg spend masa kat KPJ Selangor Specialist due to demam. Kids, hubby & me warded. Mohon tahun nih tahun yang diberikan kesihatan yang baik utk kitaorg.
  • Dari segi kerja..last year..byk btul MC yg i dapat due to my whole-day-morning-sickness. Jadik tahun nih azam x mo MC dah....nak MC zero. Annual leave pulak nak pakai elok2. Me & mr hubby dah pakat bila nak ambik cuti esp time balik raya coz tahun nih giliran balik beraya kat Sarawak plus bibik akan tamat kontrak n akan balik ke Indon. Tahun nih i kena buat byk research for my SKT coz next year plan nak apply sambung PHD.
  • Bibik lak akan habis contract time raya tuh..dia akan balik ke Indon satu bulan...skrg dia x cakap dia nak sambung ke idak...so kitaorg dok pujuk dia sambung. Klau idak kena guna plan B. Cari balik orang kat kampung Mr Hubby or kat Kedah. Kalu x berjaya jugak...kena guna plan C- carik bibik baru.
  • Tahun ni jugak tahun menabung coz last year kitaorg dah gunakan our saving tuk rumah. jadik dah nama tahun menabung...nampak yer x ada lah jln2 cuti Msia kot but hati nih gedik nak pi Spore hujung tahun nih.
  • We also want to concentrate on kids yer education esp Hani since next year Hani nak masuk darjah 1 dah.
  • N weekend we want to have a quality time with kids. bukan pi shopping malls ja...nak bawak kids g tempat2 educational such as Pusat Sains, pi riding horse ker..gi feeding elephant ker...ke petrosains ker...gi wall climbing ka...
  • n the most important...nak fully breastfeed bb Hana at least 6 months. X mo buat long term yer aim..skrg short term yer aim is 6 months dulu..lps tuh br pk lain..hehehehe. Skrg dah 3 months full bf Hana. Alhamdulillah..rezeki murah..sampai penuh fridge umah n deep freezer jiran kat Banting. Next week masuk kerja..fridge opis lak jadik mangsa.kekekeke
itu ja yang dapat dipikirkan..x mo bubuh byk2.....yg panting nak balance kan life kerja ngan family n nak dapat kesihatann yang baik coz almaklumlah...dah masuk fasa 30an dah. * ehem ehem ehem*


* nak FREE Starbucks Voucher...sila klik SINI *

No comments:

Post a Comment

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.