Sunday, January 23, 2011

Happy 3rd month - Nur Iswahana Imelda

Hari nih Hana cukup 3 bulan. She's is the lucky baby coz dapat mummy dia belek dia tetiap hari 24jam sampai 3 bulan.


Alhamdulillah...Allah SWT kurniakan bb Hana yang amat mudah diuruskan and x banyak ragam n semakin cerdik dan cheeky setiap hari.


owh....baru teringat..i missed her 2 months nyer entry since that time x ada internet kat rumah.

last wednesday dah bawak bb Hana pi Klinik Kesihatan Jalan Kebun for her jab. Best giler...x ramai org...we're done around 20minutes ja... Last wednesday Hana yer weight is 5.8kg.


apa yang dia boleh buat skrg:

- suka hisap penumbuk dia....actually her hobby started on hari ke 45.

- Hana jugak suka jerit.

- kekadang dia nih ratu berlakon. kalu x ada org keliling dia dia akan jerit/nangis mintak simpati suruh teman dia....ayo...susah nanti kakak bibik nak buat kerja..

- boleh mengiring but x leh meniarap lagik..... but ada 2 kejadian..tgk2 dia dah tertiarap dlm playpen.

- but she love angkat kepala....budak nih advance kot..x mo meniarap but nak dok terus....kaki lak nak berdiri ja..lenguh pegang....x sabaq nak jalan yer sayang.

- kenai org...dia hanya mau kat mummy, daddy n bibik ja..org lain dia ambik masa nak mesra...iyolah....kami ja dok belek dia...

-Suka kalu Hani & Ichlas dok acah dia....dia kenai kakak n abang dia...kaki n tgn akan melonjak kalu tgk kakak n abang dia dok main. Dia pun mcm nak join jer..nanti yer adik..adik besaq nanti adik leh join main sekali yer..jgn gaduh yer..kalu gaduh mummy laga kepala jer...

- im still fully bfeed dia. Dia akan bangun kul 1 dan kul 5..Kekadang kul 3 tuk menyusu. Kalu minum botol...skrg kitaorg ajar 2oz for every 2hours. She just accept teat brand MAM sahaja....kalu bg teats Avent harus dia melalak n sebek giler...

Esok, mummy dah start ja. Mummy minta..Hana dok ngan kakak Dahlia elok2..minum susu mummy thru botol elok...kul 5.45 mummy sampai rumah leh nenen puas2 ngan mummy.


HAPPY 3 MONTHS OLD

TO MY CUTIE PIE

HANA

2 comments:

  1. Birthday anak kita kan sama..
    happy 3rd month iswahana..
    erm perangai pun cm same jer..kalo ader org pandai cover..kalo xder org senang nk nangis mintk perhatian..pastu asik isap jari jer..semalam husna dh bolhe meniarap

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.