Thursday, January 27, 2011

Restoran Tupai-Tupai, Seksyen 13,Shah Alam



Sapa pernah makan kat restoran Tupai-tupai nih?

Sejak pindah ke rumah nih...malam Sabtu jer sibuk nak keluar pi late dinner or super kat luar....

Sebelum nih ada keluar pi supper kat Rasta, TTDI. Lama betul x gi...kalu dr Banting tuh x kuaser la nak gi...


Last week....mlm Sabtu jer dah pening x tau nak pi jln2 cari makan kat mana....
Since dah jadik org Shah Alam...nak cuba makan kat kedai2 makan sekitar Shah Alam.

Mula2 nak pi Pulau Indah but x tau port mana yg best....Tetiba huby terbaca status kawan dia..kawan2 dia dok tgh dinner kat Tupai-tupai Shah Alam. Trus google.

zass trus gi cari restoran tuh. Rupanya restoran tuh berhadapan dengan Service Apartment Acapella. Senang carik kedai nih



Kat sini kita leh order ala carte or leh try seafood buffet. Just RM25 jer tuk buffet tuh

Suasana lak...leh mkn kat kawasan berbumbung atau pun open air.
Mcm malam tuh kitaorg pi dok kat tempat open air. Sedikit panas coz that night x ada angin langsung. Makan pun pantas coz bawak bb Hana. Anak2 mak nih gelisah kalu pi tempat yang x ada aircond.


that night kitaorg order Ala Carte since i x leh nak makan seafood. Kang penuh lak rashes kat pipi Hana.

Kitaorg order byk jugak....punya melantak...
Kitaorg order Ikan Siakap masak Deep Fried Pepper Butter, Tomyam ayam, Daging goreng cili kering n telur dadar.

Price wise mahai la coz mcm kitaorg makan semua kena RM85 inggit but dari segi rasa mmg sedap la jugak.

Lepas nih nak try seafood buffet lak..


Mr Hubby yang pening kepala coz on Saturday tuh kitaorg spend RM200 tuk makan ja dr pagi sampai la ke malam.

Tengahari tuh me yang nak masuk kerja konon yer nak cari mood tuk masuk kerja telah melantak meatball, ayam n daim cake kat Ikea :P



Lepas nih x tau nak pi makan kat mana...

Sapa2 leh suggest ur fav restaurant or tempat lepak yg boleh lepak tgh2 malam on weekend yg selesa bawak family n kids?

4 comments:

  1. hahahhahaha... sama mcm aweng last week... perabih duit kat makan jaaaa... sib baik laki cheq x botak kepala.. ayoyoyoyo... minggu ni kena dok diam kat umah lah.. hehhehehe...

    ReplyDelete
  2. sedapnya MEATBALL IKEA>.huwaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. pernah pi early this year, abang belanja. makan buffet, steamboat dia yummeh! budak2 ni suka gila tengok tupai kat dalam aquarium tu. tapi ramai orang lah kat shah alam tu kan..masa pi yang kat KL dulu ok ja tak ramai.

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. ooo.thanks for info...mmg tgh cari pasal steamboat kat shah alam :-)

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.