Thursday, June 3, 2010

Menghantar anak ke her 1st school trip

Okeih..hari nih mak seorang mak yg bercelaru fikiran coz anak perempuan pertama pergi her 1st school trip ke Kilang Gardenia & Taman Pertanian Shah Alam.
Actually, even the teacher bg surat kata nak pergi trip trus berpk byk kali nak bagi pergi ke idak. Iyolah anak2 mak nih semua dok bawah ketiak mummy n daddy..nak pergi mana semua gi ngan mummy n daddy. But Hani dah cakap...Hani nak pergi naik bas mummy...so x sampai hati x bg dia ikut trip tuh. Siap cakap....mummy x leh nak ikut Hani..okeih fine...
Since trip nih tuk class 5 years only, jadi Ichlas kena la tinggai kat school. Nak include dia cm x berani lagik coz Ichlas cukup time t/hari dia nak tido. Plus kawan mcm lipas kudung..kang x terkejar cikgu lak.
jadik semlm kids tido awai coz siang yer x tido. Jd pagi nih kids bangun awai n muka ceria esp Hani. Ichlas pun ceria ingat dia pun nak gi naik bas
Jadi hari nih bekalkan Hani sepasang baju, small towel, air masak, biskut orea, biskut jacob, air kotak soya bean n roti gardenia 50sen. Plus bg kat teacher Hani her medical card n duit RM15. chewahhhh g preschool dpt duit poket Rm15. mummy dia mana ada....Bertuah btul anak-anak zaman skrg kan... Jgn nanti mummy & daddy dah tua...korang x ingat kat mummy & daddy.
Nih pagi nih dok tunggu bas sampai kat school.
Ichlas menempek ja ngan Hani. But explain kat dia, Ichlas x leh ikut coz yg nih tuk class 5 years..dia ok but muka congggg ja....Jd hari nih Ichlas dapat ikut mummy g school mummy petang nanti.
Okeih...i tot i mak yg over..but ramai lagi parent yg over dok tunggu anak diaorg g trip.....siap laki bini lagik....siap naik atas bas kiss anak diaorg bertalu-talu....mak yong sorang nih setakat melambai dr luar ja...



okeih tgk anak dara tersengih happy dpt pi trip. Mummy kat luar bas dok sebak...sampai kat opis dok berpk mcm mana lah Hani.

Hope, Hani will enjoy her trip n akan slmt pegi dan sampai. Cant wait nak gi ambik Hani petag nanti n dgr citer dia. N x sabar nak tgk gambar dr teacher Hani.

** Dalam dok terpikir Hani g trip tuh, tetiba dpt call dr orang kata anak Puan meninggal...berdesuppp darah..panikkkk...perut trus keras...... But it is not Hani or Ichlas- nanti petang i citer details**

4 comments:

  1. first time nak lepas anak kan...

    ehhhh!!!! apa cita weh watie anak Puan meninggal tu???????? cita la cepat!

    ReplyDelete
  2. adehhhh sy pun terasa sebak laks tiba2 mcm la sy ada anak dara ...heh..heh... isk kak nanti ptg smbg citerrr

    ReplyDelete
  3. RE:

    Bai-heheh..mummy yg emo lebih....

    Diana- sapa x sayang oiiii

    Zaila- anak murid aka student saya zaila

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.