Monday, June 7, 2010

Laporan school trip Hani

Okeih..hari nih baru ada mood nak citer experience Hani g rombongan sambil belajar ke Kilang Gardenia & Taman Pertanian Shah Alam. Minggu lps x tertulis coz perut mengeras ja mcm nak bersalin dek perut terkejut dpt panggilan yg mengejutkan tuh.


Nih citer semua based cerita Hani sdr.. Bila g ambik dia kat school, masuk2 kereta ja trus pok pek dok bercerita.
Hani bercerita start dia naik bas lagik..dia nak bas dok ngan kawan dia Nana...dlm bas Nana bwk keluar karipap..mak Nana buat..Hani lak keluarkan biskut Oreo..so diaog kongsi la foods dlm bas. Then dlm bas hani kata dia participate menyanyi....dia kata friends lain x mo menyanyi...dia sorang nyanyi..wahh byk berani anak mummy nih...so teacher bg sticker kat dia as reward.
Then dia kata dia sampai kat kilang roti. Dia kata dia tgk org buat roti..org buat roti tuh main2 tepung n buat bulat2...tumbuk2 tepung n trus jd roti.....wahhhhhhh....
Then lps tuh diaorg g tgk animals...Hani kata dia tgk snake, monkey n crocodile...maybe kat Taman Petanian Shah Alam kot coz mummy pun x pernah sampai lg. Hani kata best sgt dpt naik bas.....
Okeih..Hani happy.....mummy pun happy.
Hani balik dgn satu beg plastik penuh dgn roti.

Okeih baguih..leh mummy bedal mkn roti free.

In the meanwhile, Ichals yg kena tinggai...sikit2 tanya Hani mana? kat bibik pun dia dok tanya...Mana Hani? Bila Hani nak balik? rindu agak yer kat Hani tuh...diaorg nih mana pernah berpisah.....always together....

Hani tunggu Daddy balik tuk bercerita even on that day Mr Hubby balik lambat. Dlm kul 9lebih mcm tuh.....Padahal Hani dah nak tido dah.....Daddy masuk bilik trus kawan bercerita pok pek... Ichlas ngan bibik pun kena dengar dia bercerita..nasib la kan....dengar ja kan....

1 comment:

  1. hehehe...
    its a wonderful moment kan tgk the pure innocent happiness of a child :)
    sure excited dia that day...good that u blog about it so later bila dia bace dia boley ingat balik trip dia pegi :D

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.