Tuesday, June 15, 2010

Foods Hunting di Penang- Nasi Kandaq, roti canai banjir semua adaaaaaaaaa


Assalamualaikum,

Hari nih baru lah start kerja balik after 5days bercuti Jalan-jalan cari makan di Penang. Mission utama balik Penang is nak mkn puas2...almaklumlah skrg nih mak yong berselera naga. Disamping nak balik umah tgk mak ayah....lama x balik Penang..jumpa mak ayah selalu gak la coz diaorg rajin dtg sini. Lagi pun nak pi kenduri kahwin kat umah Mama & Abah ** diaorg nih parents angkat Mr Hubby time belajaq kat UUM dulu**

X buat pun list apa nak makan kat Penang but dlm kepala otak dah terbayang nak mkn gulai ikan kembong masakan mak ngan sambal tempoyak yg dibuat oleh kawan mak. Teringat menu nih coz teringat menu time wedding my youngest sister end last year.









Lps tuh petang lak nak mkn Mee Goreng Mamak kat Simpang 4 Balik Pulau. Sedap Mee Goreng Mamak nih..price pun RM2.50 ja....kat cni jgn harap la nak dapat harga tuh..


Lps mkn ja harus melingkaq mcm ular sawa kekenyangan..kekekekeke


Next day lak di sambung lak JJCM di Queensbay...Saja jenjln...Mr Hubby kata nak beli baju...Yg kat KL x mo ..dia nak jugak shopping kat Penang. Plus baru kalut nak beli hadiah utk pengantin umah Mama & Abah.


Jadik sblm masuk Queensbay, harus saja lepak kat luar dulu..Jadik ambik kesempatan tuk tibai Penang, Rojak Buah, Jagung Bakar.




Jln2 nak pi kat keter nampak org kayuh basikal juai Sate Ikan. Sate ikan tuh mmg lazaaat....Dulu kecik2 selalu ada basikal lalu depan umah juai sate ikan tuh....Yg terkezut yer...the price still sama spt 15 yg tahun dulu..just 20sen.

Lps tung tang dlm Queensbay true menuju Kayu Nasi Kandar kat area Vistana. Yer itu port saya dr dulu.. Ingat nak pekena Nasik Kandaq Beratuq but cancel coz my bestfriend cakap...kat ctu tikus pun sama beratuq..x tau ler betul ker idak...but yg pasti kawan aku nih kawan yg aku trust coz dia nih juara atuq kedai makan n dia tau semua kedai n selok belok jln kat Penang.



then foods paling last di makan ialah Arm Char Keow Teow n Burger Daging...Char Keow Teow itu mak yong ini tibai 2 pinggan..Puas hati...**alamak..gambar kat Mr Hubby lak**

eh ...ada lagik last food yg dimkn sblm bertolak balik Ke KL pagi Ahad lps. Roti canai mamak kuah banjir..daging cincang..burpppppppppppppppppppppp kenyang.... mak senyum sampai ke telinga.....

4 comments:

  1. puas hati kak dpt semua yg diidamkannnnnnnnnnn ;-)

    ReplyDelete
  2. mak aih,best gile nampak mee goreng mamak dgn nasik kandar tue.Kayu tue pon port ami gak dulu,pas2 gi hiking bukit jambul,lepak kat kayu,baguih kan?rindu nye penang,bila la bleh gi lagi nie

    ReplyDelete
  3. watie dah kenyang burrpp burpp... sy masih lapaq... mana durian udang merah sayaaa? hkekeke

    ReplyDelete
  4. RE:

    Diana-kalu ikut nafsu mkn nih byk lagik kedai nak susun but rasa kejap dok Penang,tgk2 dah kena balik KL

    Ami-lps pantang pi la Penang tuh

    Kak Lia- owh itu kenyang hr Ahad lps...lps nih kebulor.huwaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.