Tuesday, December 29, 2009

Smart Readers Banting


Finally, lps pikir2 with Mr Hubby ...last week we've registered our kids to Smart Readers Banting. Why SR? coz SR offered Mandarin, Iqra and cooking class with another major subjects with R240 per month. Perasan kan diaorg ada cooking class...jadi "Hani lps nih leh buat kek kat mummy yer"...
Kalu Q-dees lagi byk kena byr plus they didnt offer Iqra' class. Nak harap mummy dia yg ajarkan...mati la nak kena ikut mood mummy diaorg nih...


Anyway..if i asked Hani which school she want to go...She insist to go to Q-dees. Anyway she can accept that her parent sent her to SR.
Last weekend lak gi collect their uniforms, school bags, shoes n socks. senang x yah nak beli apa dah.....cuma bekas air ja kena beli. Lain kali SR jgn lupa bg tumbler sekali..senang citer... :P

Big challenge to us how to wake kids up early in the morning? since my kids nih tido skit punya lewat jadi bila morning jgn harap la nak bgn awai especially anak dara sorang tuh.. Jenuh la diaorg berperang ngan bibik nak kasik bg mandi n siapkan dioarg. Anyway, i will send and pick them to/frm school.

Then ....big task for me to monitor them in the night for their revision/reading. Coz for me kalu hantar anak2 pi sekolah paling baguih pun..kalu kat rumah kita x monitor...susah jugak...

Jadi anak2 ....dah mummy hantar gi sekolah tuh..jgn la main2 yer...pandai2 lah bwk diri n belajar kalu idak mummy babap montot korang tuh...

7 comments:

  1. eh ok lah ..ada Iqra'. last week gi SR kat area kajang ni..tapi teachernya bagi tahu, tak de silibus iqra'..erm..lain2 ke, ikut tmpt?

    ReplyDelete
  2. RE:

    Yong- aah dia ikut tempat la..mcm q-dees damansara ada iqra coz byk student malay. kat banting nih byk student q-dees chinese so x ada iqra lah. but alhamdulillah SR kat banting nih ada iqra.

    ReplyDelete
  3. watie, anak2 ko kat SR Banting & dorang dah dapat eh? Samalah ngan anak aku.. tp dia kat SR Bdr Pinggiran Putra.. but dia x dpt uniform lagik... ari tu time register uniform xder stok..Alamak.. cmner nih.. next week dah start skolah..

    Btw, aku dah link ko ngn blog aku (http://zareenesaifuddin.blogspot.com) tau.. malas nk berFp lg... :D

    ReplyDelete
  4. tengah usha SR gak nie wati
    ok tak yek

    ReplyDelete
  5. RE:

    Ila- SR setakat nih oklah..but dr segi manage kids aku suka cara Q-deees. Dr segi P&P x tau lagi nak cakap coz this week orientation week.

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.