Monday, June 1, 2009

Main masak2

Assalamualaikum & gud Morning all!


How's ur weekend? mesti best kan dpt ngan family. Weekend is the time for me tuk jln2 keluar bandar. Semlm gi 'ukur jln ' kat Masjid India n kira kedai kat Midvalley.

Sepanjang dok Banting nih alhamdulillah 80% makan kat rumah which i have to cook everyday. Since Banting nih byk org jawa so byk makanan org jawa. Plus kat sini kalu kedai tomyam pun x baper power. So as solution masak kat rumah lg senang. Plus x ada alasan ler nak susun kedai coz my office is nearby with our house. Lg pun baguskan masak kat umah coz mmg terjamin hygiene and also confirm x ada MSG.


Kat cni byk cuba resepi br. Thanks to MamaFami & Kak Hanieliza. but due to internet line is very slow buat x ada mood nak ambik gambo2 masakan i. But adalah a few...jom layan...


triffle strawberry

ice cream malaysia strawberry



steamed siakap


kerabu mangga


sardine roll



black papper grilled chicken....alamak kurang warna hijau la..

10 comments:

  1. kak watie..
    triffles tu leh anto umah kite ker??

    ReplyDelete
  2. re:

    Ijan-hahahahaha..nak anto....lembik la gamak yer. Jgn ngada-ngada..buat sdr..haipppp

    ReplyDelete
  3. wah wah wah...
    sedapnyer nampak gambar2 makanan tuh..
    bila nak buat makan2 nih?

    ReplyDelete
  4. amboiii dah cheff dah ni..dok kat banting...hahah jgn luper pos kat shah alam yer?bulan nanti aku belanja korang ..makanan segera jgn luper

    ReplyDelete
  5. wahh...rajin tul ko masak. mcm2 tu. superb2!!

    ReplyDelete
  6. wahh...rajin tul ko masak. mcm2 tu. superb2!!

    ReplyDelete
  7. heheh tul2 kurang kaler ijau takper slow2...kalau rumah dkt masak jek watie..jimat duit leh spend utk lain plak kan allocation yg terlebih tu hehehehe

    dapnye sardine roll tuuuu dgn trifle tuuu

    ReplyDelete
  8. Apa ni Watie.. trus sy lapaq!!! :p

    ReplyDelete
  9. yummy!! lazatnyer..hikhik..cmne nk folo u nih..

    ReplyDelete
  10. RE:

    Amisah-Tunggu awak meletop dulu la wati buat mkn2..leh bwk baby nanti...but nak ker dtg ke Banting nih???


    Tet- aku x nak makanan segera.....aku nak masakan hang...

    Ida-wei..aku bosan mkn kat luar..

    Mai- a'ah mai ..mmg jimat

    Ayu-lapaq yer? gi la masak...

    diAhOntHeblOg - hi....alah biasa2 ja sy masak...nak follow ..click jer lah button follow kat my follower tuh

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.