Thursday, June 18, 2009

Citer cuti..durian..rambutan...laksa janggus...kari kepala ikan





Yeay...kembali online....dah habis dah bercuti


Tak puas 5 days bercuti kat Penang. awat yer cepat btul masa berlalu kalu kita balik kampung?


Balik kali nih mmg best sgt coz balik time musim durian & rambutan. Im am not a durian lover but Mr Hubby..yes..but i do love Rambutan.

Yg paling best tahun nih pokok2 durian belakang rumah byk lak berbuah but geram time kitaorg balik sikit punya susah nak luruh. Telinga Mr Hubby pun xtra sensitif dok tunggu dgr bunyi durian luruh.










Me....jadi tukang suruh la...Suruh Mr Hubby kait buah rambutan. Hani & Ichlas buat apa? Diaorg suka balik kampung coz dpt main ngan cousin n Ichlas asyik buli Wan ajak naik moto pusing2 kampung.




This is also first time to Hani & Ichlas mkn buah durian. Coz mummy diaorg takut nak bg mkn durian coz panassss. N mummy pun ada rasa gak buang 2-3 ulas durian. I still remember....waktu pregnantkan Hani..is musim durian....x leh bau langsung sampai Mr Hubby mkn durian kat luar rumah.




dah lama x mkn laksa janggus....balik kali nih susun kedai....Ami ..watie tolong mkn Laksa Janggus tuh but taste x sama mcm dulu2...kuah dia x pekat dah..org Penang kata 'ceroi'.



Plus My dad bwk mkn Mee Udang kat Sg Dua. I try avoide prawn but kali nih bedal x ingat dunia...gatal hidung?? belakang kira..kekekekeke







Balik kali nih..jambatan Pulau Pinang pun dah siap ada 3 lanes. Dulu balik still under construction. but even 3 lanes pun still jem lagik..maybe cuti sekolah kot..





dah lama x gi tgk Pasir Panjang. mmg takut nak gi after tsunami... nice view n air laut dia cantikkkkkk sgt2. still biru n no pollution. Kalu kat Batu Feringgi tgk air laut dia pun x lalu dah...











Penutup balik sempena birthday My dad..Birthdayman belanja mkn kari kepala ikan kat Pen Mutiara-LKIM. but kali nih kari dia x kow...






apa pun mcm x cukup balik coz x sempat mkn Char Keow Teow n Mee Goreng Mamak. Insyallah Bulan Puasa balik lagik..Tahun nih..balik raya Sarawak naik belon..
Ayat tunggang langgang kan?? nih dok tgh berdebar nih..tunggu nak di audit Fail Rekod Pensyarah..layan ja lahhhhhhh

5 comments:

  1. wahhhhhhhhhhhhh kami pun balik kulim last week .. kebun MIL + FIL berbuah durian + rambutan ..tp kita tgk + jamah skit rambutan coz tak sihatttt ;-(

    ReplyDelete
  2. kampung hubby pon tgh musim durian.tapi rambutan blum lagi ler...

    ReplyDelete
  3. watie,ceroi dah eh kuah die,tapi still,nak jugak!huhu
    dah le tunjuk gambar mee udang juga,aa nak nangis hahaha.semlm baru ckp kat hubby,rindu aa rumah mutiara perdana dulu,kalau balik msia mmg kene cuti2 penang kami nih!

    ReplyDelete
  4. makan durian wooo..heheh..patut la bau sampai sini..hehehhe...ada ke lagi??bak le barang 2-3 ulas..ngeh ngeh ngeh...

    ReplyDelete
  5. blakang umah ader dusun??umah kat ner??nak tumpang tunggu durian luruh nih...hehhehehe...

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.