Tuesday, June 2, 2009

Bandung-Day 4


Day 4


Awal2 pagi dah check out dr apartment coz nak check in kat Hotel Utari. Sampai kat Hotel Utari trus nak check in but x boleh. So simpang brg2 ja.



Supposedly kitaorg nak gi Safari but since hani & ichlas demam x jadi. Jadi plan ke pasar minggu kat pekan Bandung n ke Pasar Baru. Best btul pasar minggu dia.mcm2 dijual yer.branded clothes pun ada but kitaorg just jln separuh ja coz panas.




nak naik keter kuda pun boleh jln2 kat pasar minggu nih






Lps tuh kitaorg gi pasar baru….borong kain chiffon, kain batik, kain telekong n my sis borong kain lace for her wedding.



nih on da way ke Pasar Baru. lukisan2 dijual tepi jln



Gerai2 tepi Pasar Baru




tawar menawar kain telekung






beli2 kain..nih kat Angels Boutique




Kat tingkat atas sekali ada tempat main2



Then tghari singgah Restoran Karamba tuk mkn makanan sunda. I love makanan sunda. Ikan gurame bakar..yum yum but since hani & ichlas demam, aku pun mkn x lalu coz susah hati

Balik hotel bg diaorg mkn ubat n rest. Petang dlm pukul 5 pak supir dtg balik. Aku n adik2 aku ja keluar gi Rumah Mode. But syg time tuh hujan lebat…jem nak mampus kat kat Rumah Mode. Grab brg2 Hani & Ichlas ja. Ichlas follow but since dia demam aku asyik berdukung ja..hilang nikmat nak memilih baju kat Rumah Mode. Mr Hubby jaga Hani kat bilik hotel.



Balik dr Rumah Mode tuh tgk hani & ichlas makin lembik. so call balik pak supir mintak tolong hantar ke hospital. Pak supir bwk ke Rumah Sakit .... (alamak x ingat lak nama rumah sakit tuh) . Gi emergency n trus doc ambik tempeture n bg ubat pcm n antibiotic. Doc tanya nak ubat serbuk or liquid..aku cakap la liquid coz jgn harap la anak aku nak mkn ubat berserbuk tuh. Diaorg suggest bila balik Msia trus cepat bwk gi hospital. Layanan kat hospital pun superb coz dia layan baik punya bila diaorg tau kitaorg dr Malaysia.


Balik dr ER trus balik hotel...zzzzzz

8 comments:

  1. wah mesti byk beli kain ela utk raya...
    sedapnyer makanan yg diorder..menyelerakan...

    ReplyDelete
  2. RE:
    Mala- boleh tahan la kain ela yer yg dibeli coz murah2...sampai raya tahun depan la...jenuh pk nak anto upah jer lah

    ReplyDelete
  3. sana murah kan? mesti rambang bijik mata...ni yg membuatku x sabar nk terbang bulan 10 nie...pe2 byk gak info dlm blog awak..salam perkenalan..

    ReplyDelete
  4. re:

    Maya-mmg murah la. n kena pandai pilih n tawar-menawar. kitaorg mintak tawar habis-habisan. wah..bln 10 nak gi...tunggu laporan dr awak lak.jgn lupa pi mkn kat restoran Karamba tuh..sedapp

    ReplyDelete
  5. wah beshnya borong kain..i maseh belum beli kain lg utk raya..OMG habes lah nnt tailor dah tanak amik tempahan..OH NO..kena segera ke kedai kain...vrrroooommmm!!

    ReplyDelete
  6. RE:

    Mikyal- a'ah mmg byk kain sy borong coz lama x beli kain..dulu kerja pakai seluar ja skrg baru nak pakai baju kurung.....n semlm br g tempah baju raya..anto 2 beg besaq..pening tailor.hahahaha

    ReplyDelete
  7. hai..
    nak tanya..
    tau tak, hotel yg dekat ngan airport jakarta.

    ReplyDelete
  8. hai....
    tau tak hotel yang dekat ngan jakarta airport.

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.