Tuesday, October 27, 2009

a BIG decision!

***
Last weekend we made a BIG decision.
***
Mudah-mudahan murahlah rezeki kami..aminnnnnnnnnnnnn

Monday, October 26, 2009

Mari Sembahyang Bersama Ichlas!

Dear Tayang Thofea,
I lap u



Dear Mummy Phira aka mak mertua,

Mmg confirm kan jd menantu? hehehehe





mari belajar sembahyang bersama Ichlas



mula-mula:


1) Allahuakbar


2) Trus sujud


salah sujud tuh boy






hah....btul




3) Tahhiyad

4) Doa






amin...semoga jadi anak yg soleh yer..


Friday, October 23, 2009

Malaysia BUDGET 2010-Thanks PM!

Hahaha... teka teki of Malaysia 2010 Budget is answered. All govt staff like me is waiting for BONUS announcement but finally its CONFIRM that we will get RM500 in this coming Dec.. Syukur Alhamdulillah dapat jugak dr kn angin ja kan? kan?


Since it is my 1st year as govt staff, so dah berangan la nak beli apa with limited RM500 tuh. What should i choose?



1) Tiffany & Co Charm



i wont add xtra money....the charm's price should not over than RM500.trus x tau nak ambik yg mana coz yg berkenan semua over than RM500.



i wish i can get:


even im not a bagaholic person but tgk charm nih trus jatuh cinta. Mr Hubby also .





all Tiffany & Co owner should have this shopping beg




but the price is over than 500




but dah pening kepala since my birthday charm is:




jd kalu charm yg below RM500 are:



n hajat di hati nak beli yg ini:



Tiffany Notes I Love You tag charm



but ok ka kalu both is love design....mcm x ada variation ja...



jd sila jamu mata lagik



Apple charm




Tiffany 1837™Circle charm

rambang bijik mata kan???......geram btul kat Website T& co nih coz bubuh gambo2 lawa2..


or susah2 :



2) Pinggan Corelle



since x pernah lg beli pinggan mangkuk nih coz bersepah dulu org bg time kawin..but skrg rasa buhsan tgk pinggan lama tuh ....but mkn nasi bertambah2 gak..mcm mana tuh?


Lu pikirlah sdr!!!



isk susah btul nak buat decision. Kalu PM annouce td 1bulan gaji harus borong brg 4-5 charms kasik penuh my birthday's bracelet.

p/s: Next month is our 5th wedding anniversary. Mr Hubby dah dapat pun dia yer hadiah..mine? kena tunggu hujung tahun coz time tuh br ada SALE di SITU!.

Q-dees @ Banting

Gosh! very tired this morning. I do the kids' preschool survey and send them for trial class. Since my helper-Dahlia go for her medical check, i take the opportunity to bring the kids to trial class at Q-dees.

Silly & lazy me coz when the first time we moved at Banting i didnt took the good steps to survey the best school for them. lg pun time tuh x tau Q-dees ada kat Banting. Time tuh dah x kisah coz yg pasti dekat ngan rumah n murah...almaklumlah..dah down grade gaji..hehehehehe. tuh yg end up last2 the kids asyik demam memanjang jer plus dapat KUTU.

Since skrg diaorg spend most of the time at home only.. tuh yg dah buat perangai.......jadi yer mmg wajib la hantar diaorg ke school tahun depan.bg diaorg leh follow instruction and interact with the other ppl.

Slmt ada kawan bg tau ada Q-dees kat Banting n trus buka website n contact the principal. jadi hr nih gi survey alone n buat tour kat school. The kids diaorg participate with other kids in the classroom. So far im satisfied with the school's environments plus the school ada mini swimming pool. The students mostly is chinese n currently only got 2 malay .Luckly the principal is Malay. so in term of their snack x la risau la coz diaorg prepare HALAL foods. The number of students pun x byk.jd kurangla risky tuk penyakit jangkit berjangkit nih.

in location-wise, Q-dees jauhh sikit dr rumah but still nearby la..yg paling dekat is Smart Reader(SR) but the location of SR dekat ngan junction...punya jem nak hantar anak2 nanti. Kena ambik kisah gak since I will be their driver to sent and pick them.
Lg pun SR ramaii sgt student n byk Indian.

yg pasti, what i saw is i can save a few $$$ for their reading books n the fees since we got 10% for Ichlas's fees plus material hani yg last year pun elok lagik.

Based on the response of the teacher, the saw Hani & Ichlas is very excited to come to school. Sampai x mo balik tadi....

However, saja nak sejukkan hati....nanti saja nak bwk diaorg gi trial class at SR.minggu depan lah kot...

layan ja lah gambo budak 2 org yg dok tgh tido...budak2 yg bangun tghari. Tahun depan kena la bangun awai gi school.




Wednesday, October 21, 2009

Open House at Nina's

On Saturday before our Open House we attended 3 open house. In the morning, beli semua brg tuk dimasak for Open House at Pasar Basah Banting & Econsave.


t/hari trus gi open house umah kawan time matriks UUM dulu at seksyen 33. Then br ke rumah Nina . x sabar gi umah dia coz Chef Alog prepared Char Keow Teow. Elok sampai, Ami pun sampai sama n tetty pun sama sampai. time tuh x ramai org coz ramai dah balik. x sempat nak jumpa Kak Eza. Hani & Ichlas is the happy kids coz dia mmg x sabar nak gi jumpa Ayuni and play with her..


ammar


amni khadeeja



yah buli ammar


senior2 dok bahagi duit raya...satu tuk ko..2 tuk aku...

xtvt wajib...mommies with kids..aku suka gambo nih coz muka aku nampak kurussssss

gambar makanan yilek coz mcm biasa my photographer aka Mr Hubby x utilized D60 dia tuh..tu pun ada hati nak tukar ngan 5000D.caittttttttttttttttttttt



thanks nina & along jemput kitaorg...Hani & Ichlas dah rindu balik kat Ayuni..dok ajak gi umah ayuni


Sayang Korang!!!!

How come i missed this picture at my last entry.....Thanks yer for coming..sayang korang!!! Muassssssssssssss..

lps nih leh kita buat sessi potluck area Klang-banting yer...Kita tunggu si Diana habis pantang dulu...

Yg lain pun saya rindu kamu semua...all my cyber friends esp my Fotopages Friends...jrg udah berparty...


SAYANG KORANG SEMUA....MUAHSSSSSSSSSSSSSSSSS

Tuesday, October 20, 2009

Iswatie's Open House


Dah lama x buat makan-makan since we moved to Banting. Nak buat pun pk 2-3 kali coz takut ramai x dapat datang since jauh nunnnnnnn...



Jadik we took the opportunity sempena bulan Syawal tuk buat Open House for Mr Hubby & i yer officemates n kawan2 yg dok nearby with Banting. So sapa2 yg x dijemput, jgn kecik hati ja....m really missed all my friends but ....








the menu of the day : Laksa Sarawak, makaroni goreng, nasi impit, rendang utara, rendang sarawak, roti jala with kari ayam & kuah durian, steamboat, bread pudding, apple crambe, custard sauce, brownies, cocktail, fruit salad with yogurt, kek2 lapis sarawak, sandwiches and biskut2 raya.


my students

neighbour


the kids/baby





hubby's staf



gambar yilekkkkk since tuan rumah bz layan tetamu. Thanks tuk sapa2 yg dtg... hope you enjoy all the foods. Minta maaf kalu ada kekurangan. Credits to Dahlia & My Neighbour for their helps.

my opismate


hubby's staff



jadik..nak buat survey nih....kalu saya buat makan2 lagik..korang nak dtg ke Banting ker?

Monday, October 19, 2009

Duta JDM!




Remember my entry sblm2 nih yg konon yer nak diet but rupanya hasrat hancusssss..


today is the first day i tried drink that juice but hampes...aku muntah..tekak mak x leh nak terima ..uwekkkkkkkkkkkkkkkkkk..


mine yg tgh yg x luak...




officially, trus stop JDM nih..so stock yg ada kena la lelong. ada sapa2 nak beli ka?

nih 3 stujes yg semangat waja nak berJDM. chaiyok....mak dah surrender...koranglah lah teruskan...gegirl boleh!


Exhausted!

Penat sgt hari nih but puas hati.
Semlm buat open house. Both of us jemput kawan2 opis. We satisfied with the foods and invited guest.
So sorry kalu anda dan anda dan anda x dijemput since now our location is far far away frm all of you.
** Slmt la hari nih ada 1 class ja.

Sunday, October 18, 2009

Happy Birthday to me!

Happy Birthday to me...
Happy Birthday to me...
Happy Birthday to me...
Happy Birthday to me...
Today is my birthday....im busy entertaining our guest at house now!

Thursday, October 15, 2009

phishhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh



Inspired frm the aquarium at Nina's house, the kids asyik request nak bela ikan. Actually Hani lagik lah melampau yer request....she asked nak beli dog n cat.. NO NO NO...Mr Hubby pun excited but dulu plan kena reject since im afraid Mr Hubby cannot commit nak clean up the aquarium.



And now since we'd paid RM500 per month for bibik, why not kita utilize jer service bibik tuh( as said by Tok Mama). Tuh yg trus Mr Hubby beli an aquarium and get 5 ekor FREE. later on in the afternoon gi balik kedai n add 10 more. Dunt ask ikan apa...coz kitaorg x tau.hahahahahahaha. Bab cuci is no problem..Bibik cuci...hahahahahahaha





The kids very excited......sampai ikan pun takut tgk muka diaorg lekat kat aquarium. Ichlas lagik la...tgn dia asyik celup dlm aquarium tuh..aihhhhhhhhhhhhhhh.ends up..tetiap hr ikan mati...

nih ikan yg dah mati semlm...Ichlas suruh mummy dia masak ikan nih......ya ampunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

p/s: terkejut..anak dara mintak hadiah handbeg just now..erk!!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, October 14, 2009

its my birthday!

My birthday is around the corner. Im will be a year wiser this coming Sunday-18th.



Thanks Mr Hubby for the advanced present. He always make my days...Luv u!



Did im the lucky women owned this blue box?


p/s: next month will be our 5th anniversary lak....also Ichlas will be 3 and Dec lak Hani will be 4.

Monday, October 12, 2009

Jalan2 kat Kuching part ke bape ntah..

Okeih sambung entry pasai jenjln kat Kuching...haaa..punya simpan buat pekasam sampai dah ingat2 lupa dah...


Kalu lst entry citer pasai Sarawak Cultural Village & Rivercruise kali nih as i promised early...citer pasai gi Jong Crocodile farm & gi lawat 'adik beradik' i kat hutan.
Since Monday, kekawan semua pakat dah kerja so kitaorg ambik keter sewa but keter sewa tu pun is our friend punya...so got it with min price jadi Mr Hubby drove toward Serian and we stopped at Jong Crocodile Farm. The fees tuk masuk farm nih is RM10 (sarawakian price). just nak masuk tuh akan kena lalu jln yg x bertar for a while. Hope after this krjn negeri buat la jln bertar ke farm tuh ! We missed the Crocodile Jumping Show but tak kisah la coz dapat tgk dgn dekat buaya2 sarawak yg jd bualan org...kecut perut bila intai kepala tgk2 buaya2 tuh....semua dok diam ja...x bergerak...Mr Hubby said....tu lah ada pepatah " air yg tenang jgn disangka x ada buaya".




layan ja lah gambar......









buaya2 nih byk sgt sgt ...so buaya2 kecik dok dlm small pool. punya padat mcm sardin while kalu yg besaq2 mmg dlm pool betul...



nih buaya2 dlm sangkar




direction to big pool.....ada buaya yg dok kat fresh water & salted water


nih entrance masuk tgk buaya2 yg dlm hutan....haaaaaaaaaaaaaaaaaa


nampak tak buaya2 kat bwh tuh?








lps tuh zass ke Semenggoh Wildlife Centre coz nak kejar kul 3 yer feeding time for Orang Utan. kalu dr Jong tuh x la jauh sgt pun.

Kat Semenggoh tuh dia yer fees murah...x ingat the exact bp RM...but dlm RM3-RM5 jer.. cuaca lak sedikit gloomy coz br lps hujan. Sampai2 trus tgk Orag Utan dok tgk mkn.lps tuh follow renjer hutan masuk hutan dlm 200m tuk tgk yg lain2 nyer Orang Utan makan. since br lps hujan, Orang2 utan semua not in good mood. Sampai 'tarzan' kena panggil diaorg keluar dr hutan tuk mkn.






The visitor lak x leh nak dok dekat2..esp us yg bwk kids nih..kena standby kat laluan keluar hutan coz kalu Orang Utan not in good mood ada risky dia akan terkam visitor.





To Orang Utan's Feeding Area

tunggu Tarzan panggil Org Utan



bye-bye

oklah tu lah citer kat Kuching.....x jenjln byk2 coz nanti ada lg peluang ke sana.....confirm every 2 years balik sana...

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.