Tuesday, October 6, 2009

Jenjln kat Kuching, Sarawak



After 10 days kat kampung Mr Hubby, its the time kitaorg balik Kuching. mmg wajib kalu balik kampung Mr Hubby we will spend a few days kat Kuching coz Mr Hubby akan berjumpa dgn sedara mara, kawan2 kat Kuching. mine also wajib jumpa my bestfriend kat UUM dulu. Tu pun kitoarg ke Kuching sehari awal dr plan asal.hehehehehe..mak panas bontot..vley?


dah nak masuk 5 tahun kawin ngan Mr Hubby kitaorg x habis lg cover Kuching. Kalu Sarawak lg la lambat coz semua kwsn dia jauh. Plan nak pi Brunei pun x jadik coz kat Kuching pun byk tempat tak pi lagik.





We stayed kat TuneHotels.com Murah coz Mr Hubby booking time promotion. 4days/3nights just we paid RM120. cuma hari jumaat tuh kitaorg walk in tuh rate dia dlm RM 70 per night. Dr segi bilik tuh biasa ja lah..boleh tuk buat tido...coz kitaorg pun nak tido mlm ja...but dr location-wise mmg strategic coz mmg walking distance with waterfront. The hotel is opposite with Hilton Hotel, n sebelah tuh ada shopping complex where got Parkson, KFC, SugarBun and Giant. Plus ada cinema..sempat gak lak kitaorg layan midnight tgk Jin Notti..





Owhh..the journey dr kampung Mr Hubby ke Kuching tooks 5-6 hours using the road. Akan lalu Roban, and Betong. Bertolak kul 7 pagi dlm 1pm sampai la ke hotel.rest2 n golek2 kejap trus bersiap gi mkn KFC coz kids dah bising kat kampung Mr Hubby nak mkn KFC. lps tuh kitaorg naik boat seberang river at waterfront tuh . Gi the village at other side-Kampung Gersik. dah membangun kat situ..dah ada medan selera...then jenjln ke beb kedai kek lapis but syg most ot the shops closed due still beraya. Just Kek Lapis Dayang Salha jer yg buka..but jamu mata ja coz Mr Hubby x mo yg layer biasa..dia nak patern pua kumbu.Lg pun kat Dayang Salha tuh kek dia guna planta biasa ja...x bp ada umphhh la....










Konon mlm yer nak gi umah cousin Mr Hubby, but Ichlas dah pengsan awai dah..so we decided to join him to lala land.

Hari Sabtu lak dah plan ngan My bestfriend-alyn to Serikin. Yg best yer.. Alyn nih married to her husband yg dulu yer schoolmate Mr Hubby. what a small world! Kitaorg gerak dr hotel kul 7.30am coz kalu gi lambat kat sana akan sesak plus cuaca kat sana panasssss sgt. Serikin nih ala2 padang besar but stall dia tepi2 jln ja...byk product frm Indonesia la but kali nih kami pergi ada byk kedai x buka coz still in mode raya. So kat sana kitoarg beli Sotong kering, udang kering, gajus, batik & kain pelekat n also balang biskut raya.












balik dr Serikin lepak kejap kat hotel n lps tuh kawan Mr Hubby ambik g beraya umah dia. Mr Hubby rapat with their family. Thenkitaorg trus di hantar ke umah Alyn tuk beraya plus ada Birthday party the only anak sdara dia. last 2 years kitaorg g umah alyn, birthday birthday dlm pantang. We had fun ..plus sedara dia amatlah ramah.Thanks Alyn!





tuhlah xtvt once sampai kat Kuching.. stay tune tuk next entry to see our adventures at Kuching where we able to go to Sarawak Cultural Village, Rivercruise , hunt crocodiles at Jong Crocodile Farm & watch the Orang Utan at Semenggoh Wildlife Center.

7 comments:

  1. nak jugak kek lapis!dah la sedap,cantik pulak kannn?ok nak tunggu next entry,especially cite crocodilo!huhu

    ReplyDelete
  2. oh swak cultural village agak menarik la educational, try tak sumpit2 tu? hehe

    sarikin tu katna eh watie? last time pio we went to tebedu kat border indon gak tu, banyak la brang2 murah kat situ

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. RE:

    Ami- kek lapis?alamak susah nih nak pos....next entry tunggu yer..tercungap nak buat writeup nih


    Bai-kitaorg gi panas sgt..Hani & Ichlas mcm x comfort..but syg x ramai org time tuh.......just 2 rumah jer kitaorg explore... but we tried menyumpit n kids pakai baju diaorg..

    serikin tuh kat daerah bau..dia ala2 border indon gak la.....tebedu tak la pernahh dgr lagik...isk kena g nih..lagi 2 tahun yer agenda lak...

    ReplyDelete
  5. kak....sonoknyer berjalan.... kite plak yang teruja...

    ReplyDelete
  6. syoknyerrr..
    org sarawak kolo raya mmg penoh semeja kuih muih + kek nyer kan??
    aku tau pun dlu ofc aku ada projek kt kuching-serian..so penah gk le kesna..
    anyway msh lom terlambat utk aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR BATIN buat watie sekeluarga..

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.