Monday, October 12, 2009

Jalan2 kat Kuching part ke bape ntah..

Okeih sambung entry pasai jenjln kat Kuching...haaa..punya simpan buat pekasam sampai dah ingat2 lupa dah...


Kalu lst entry citer pasai Sarawak Cultural Village & Rivercruise kali nih as i promised early...citer pasai gi Jong Crocodile farm & gi lawat 'adik beradik' i kat hutan.
Since Monday, kekawan semua pakat dah kerja so kitaorg ambik keter sewa but keter sewa tu pun is our friend punya...so got it with min price jadi Mr Hubby drove toward Serian and we stopped at Jong Crocodile Farm. The fees tuk masuk farm nih is RM10 (sarawakian price). just nak masuk tuh akan kena lalu jln yg x bertar for a while. Hope after this krjn negeri buat la jln bertar ke farm tuh ! We missed the Crocodile Jumping Show but tak kisah la coz dapat tgk dgn dekat buaya2 sarawak yg jd bualan org...kecut perut bila intai kepala tgk2 buaya2 tuh....semua dok diam ja...x bergerak...Mr Hubby said....tu lah ada pepatah " air yg tenang jgn disangka x ada buaya".




layan ja lah gambar......









buaya2 nih byk sgt sgt ...so buaya2 kecik dok dlm small pool. punya padat mcm sardin while kalu yg besaq2 mmg dlm pool betul...



nih buaya2 dlm sangkar




direction to big pool.....ada buaya yg dok kat fresh water & salted water


nih entrance masuk tgk buaya2 yg dlm hutan....haaaaaaaaaaaaaaaaaa


nampak tak buaya2 kat bwh tuh?








lps tuh zass ke Semenggoh Wildlife Centre coz nak kejar kul 3 yer feeding time for Orang Utan. kalu dr Jong tuh x la jauh sgt pun.

Kat Semenggoh tuh dia yer fees murah...x ingat the exact bp RM...but dlm RM3-RM5 jer.. cuaca lak sedikit gloomy coz br lps hujan. Sampai2 trus tgk Orag Utan dok tgk mkn.lps tuh follow renjer hutan masuk hutan dlm 200m tuk tgk yg lain2 nyer Orang Utan makan. since br lps hujan, Orang2 utan semua not in good mood. Sampai 'tarzan' kena panggil diaorg keluar dr hutan tuk mkn.






The visitor lak x leh nak dok dekat2..esp us yg bwk kids nih..kena standby kat laluan keluar hutan coz kalu Orang Utan not in good mood ada risky dia akan terkam visitor.





To Orang Utan's Feeding Area

tunggu Tarzan panggil Org Utan



bye-bye

oklah tu lah citer kat Kuching.....x jenjln byk2 coz nanti ada lg peluang ke sana.....confirm every 2 years balik sana...

2 comments:

  1. 2 tempat ni ja kami tak pi coz bawak ammar..mcm tak sesuai lak nak masuk hutan bagai kan..SCV tu pun nina yg insist nk masuk..dh mai jauh2 tak pi rugi ja..hehehhe...korang leh gi lagi...takpe..hehhe..MDH dh naik pangkat so byk budget leh balik sarawak selalu..hhehehe..

    ReplyDelete
  2. RE:

    Nina-but yg 2 nih lah yg best...kids enjoyed btul. hahaha..x ada makna nak balik selalu...

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.