Friday, May 4, 2012

Thanks PMCare!!!

Bila dah kawin n ada anak nih......kena la ada duit standby byk tuk in case of emergency esp sakit demam anak..

skrg nih budak demam pi clinic biasa pun 30-40 ringgit paling murah...tak tak pun paed clinic lagik la mahai kannnn. dah la tuh kalu sorang demam...yg lain pun akan standby gak la...ada gak la berjangkit...

jadik bila ada anak mmg la kena standby duit tuk diaorg medical selain dr standby duit tuk diapers n milk. Nak harap pi gov clinic kalu mlm takkan nak tunggu siang baru pi clinic kan.....tak pun malaih nak tunggu lama esp kalu time malam kat E&A kat hosp govt.

Luckly mr hubby kerja kat company yg cover medical tuk satu family. so amat lah bertuah n rasa jimat sgt..dulu just show the pmcare card the the panel clinic n dpt bwk balik ubat berplastik-plastik...

Then kalu kena warded pun dapat la dok kat hosp private.....

kekadang bila mr hubby tension kerja , n cakap nak pi pindah kerja lain mak dah cuak dah.....kdg kat tempat lain gaji tiggi but x ada cover medical tuk family susah la jugak.....

so pujuk la dia sabaq ngan keja skrg..biasa la keja mesti la ada pressure kan ..* hahahaha pandai btul nasihat org bab kerja*

boleh jugak ambik insurans but u still need to spend some amount of RM tuk byr insurans tuh esp kalu nak yg cover outpatient yer...selalu insurans kan cover inpatient ja...

yg best pmcare card tuh cover maternity n also dentist... ada ka insurans yg cover maternity n dentist? tak ada kan as i know.

but we all still ambik insurans takaful.leh la dapat elaun dok hospital n insurans kalu berlaku kemalangan n kematian etc.

jadik kalu kira balik duit bonus mr hubby dapat even kdg dia kata ciput compared ompany lan yg dpt 15bulan yer gaji tuk bonus...but for us kira2 balik the company give moree....salary, medical n bonus..alhamdulillah

anyway...thanks to company husband n also PMcare!






4 comments:

  1. yup sama ngan bnm
    sekali ngan dentist dia cover
    syarul nk pindah bank lain, suh dia bersabar harung sume dugaan
    hahaa sbb paling best resort yg 5 star :-)
    jimat duit holiday

    ReplyDelete
  2. watie, same here... recently ila dapat offer tempat lain. gaji memang best tapi lepas di tolak campur dgn semua benefit yg TM bagi, plus dgn hubby yg mcm ada plan nak concentrate business, ila rasa lebih baik stay di TM.

    so far, bebudak ni dah beberapa kali masuk hospital. Alhamdulillah semua company tanggung. Terima kasih TM :)

    ReplyDelete
  3. untung lagi dapat big boss macam En Iswandi. TERBAIK! Dengan xsengaja terklik blog ni, then terpandang banner n YES my big boss family :)

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.