Wednesday, May 23, 2012

Al-fatihah buat arwah Norma

Pagi tadi kul 4 pagi bangun terjaga terus x leh tido...Golek2 x leh gak nak lelap...
so turun bawah n pump susu...
then subuh tadi tgk status FB ila pasal kematian seseorang.
trus syak sesuatu n trus buka FB Moon.
Danggg betul apa yang disangka dah BETUL!
Link
Norma wife kepada adik ipar Moon kenalan cyber dah selamat menghembuskan nafasnya pada awal pagi semlm selepas 1 tahun ++ menanggung derita Brain cancer Stage 4.Arwah meninggalkan suami Talib iaitu adik ipar Moon dan juga seorang anak lelaki bernama Rafiq yang agak2 sebaya umur bb Hana. :(

Sesungguhnya MATI itu PASTI cuma kita tak tau bila ajal kita akan sampai dan mcm mana cara kita akan mati samada dlm keadaan buat pahala or dlm keadaan buat dosa. Nauzubillalik

Sekurangnya derita arwah Norma dah berakhir. begitu juga dengan Talib. Derita tak tau menunggu ups n downs kesihatan Norma. Malahan perjuangan Norma berakhir sudah tetapi bagi Talib perjuangannya masih belum berakhir. Norma tinggalkan satu tanggungjawab kepada Talib iaitu Rafiq. Hasil dr cinta mereka.

Moga Talib akan terus tabah n dapat melalui hari-hari yang mendatang. Even Norma x ada kenangan sepanjang arwah hidup akan sentiasa bersama kita semua.

Kisah Norma dan Talib ini banyak membuka mata kita esp for me that we should appreciate kesayangan kita dlm apa jua keadaan waktu senang, susah, suka mahupun duka.Pengorbanan dan kasih sayang Talib terhadap Norma amat mengharukan. Begitu juga Moon dan keluarga both families.


adus tetiba speechless.


Mari sama2 kita doakan semoga roh Norma bersemadi dgn tenang dan ditempatkan dikalangan org2 yang beriman. Amin


ALFATIHAH.

kebetulan hari ini Khamis mlm Jumaat marilah kita sama2 membaca Yassin kpd arwah.

RALAT: Alahai tersilap lak hari. Mcm terasa hari Khamis lak.Maaf nyer. Thanks Cujie coz betulkan.

1 comment:

  1. maksik,

    hari ni hari rabu malam khamis...
    ish tau hari khamis malam jemahat je...

    btw...

    innalillah... semoga rohnya dicucuri rahmat
    inilah jalan terbaik untuk arwah Norma

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.