Monday, April 30, 2012

Skim Simpanan Pendidikan Nasional

Hari nih time off. Yeaaaaaa. Mmg cuti sakan la bila almost 3 weeks x gi office even ada kerja tertangguh. Yg tuh bila pk kerja trus stress. So advised by loved one x yah pk. Enjoyyyyyy. Ada aku kesahhhhh. Hahhahahahahaha

Mr hubby pun on leave. Konon ambik cuti tuk balik penang but rosak program bila mak mai cni tuk teman adik kat putrajaya since dia yer husband outstation pi sabah.

Jadi dah cuti so byk agenda sebenarnya. Start our morning send kids g school then ke banting tuk cop borang claim n gi putrajaya pi submit borang claim penceramah. then singgah segala jenis bank tuk byr segala mak nenek yer hutang. Phewwwwww

N now last station singgah maybank dekat kemuning to open akaun Skim Simpanan Pendidikan Nasional tuk kids. Benda yg sebenarnya dah lamaaaa nak buat but x terbuat. Huhuhuhuhu.

Nih ada mr hubby baru rajin nak buat. Hahahahaha manja betul coz actually malaih nak pi bank coz parking la. Isi borang la.... Kalu ada mr hubby tunggu sign borang ja.

Benefit sspn korang leh dpt pelepsab cukai. Plus sapa2 yg ada loan pptn korang byk kos pengurusan then los tuh korang dpt balik ke akuan sspn anak korang based on dividen saving tuh. Plus nih salah satu cara tuk us saving tuk yuran belajaq depa nanti pd masa depan. Tak tau la nanti ada lagik tak scholar shell mcm daddy dpt dulu.

So sapa2 yg x pi buka lagik pi cepat2 maybank n buka akaun sspn tik anak. Nak buka akaun just rm20 ja seorang. Jgn lupa bwk salinan surat beranak n original punya.

Selamat menabung!!!

No comments:

Post a Comment

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.