Friday, April 20, 2012

Rezeki

Alamak rasanyer entry dah penat karang. Lps tuh dia pi hilang mana tah....

Alhamdulillah tahun 2012 tahun rezeki family iswatie. Started with kids yg dpt school yg diaorg nak, n mummy n daddy dpt berkhidmat tuk kids yer school as jadik ajk pibg sekolah. Even workload kat office byk but still we show our support to our kids.

Then mr hubby yg dpt kepercayaan tuk handle cost saving yer project even byk cabaran dr office n dr mummy as well. X suka daddy even kat rumah pk keje but tau kdg2 benda tuh x leh avoid. Lega dah balik dr 2 weeks nyer outstation but bulan 5 nih nak pi lagik. Daddy ajak but mummy lak x leh nak cuti.

Mummy lak rezeki dpt pi skim industri pensyarah. Dpt lak company yg leh pi kerja sama2 ngan daddy. 3 months yer training.was informed by secretariat that 3 lecturer jer selected seluruh msia. X sabar nak gain new knowledge n x sabar gak nak dpt allowances. Hehehehe.


Tuh sebab i suka kerja skrg. Boring kat office leh escape pi industry. Every 5 years lak tuh. Even dok industry x leh bwk budaya kerja kat govt. mesti mencabar kat industri but budaya kerja yg baguih tuh yg nak dipelajari.

Time daddy g outstation pun rezeki mummy dpt offer mengajaq kursus peringkat ministry. Participant dr all over msia start dr gred 17 till 41. Dpt la byrn yg boleh beli handbeg baru. Hehehe. But bila mengajaq level2 nih mmg kena prepare btul2 plus byk benda yg kita learn sepanjang kursus nih. Tahun lps pun ada gak rezeki nih but yg nih participant gred 41-44. Secretariat inform bulan 10 nanti akan ada lagik. Kalu ada rezeki tu lagik alhamdulillah.

Owhhh ya tahun nih jugak cukup my 3 years service kat govt. kalu sapa2 tau mesti dok tunggu surat taraf berpencen lps tuh harus pi epf tuk keluarkan duit. Leh la nak buat plaster ceiling , wardrobe, beli katil, tilam baru, sofa, meja mkn baru n ngan tv baru as well. Hehehe. But surat yg ditunggu x kunjung tiba lagik. Huhuhu. X per lambat dpt lambat la habihhhh

Ada lagik 2-3 rezeki yg x leh reveal lagik. Once confirm akan dishare our hapiness. Hehehehe


Apa2 pun skrg nih dok tgh mc. Jom rest sambil berangan.

1 comment:

  1. alhamdulilah.. murahnye rezeki you.. selepas ada dua anak saya berharap dapat berbuat sesuatu yang membolehkan aya luangkan lebih banyak masa dgn anak.9-5 keja ofis..mmm.. tapi bersyukur dari mereka yg masih tercarik2 keja kan?

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.