Friday, August 7, 2009

Raya oh raya...

See..over kan saya.? Bulan puasa pun x start lagik dah cbuk citer pasai raya. Actually nak citer prep tuk raya...mcm berkobar2 citer pasai baju raya, kasut raya, biskut raya n balik kampung.
Alhamdulillah stock baju raya tuk Hani & Ichlas is almost completed hasil shopping Jakarta-Bandung ari tuh. Cuma dok tgh cari shirt pink tuk si Ichlas...hahahaha..nasib la nak bg match ngan Hani. While still need to find for them 1 pair shoes. Baju Melayu & Baju Kurung bebudak tuh nak kena tanya progress from ex-bb sitter.
My baju raya sepasang dah siap. Tuh ada antar 6 pasang lagik n insyallah lagi 2 minggu dah siap. Overkan 6 pasang tuh coz almaklumlah baju raya sekali ngan baju kerja. But yg best kali nih buat sekali ngan puff bagai. Melaram sakan la konon. Semua kain ialah hasil borong kat Bandung ari tuh gak. For me kasut raya x beli lagi.. alamak tudung lagik satu x beli lagik...nak beli tudung apa yer ?? Bawal ja kot coz aku nih x lah in Ariani sgt..x sesuai muka ..naik bulat mcm bola adidas si Ichlas.
For Mr Hubby lak, Baju Melayu x-bb sitter yg jahitkan. Cuma nanti nak beli kasut ja.
Biskut raya tahun nih rasa mcm malas nak buat...main order ja kot...Or else ada plan gak ngan kekawan kat kolej nih nak buat biskut raya sama guna kitchen sekolah yg selalu kitaorg sewa tuk buat cooking class before this.
lalalala...tetiap mlm dok belek baju raya Hani & Ihlas...still rasa gatai tgn nak membeli....but skrg cuak nak gi tempat org ramai..ada jugak order online ja...but mcm x satisfy lak main order online ja..nak gak touch n feel the air of "Shopping Complex".
nanti kena booking cab tuk hantar ke KLIA since tahun nih balik Sarawak. Kena buat research nak pi lawat mana lagik kat Sarawak since we will spend 2 weeks over there. Silap2 sampai Brunei.hehehehehe..toing! toing!
Korang mcm mana?

7 comments:

  1. mak aih! sadly kami tahun ni tak beria2 membeli. hehe sebab banyak sangat kenduri yang lepas, Irfan sampai ada 4-5 pasang baju melayu hokeh! nak shopping baju lain tak sampai mood lagi, nanti2 kot. tak pun shopping baju mama dia udah ler, mama takdak baju cantik!hehe

    ReplyDelete
  2. oo.sakan no nak raya..i duk kat balik pulau jerk..teman parents..since u dah balik Sarawak..jgn jeles..raya kat penang best oooo....

    ReplyDelete
  3. saya tak der tempah bj raya .. masih beruniform maternity lagie ..wah sakan kak ;-)

    ReplyDelete
  4. hamoih bnyk nya baju raya dia..ni penangan borongan kain di bandung tempohari ;-)

    kira melaram sakan lah anak branak raya tahun ni ya !

    ReplyDelete
  5. sampai 6 pasang baju raya watie?ami cycle tahun lepas jer aci tak hahaha.

    ReplyDelete
  6. mak aiihh sakannyer prep raya...almaklumlah raya kan sebulan.hehhhe

    ReplyDelete
  7. RE:

    Bai- wah Irfan yg sakan melaram baju melayu yg byk tuh...Bai ko pun ada baju2 yg cantik dah...beads bagai tuh

    Nora- woit..nanti mkn ketupat mak masak jgn over..kang naik pelamin runtuh...

    Diana- d..akak dah merasa 2 tahun direct pakai 'uniform'.

    Mik'yal-baju raya ngan sekali baju kerja.dah murah kain apa lagik borong la...

    Ami-boleh dimaapkan coz org tuh dok London...beli baju lain la...lagik best...


    Mama Izzya-biasalah...over..hahahahaha

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.