Pages

Monday, May 20, 2013

TINGKATKAN TAHAP KESUBURAN ANDA DENGAN SHAKLEE

Bagi suami isteri yang masih berusaha untuk mendapatkan anak dengan cubaan meningkatkan cubaan meningkatkan tahap kesuburan, tuan dan puan boleh memilih set kesuburan yang ditawarkan oleh SHAKLEE:
 

Isteri
ESP
Vitalea
B com
Vitamin C
Alfalfa (hanya option terutama yg sakit bila bersama)
GLA jika period tak regular

Suami
ESP
Vitalea
B com
Vitamin C
Vitamin E
Zinc

Walaubagaimana sekiranya tuan atau puan adalah pesakit thalasemia, anda tidak boleh mengambil Vitalea.

Namun, tekankan juga doa+solat hajat. Banyakkan zikir. Tekankan supplement sebagai salah satu cabang usaha. JANGAN janji apa2, sebab ada kes, bila ambil vitamin, tak dpt baby... salahkan kita. dan kalau boleh cdgkan untuk ambil fullpack... kenapa ya? sebab vitamin ambil masa utk repair sel, sekurang2nya 90 hari.

Bagaimana pengambilan supplement Shaklee boleh membantu merawat masalah kesuburan (infertility) ini?
Vitamin Asas
(1)Vita-Lea (Multivitamin)
(2)Vitamin C
(3)B-Complex

Adalah vitamin asas, dan tunjang utama untuk kesihatan badan.

Vitamin Kesuburan

(4)Vitamin E
Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita.

(5)Zink
Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina. Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone dan memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid).

(6)Alfalfa
Sangat baik diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).

Kita merancang, Allah jua yang menentukan segala...tapi kita perlu berusaha kan.. Perbanyakkan doa+solat hajat. Banyakkan zikir. Diharapkan dengan pengambilan supplement shaklee adalah sebagai salah satu cabang usaha.


*****************************************************************

HUBUNGI SAYA UNTUK HARGA BAJET ANDA

SMS/WHATSAPP/VIBER/WECHAT : 019-3229737

EMAIL : mornizawati@gmail.com

FACEBOOK FANPAGE : KeluargaSihatDanBahagia  

BLOG : Keluarga Sihat Dan Bahagia  

No comments:

Post a Comment

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.