Thursday, May 27, 2010

18weeks check up

Hari nih ada appointment with Dr Siti at SMC. Suppose appointment this coming Saturday but since Jumaat nak pergi berjimba ke Melaka, maka diawalkan ke pagi nih since petang Dr Siti blocked her schedule.
Mr Hubby akan temankan wife kesayangan dia nih.....Kids ja x dapat join coz diaorg kat school. Mesti marah kalu tau Mummy & daddy gi tgk tengok adik. nak ponteng school diaorg exam la pulak.....balik nanti jiran gi ambik diaorg.
mmm..kali nih visit nak tanya apa yer?????
maybe i shud mention my migraine n my sinus yg makin worse lak during my pregnancy kali nih..kalu dulu time Hani & Ichlas....my sinus n migraine x ada.
Yang nih gambar scan bb last visit. Time tuh 14 weeks br.....Dr Siti nih kalu print out gambo kecik ja tgk bb nih....the actual size of bb...dia x zoom in. But waktu check mmg dia zoom in la....Time tuh bb is moving active. Doctor Siti cakap....n alhamdulillah we can see baby's heartbeats.

Minggu nih cuti 3 hari kan...

Happy wesak day n enjoice ur weekend darlings!!!!

Wednesday, May 26, 2010

London or Bali?

A few weeks back, dok terpikir whether nak proceed tak our Bali's trip this coming July. Bali is the one of the places that me & hubby want to go. We bought the AA' tickets last year.

However, due my condition yg skrg my body is not fit travel jauh n plus kids selalu jer sakit bila balik dr Indonesia make me n hubby think nak-pergi-ker-idak. Even sampai skrg mcm x ada mood nak travel but Hotel AlamKulKul dok terbayang depan mata.

Hingga lah satu mlm tuh, sblm tido.dok pk nak-pi-ker-dak-Bali-nih... till i fall a sleep in lalaland. So masa kat lalaland...tetiba mak yong sorang nih with his lovely hubby n kids dah sampai ke London. Aik.....pk x mo pi Bali...tetiba dapat hadiah pi London lak.

Actually London also is the one places yg teringin nak gi. With the commitment nowaday, terpaksa la lupakan hasrat tuh. Bila citer kat kat Mr Hubby, mak yong sorang nih mimpi pi London...his respond..okeih jom kita pi London. Tau lah skrg GBP kan rendah..

aku nih pantang kalu hubby kata yes....so berangan la..lalalalalalalalalalalala


n

i love my Mr Hubby coz finally he keep what he promised to me..





.

.




.





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.









LONDON





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.





.

Finally...sampai jugak London....
.
.
.
.
.
.
.
.
okeih tipu......jgn mimpi la nak sampai London pd masa terdekat nih....
Jadik dapat gambar kat bus yg ada perkataan London pun jadi lah....








okeih...larik....

jgn marah...marah nanti kena juai..



Mummy & Daddy

Alhamdulillah...my mood this week ok..plus skrg is exam weeks so rilex la ckit.
Sblm nih byk citer pasai mummy ja kan...so skrg nak concentrate citer pasai my hunny bunny n my pumpkin lak..dulu kat FP mmg rajin citer pasai anak....
nih hasil lukisan Hani beberapa bulan yg dulu. She said she draw mummy & daddy...ayoyo...mmg hani nih ikut mummy dia yg x pandai drawing n tulisan yg x cantik...x pa...kalu nak jd doctor, mmg tulisan x cantik..boleh gitu??? Mummy pun tulisan x cantik...so soon mummy jd doctor jugak la yer....

Cuba korang teka yg mana satu org lidi tuh yg mummy n daddy?

Yg lawak mummy n daddy rambut punk....hahahahahahahahaha

Tuesday, May 25, 2010

Good Luck my kids!




Hari nih kids will start their midterm exam at SR Banting. Their mid term starting today till 2nd June 2010. Yesterday time byr fees, sembang ngan their principal.....cakap la nervous la i..my kids nak exam... Principal gelak..dunt worry.....its just assesment to see their performance. Yeah...i shud not worry about my kids... Time buat revision with Hani rasa yer ok kot... Ichlas lak dia x show apa2 but once dia buat well done....



Hani semlm tido awal. Siap sblm tido dah ajar dia sblm jawab soalan, jgn lupa bc Bismillah. Dia angguk n say I Love u mummy trus tido....


Td pagi diaorg bgn awal n follow mummy dtg school mummy n we had breakfast together. Only 3 of us. Daddy x dapat join coz ada meeting tadi( eh cancel ek meeting pg td daddy?). Hantar diaorg g school n wish GOOD LUCK!.. They said okey mummy...



So skrg kat office since now is exam week...i just wonder....apa la soalan yg kids jawab tuh??


x sabar jap lagi gi ambik diaorg t/hari nanti n tanya diaorg.... I know Hani masuk jer dlm keter she will story morry non stop.... BLISS.


Monday, May 24, 2010

Ketupat dan Rendang air tangan mak

Last week 6 hari direct kena migraine attack....so dlm kepala asyik terbayang ketupat, rendang n gulai ayam mak kat Penang. So cakap la kat adik...then adik cakap kat mak.....
Kebetulan pulak semlm adik dtg Putrajaya coz dia dapat transfer ke Putrajaya balik. Hari nih dia lapor diri then ptg nih balik ke Penang balik tuk settlekan kerja2 kat SUK Penang sblm masuk ministry baru kat Putrajaya nih.
Jadik mak bekalkan ketupat ngan rendang aya n daging. Gulai ayam ja mak x buat coz adik dtg naik bas ja.. Takut tertumpah.
Semlm adik sampai dlm kul 10 mcm tuh kat Putrajaya. So ajak Mr Hubby pi jumpa adik tuk collect bekalan dr Penang. Best sgt even semlm x sihat...Perut meragam..asyik uwek since breakfast lambat
sampai rumah kat Banting semlm dlm kul 12 tgh mlm trus mkn...Ada org tuh kata dah kenyang,..but tetiba dia pun bedal sekali...sedap kan??? slurpppppp
fuh nikmat dpt mkn ketupat ngan rendang
ketupat pulut nih mak selalu buat dlm daun pisang..Kalu dlm daun palas kureng sikit...

Pagi tadik bibik keluarkan rendang daging n ayam mak tuh...aku suruh simpan dulu tunggu aku balik kerja baru panaskan...Punya kedekut rendang tuh x bg panaskan coz takut nanti bibik habiskan..kalu boleh x mo kasik bibik makan....kedekut kan?? nasib la.... Mintak2 la bibik aku x curik2 makan aku rendang tuh.....kalu idak mau aku dera dia ala2 Nirmala tuh....

Ngan hubby boleh share coz dok bodek ngan dia roger konco2 kat Sarawak tuk buat n pos KEK LAPIS SARAWAK TEMBIKAI. nasib la kann mak yong nih selera ala naga.

Korang terliur tak?? Tunggu lah time raya yer.Slmt nanti time raya beraya di Penang. Tahun nih x balik Sarawak coz kalu naik nanti flight senget. So dapat la mkn ketupat ngan rendang n gulai ayam mak puas2....

eh tetiba..terpk baju raya kami anak beranak.......kain dah ada but x tempah pun lagi coz mak yong pening pk nak buat buat baju raya fesyen apa...

Good Luck Hani & Ichlas for ur midterm exam!



Esok kids akan menghadapi midterm exam. This is their 1st time ambik exam n for me also first time mak kecut time anak nak ambik exam..kecut mcm anak nak ambik UPSR ker...PMR ker..SPM ker. Kalu dulu kitaorg still stay kat Prima Damansara mesti Hani dah ambik exam kat Q-dees lama dia tuh.



dah bodek teacher apa yg nak keluar...sekali teacher cakap..dunt worry..Hani will score it...Ok fine..Hani x yah nak risau sgt...but Ichlas nih x tau lah nak cakap.....revision..x la beria2 sgt coz last week si mummy mak yong nih got Migraine attack 6 days direct. Try to avoid x mo mkn Blue PCM but last2 bila mkn br hilang migraine. Lps tu lak kena la selsema. Eh larik pulak topik pi citer pasai mummy.



However i didnt put any high expectation to my kids esp Ichlas. He just 3+ years old. Hani pun sama coz She is 4+y.o. Janji ada progress bila diaorg g school compare dok mkn , main n tgk tv ja memanjang kat runah.



Sblm nih dah ada meeting parents with their teacher...based on kids yer observation report:


Comment teacher to Hani is She is showing good interest in learning. Teacher recommend to do more reading activities at home. Yes teacher....kitaorg mmg buat sampai Hani dah habis baca buku provided by SR. Siap teacher suruh beli sdr her reading books. Dr segi test yg dibuat....She score 10/10. Alhamdulillah.legaaaaaaa

Tuk ichlas lak byk lagi yg perlu diperbaiki....dia nih nak buat homework pun kena ikut mood dia..kekadang he will give 1001 excuses. However dia nih cepat pickup sebenarnya. Recognize letters n numbers still x complete lg..but slowly la kan...he just 3+ y.o.

Comment teacher to Ichlas lak - Need to be patience and understanding..chewahhhhhh. nasib la ko Ichlas.

Apa2 pun GOOD LUCK MY LOVELY KIDS.
Mummy doakan both of u boleh jawab and All the BEST!

Saturday, May 22, 2010

Tugas suami adalah memasak!

Sudah lama dapur x berasap. nak harapkan bibik masak jgn harapla...kalu bibik masak semua x lalu mkn..ntah kenapa...x lalu..

hampir 4 bulan lebih asyik susun kedai..dah la dok Banting, kedai2 yer x byk choice...setakat KFC, McD, Pizza Hut and Secret Recipe semua dah muak. ( itu semua ada kat Banting nih..hebat kan Banting?)




Plus Chilis n TGIF pun dah muak....


jadik rindu pulak masakan di rumah. walaupun dimasak oleh yg tersayag menu yg simple...berselera makan.tambah2 musim makan main2 nih....


jadik..Mr Hubby-saya-yg-baik-hati-yg-rajin-yg-semua-elok2 telah berbesar hati volunteer nak masak.... so bini kesayangan nyer pun request la menu yg paling simple-Ikan bilis goreng ngan cili padi ngan bwg besar ngan kicap, for kids Mr Hubby yg tentukan menunya iaitu Udang masak sos.


Asked bibik to prepare brg2....then Mr Hubby trus bersilat kacau kuali....









mmg sedap masakan Mr Hubby..i finished up 1 plate of nasi mkn ngan ikan bilis tuh while kids mkn 1 full plate of nasi with udang masak sos.....tambah2 mummy yg suapkan...
Thanks Mr Hubby for ur 1st class service..i know u want give the best for me n the kids...
WE LOVE U DADDY!!! Muasssss

Tuesday, May 18, 2010

Bermain di Genting Highland sampai termuntah..layannnnn

During mothers' week ari tuh Mr Hubby with his trainers pi Genting Highland. Dah lama tak together-gather..dulu umah kat Prima Damansara rajin gak buat potluck..umah kitaorg jd port but skrg nak buat potluck kat Banting..2-3 kerat ja kot yg nak datang... ( Tetiba aku teringat umah aku kat Prima Damansara..sobbbbb)
This is my 1st trip yg jauh during my 4months pregnancy..Ntah knp kali nih mabuk n lembik kalu pi jenjln jauh.....But demi anak2 yg dah lama terperap kat rumah kuatkan semangat ikut Mr Hubby gak.
We brought Nasi Lemak Sotong that i've cooked frm Pak Musa Stall at Banting for the outing members. :P
Sedap kan?????
atr anak2 buah Mr Hubby who dah bekerja keras lately with their big project. I think Mr Hubby still owe all of u some treat. Sila tuntut dr dia....





Suka keluar with all of them coz otak semua gila2.....mak yong sorang nih walaupun lembik skrg but still nak menggila....





Hani & Ichlas is the kids yg paling happy....coz dapat main....dulu pegi ngan Nina & Tetty x gi main pun kat outdoor park....











Ok pose semua with bini, laki, aweks n boyprends



yg ada anak layan anak ja lah...


its mother's day...



Me dgn nak dara yg byk cakap skrg nih....jgn zoom kat muka mak yong nih..byk sgt kawah..blame to my pregnancy hormone.



aik..apasal ain byk interpreme dlm gambar

Ichlas yg enjoy


Mr Hubby i yg ambik gambo ala2 tonggek



walaupun sakit kepala but layan gak kids naik ride...nih paling last coz lps tuh mak trus uwekkkkkk...mmg btul la org kata kalu dtg Genting Highland...sila main sampai termuntah....






see
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ok dah muntah..jom balik.




sorry guys..kami balik awai....kepala mak yong nih mcm nak pecah....dr pakai tudung trus terbang tudung...n stock plastic dlm handbeg trus sold out....
hujung bulan nih Melaka trip lak kan????
trus balik singgah umah my x bb sitter kat Prima Damansara. Yer mmg plan nak bermlm kat sana....sempat intai umah Indah Condo ku yg tercinta...
after a few massage frm my x bb sitter....lega kepala kembali ringan...
next day sblm balik Banting, singgah di OU for my Baskin Robbin's ice cream treat n we watch the movie with kids. Me n Hani is very happy dpt jejak kaki kat OU. Anak dara sampai menangis melalak bila kitaorg ajak balik....

Wednesday, May 12, 2010

Happy Mother's Day!


Hehehe..sorry..selalu buat backdated wish kan...

HAPPY MOTHER'S DAY!

tuk semua supermoms yg baca blog iswatie nih.

Mother's day kali nih sambut biasa ja....Sabtu Mr Hubby bwk kami pi Genting Highland with his staffs but dok kat atas sana kejap ja since mak yong sorang nih kena migraine attack. then balik trus lepak umah x-bb sitter kat Prima Damansara. Hari Ahad lak pi One Utama tuk tebus makan icecream Baskin Robin....slurpppp..lega...tgk movie n saja window shopping tgk brg baby.

btw nak tunjuk kids yer gift tuk mummy diaorg nih. Diorg buat kat school.




yg nih dr Hani. CD with picture of us



written by Hani with her tecaher's guide

yg nih by anak teruna - Ichlas Iskandar

box yg dibuat dr manila card....Ichlas lekat2 love kat box tuh...

tuk my mum..Puan Sabariah Darus...be tough yer mak...skrg nih mak sedang menghadapi saat yg gentir...but i know she strong. apa2 pun kami anak2 sentiasa back up mak. opsss x leh cakap lebih.

tuk mak mertua lak..Puan Mastiah Sulaiman..even aku nih x rapat ngan mak mertua..apa2 aku respect la gak mak kpd Mr Hubby..skrg MIL dok bz jaga cucu baru..adik Mr Hubby br bersalin anak pompuan..anak kedua..skrg side my hubby adaa 6 cucu...but Ichals sorang ja cucu laki...yg lain semua pompuan.

tuk tok mama.. Hajah Nortipah...baru balik dr Beijing for her 1st trip of her travel agency...sedang berjinak jd travel agent...kami doakan business tok mama success yer...mana tau leh g trip free....angin lebih...semua nak free

apa2 pun makin hari aku rasa semakin mencabar dgn anak2 yg semakin membesar. Ya Allah bagilah kekuatan kepada semua ibu-ibu didunia ini untuk menjadi seorg iby yg dapat mendidik anak-anak menjadi org yg berguna tuk bangsa, agama dan negara. aminnnnn

Tuesday, May 11, 2010

Hazel 2,Berjaya Park

okeih....dah mai sikit mood nak berblog balik..nasib la kan..skrg ikut mood.jgn bb dlm perut nanti moody udah ler yer....
nih dok transfer gambar dlm HP n camera....punya peram lama sampai memory card full..tambah skrg anak dara mmg la pandai guna hp mummy n camera tuh snap situ sana sini.
nih khas buat tetty yg ari tuh suruh bubuh gambo umah kat Berjaya Park, Shah Alam. Insyallah it will be our new home sweet home. Umah dah siap but tak tau bila leh masuk.Developer cakap dlm bulan 6 diaorg akan bg kunci..eh bulan 6 bulan depan kan..alamak...trus rasa semput.....


front view..abai kan bontot bibik aku yg dah gemok tuh
skrg dah ada jln tar dah.....see depan umah kitaorg tanah kosong nanti nak tanam pokok mangga..so nanti sapa yg preggy nanti mai ja ambik mangga muda depan umah cek..

tanah yg ciput kat porch

porch yg leh muat 2 bijik kete nasional.




nih blkg umah...



dapur yg cinonit. Tet & Nina.nanti leh kita buat xtvt baking yer..korang baking aku mkn..hahahahaha
master bedrrom

toilet mak bap hani & ichlas n baby I




Honestly x survey apa2 pun coz dek krn mabuk naik keter n jln jauh....asyik migraine ( sorry ek asyik dgr my pregnancy problem ja).

rasa yer kena kuatkan semangat nih coz ari tuh cukup semangat nak dok umah baru...but tetiba semangat tuh pi kemana tah......kalu ikut jarak umah nih dr opis tooks 30-45mins drive la...but oklah kan...dulu kerja kat kl pun mmg ambik masa 45mins gak kan..janji mlm2 leh tgk midnight ker..nak makan baskin robin leh zass gi OU during weekdays.

jadih meh tgk apa yg perlu tuk umah nih:

1) Grill

2) Kitchen Kabinet

3) Wardrobe

4) Lampu

5) Plaster Ceiling

6) Airconds

7) Water heater

8) Alarm system & CCTV

lagi apa yer yg i missed out?

yg pasti..duit..di mana ko duit......


Monday, May 10, 2010

Sayang anak mummy...

Hi rindu kami berdua tak?
Sorry la kitaorg dah x interprem coz mummy kami dah jd malas....asyik uwekkk ja.....nasib la kan.....




nih gambo time g Jakarta-Bandung last February....
punya lama kan mummy kami peram..slmt dia x peram sampai adik kami keluar dr perut...




2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.