Monday, May 24, 2010

Ketupat dan Rendang air tangan mak

Last week 6 hari direct kena migraine attack....so dlm kepala asyik terbayang ketupat, rendang n gulai ayam mak kat Penang. So cakap la kat adik...then adik cakap kat mak.....
Kebetulan pulak semlm adik dtg Putrajaya coz dia dapat transfer ke Putrajaya balik. Hari nih dia lapor diri then ptg nih balik ke Penang balik tuk settlekan kerja2 kat SUK Penang sblm masuk ministry baru kat Putrajaya nih.
Jadik mak bekalkan ketupat ngan rendang aya n daging. Gulai ayam ja mak x buat coz adik dtg naik bas ja.. Takut tertumpah.
Semlm adik sampai dlm kul 10 mcm tuh kat Putrajaya. So ajak Mr Hubby pi jumpa adik tuk collect bekalan dr Penang. Best sgt even semlm x sihat...Perut meragam..asyik uwek since breakfast lambat
sampai rumah kat Banting semlm dlm kul 12 tgh mlm trus mkn...Ada org tuh kata dah kenyang,..but tetiba dia pun bedal sekali...sedap kan??? slurpppppp
fuh nikmat dpt mkn ketupat ngan rendang
ketupat pulut nih mak selalu buat dlm daun pisang..Kalu dlm daun palas kureng sikit...

Pagi tadik bibik keluarkan rendang daging n ayam mak tuh...aku suruh simpan dulu tunggu aku balik kerja baru panaskan...Punya kedekut rendang tuh x bg panaskan coz takut nanti bibik habiskan..kalu boleh x mo kasik bibik makan....kedekut kan?? nasib la.... Mintak2 la bibik aku x curik2 makan aku rendang tuh.....kalu idak mau aku dera dia ala2 Nirmala tuh....

Ngan hubby boleh share coz dok bodek ngan dia roger konco2 kat Sarawak tuk buat n pos KEK LAPIS SARAWAK TEMBIKAI. nasib la kann mak yong nih selera ala naga.

Korang terliur tak?? Tunggu lah time raya yer.Slmt nanti time raya beraya di Penang. Tahun nih x balik Sarawak coz kalu naik nanti flight senget. So dapat la mkn ketupat ngan rendang n gulai ayam mak puas2....

eh tetiba..terpk baju raya kami anak beranak.......kain dah ada but x tempah pun lagi coz mak yong pening pk nak buat buat baju raya fesyen apa...

5 comments:

  1. wah tahun nie raya kt penang ye kak ... air tgn mak nieh mmg sedappppppppppppppp ;-)

    ReplyDelete
  2. serious terliur k watie!!! nak rendang!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. ya allahhhhhhhhh!!!
    serious mmg terliur babeeeee!!!
    dah lame tak makan rendang n lemang...last time mase raya je...
    tp tgk balik ur picture terase air liur nak terkeluar nie ;p

    ReplyDelete
  4. sedapnya wehhh..last makan masa raya..nak jogakkk

    ReplyDelete
  5. RE:


    Diana-- yeay..tahun nih raya kat Penang...so agenda is makan, makan makan....kalu balik swak..akak yg kena buatkan rendang.

    Bai- plz do it now...n pos kat watie


    Verde- hehehehe..yg teringin rendang ek..balik cni jun ek..so bedal nanti...opsss..ai lak teringin gak macaroons..but diam ja lah coz x tercapai dek akal...

    Ila- sila pregnant..confirm dapat..hahahahaha

    ReplyDelete

ur comment?

2013 Copyright © iswatie.blogspot.com. Designed by Rekaneka.com.